Kaatsclub Op & Over Grimminge

Utility Link | Utility Link | Utility Link
Bestuur | Historiek | Hoofdsponsors | Contact & terrein |
Teams & kalenders | Historiek | Spelregels |
Historiek | Spelregels |

Archief seizoen 2014

Ploegen, wedstrijden en klassementen

(link opent in nieuw venster)

Nationale 2 Nationale 3 (liga) Kadetten
Miniemen Pupillen 1 Pupillen 2
Prepupillen    

40 jaar Op & Over Grimminge
Huldiging Marc Stevens en kampioenen 2014

In 1974, werd in Grimminge kaatsclub Op & Over boven de doopvont gehouden. Een reden voor het bestuur om oudsbestuursleden en -spelers nog eens uit te nodigen voor een nostaligische terugblik.

Een speciale vermelding voor Gilbert Gommers, die al 40 jaar onafgebroken bestuurslid en huidig voorzitter is.

Dezelfde dag werden eveneens de kampioenen van dit jaar in de bloemetjes gezet: de miniemen en eerste ploeg werden kampioen van Vlaanderen.
Marc Stevens werd gehuldigd voor zijn carrière, waarvan het grootste deel zich in Grimminge afspeelde. Gewezen ploegmaats namen hiervoor nog eens de handschoen op voor enkele onderlinge partijtjes.

Foto's zijn te bekijken in het foto-album!

Laatste thuiswedstrijd Marc Stevens

2014 wordt het laatste seizoen voor Marc Stevens. Reden te meer voor zijn ploegmaats om hem in de bloemetjes te zetten bij bij de laatste thuiswedstrijd tegen Okegem.

Foto's zijn te bekijken in het foto-album.

Miniemen kampioen van Vlaanderen

De laatste wedstrijd in de competitie tussen O&O Grimminge en Halle RC, respectievelijk eerste en tweede in de stand, zou beslissen wie zich kampioen van Vlaanderen mocht noemen. In een doorregende partij toonden onze jongens zich veruit de betere door met 10-2 te winnen. De competitie werd dan ook afgesloten zonder enige verliespartij.

Foto's van de wedstrijd en de uitreiking van de schildjes aan de kersverse kampioenen zijn te bekijken in het foto-album!

In de halve finale voor het kampioenschap van België waren Nil-St-Vincent en Isières de tegenstanders. Tegen de eerste werd telkens vlot gewonnen, Isières daarentegen toonde zich de sterkste en stoot door naar de finale.

Pupillentornooi

Vijf teams namen het op 24/5 tegen elkaar op. Winnaar werd Oeudeghien, gevolgd door Kastel, Celles, Grimminge 1 en Grimminge 2.

Als beste speler werd Dylan Santiago Pelaez van Kastel verkozen.

Foto's van deze dag zijn te bekijken in het foto-album!

Openingsspeeldag nationale 2

Na de uitschakeling in de beker in de thuismatch tegen Mont-Gauthier stond met de eerste competitiewedstrijd in Baisy-Thy een moeilijke wedstrijd op het programma. Deze ploeg geldt immers als belangrijkste titelkanditaat nadat het zich in de winter versterkte met Pascal DeMuylder (Kerksken) en Michael Musch (Ninove).

Een regenpauze na een 3-2 start in het voordeel van Baisy-Thy, gaf Grimminge een boost om door te stomen naar 3-10. Met enkele positiewissels probeerde de thuisploeg nog te keren. De wedstrijd ging verder gelijk op en bij 4-11 verloor Op & Over Grimminge een belangrijk spel voor een eventuele driepunter. Bij een 5-12 en 40-40 stand keerde thuisachterman Demuylder op een diepe opslag zijn eerste bal van de wedstrijd over. Grimminge maakte daarna de westrijd uit met 7-13.

Een ontgoocheling voor de gemiste driepunter, maar alsnog blijheid voor de stuntzege bij de titelfavoriet!

Komend weekend staan er 2 thuiswedstrijden op het programma: zaterdag tegen Bassilly (won met 13-9 tegen Kastel) en zondag tegen Tourpes (verloor met 13-5 op Conjoux).

Beker van België senioren

De Liga-ploeg werd vorig weekend uitgeschakeld in de voorronde van de Beker van Belgïe na 13-8 verlies in Vaudignies.
Bijgevolg komt komend weekend enkel de eerste ploeg nog uit in de 1ste ronde. Zij nemen het thuis op tegen Mont-Gauthier, eveneens een ploeg uit 2de nationale.
De eerste ronde wordt zondag beslist in één wedstrijd. De winnaar gaat door naar de 2de ronde.

Jeugdkalenders voor 2014

Alle kalenders staan nu op de website.
In 2014 zal Op & Over Grimminge met 7 ploegen in competitie komen: 2 bij de senioren en 5 bij de jeugd.

Kalender nationale 3 voor 2014

Ook de kalender van nationale 3 staat nu volledig op de website.

De competitie zal dit jaar beslecht worden met 11 ploegen. Net als vorig jaar zijn er Bever, Brussegem, Buizingen AR, Buizingen Cité, Grimminge, Halle RC, Herne, Idegem en Okegem.

Nieuw zijn Baasrode en Hamme Sint-Anna.

Hamme Zogge is als kampioen van 2013 naar 2de nationale gegaan.

Kalender nationale 2 voor 2014

De nieuwe kalender is al te bekijken op de website.

In 2014 zal er opnieuw een competitie zijn met 14 ploegen. Grimminge neemt het daarin net als vorig jaar op tegen Baisy-Thy, Bassilly-Silly, Herdersem, Kastel, Kokejane, Mont-Gauthier, Ninove en Tourpes.

Nieuwkomers zijn Bousval (daler uit 1ste nationale) en Conjoux, Idegem, Hamme Zogge, Montroeul (allen stijgers uit 3de nationale).

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name