Kaatsclub Op & Over Grimminge

Utility Link | Utility Link | Utility Link
Bestuur | Historiek | Hoofdsponsors | Contact & terrein |
Teams & kalenders | Historiek | Spelregels |
Historiek | Spelregels |

Archief seizoen 2004

Selectieploegen

Op zondag 15/08 nam de selectie van Vlaanderen het op tegen de selectie van Brabant. Foto's vind je in het fotoalbum.

De pupillenmatch met Brend Boeykens en Kevin Lievens begon om 9u30 en werd met 10-1 door Vlaanderen gewonnen.
De miniemenmatch begon om 11u en dit met Jody Schepens, Bert Sonck en Nicky Vanden Herrewegen in de basisploeg. In deze match werd het 3-10 voor de Vlaamse ploeg.


Het blijft spannend

De topmatch van de 19de speeldag was Cour-sur-Heure/Grimminge. Grimminge heeft nog ambitie en deed wat daartoe moest : winnen. Aldus komen ze op 2 punten van de 2de plaats. Ingeval van gelijkheid in de punten tellen ze 1 overwinning meer. Het kan belangrijk zijn.

(FRNP-KNK.BE - 08/08/2004)


Okegem wint topper

Okegem spant de koord in de reeks met amper één eenheid boni op het drietal Grimminge, Oppuurs, Cour/Heure.

Om zich alleenleider te kronen moest Okegem gisteren voor zowat 150 supporters de topper tegen Grimminge winnen. Beide ploegen waren fel aan elkaar gewaagd. De rangschikking liegt er niet om. Na 0-2 werd het 2-2, 4-4 en 6-6 om de eerste periode af te sluiten met een 8-6 thuiswinst. Het was niet makkelijk kaatsen in Okegem: opslaan met de wind mee. De keerders kregen het moeilijk en konden er maar weinig overzetten. Achteraf kon Okegem met een allesgevende Nuyts op het goede spoor blijven: 9-6, 11-7, 12-8, 13-11, 14-12. Uiteindelijk kende de thuisformatie succes omdat er maar 15 ballen out opgeslagen werden versus 26 in het overkamp. Vermelden we de knappe prestatie van bezoeker Van De Velde die zich bij de terugslag liet opmerken. Okegem bouwde achteraf een feestje.

(De Kaatsgazet - 14/06/2004)


3 Vlaamse ploegen vooraan...

Hier noteert men eveneens een hergroepering aan de top. Hiervoor is Oppuurs verantwoordelijk. Zij haalden het zeer nipt (14-15) op bezoek bij ex-leider Cour-sur-Heure. Okegem en Grimminge lieten de kans niet liggen en blijven aldus volop in de strijd voor de 1ste plaats. Okegem wordt leider, al is het slechts door het behalen van 2 spellen meer dan Grimminge. Dit is veelbelovend voor de spanning in de volgende wedstrijden.
Bij de mindere Goden kon alléén Mont-Gauthier 2 punten behalen, weliswaar tegen kleine David Dave. De andere ploegen roeien met de beschikbare riemen....

(FRNP-KNK.BE - 23/05/2004)


Vlaams trio houdt leider in de greep

Ze lieten geen steekjes vallen in de eerste gelederen van de reeks. Zowel leider Cour/Heure, Oppuurs als Okegem en Grimminge trokken gisteren aan het langste eind. Mont-Gauthier hield Oppuurs van een driepunter bij 7-8.
Opstal schoot op het kaatsterrein van Okegem het snelst uit de blokken: 0-4. Aan de rust was alles te herdoen met een 8-6 thuisvoorsprong. Na 11-6 lukte Opstal in het opzet en greep het beoogde punt. Thuisspeler Lafourt en bezoeker Delille keerden elk 4 ballen over.
Grimminge moest een 5-2 voorsprong prijsgeven. Oeudeghien mocht de rust in met 5-8. Achteraf profileerde de thuisploeg zich terug beter. Alain Van De Velde en Davy Vanden Herrewegen speelden zich andermaal uit de naad voor Grimminge.
Na het koppeleton werkt Lodelinsart zich na een driepunter tegen tegen Villers-le-Gambon verder op. Het wordt een spannende reeks met toonaangevende Vlaamse equipes.

(De Kaatsgazet - 17/05/2004)


Oppuurs zet er laat tanden in

Na de topper Oppuurs-Grimminge 14-15, was aan thuiszijde Patrick Rochus ontgoocheld: "Het verging ons aanvankelijk heel slecht, zowel bij het keren als bij het leveren. En dan werd het 8-14 en 0-40. Iedereen zag Grimminge met een uitstekende Alain Van De Velde (9 overgekeerde ballen) vlot zegevieren. Oppuurs toonde de juiste mentaliteit. Uiteindelijk werd het 14-15. In de rangschikking worden we nu voorbijgestoken door Cour/Heure. Maar de competitie duurt nog lang." Achterman Glenn Lievens trok ook fel zijn streng in deze topper. Davy en Jochen Van Kerckhove deden het niet kwaad bij Oppuurs.
Het gaat goed met de Vlaamse vertegenwoordigers in deze niet onaardige reeks. Okegem klaarde het bij Ogy met 11-15. En tegen gevestigde waarden als Vanderbeck en Vannuffelen bij Lodelinsart pakte Opstal een nipte 15-14.

(De Kaatsgazet - 10/05/2004)


Nog 2 leiders

De 4de speeldag werd zondag afgewerkt. Cour-sur-Heure en Oppuurs voeren de lijst aan met 9 punten.
Okegem (8 p.) en Grimminge (7 p.) staan op 3 en 4.
De laatste vier tellen elk 4 punten. Dit betekent dat het kaf nog niet van het koren is gescheiden.
De 4 vlaamse ploegen doen het zeer behoorlijk, alléén Opstal hinkt ietwat achterop.

(FRNP-KNK.BE - 09/05/2004)

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name