Kaatsclub Op & Over Grimminge

Utility Link | Utility Link | Utility Link
Bestuur | Historiek | Hoofdsponsors | Contact & terrein |
Teams & kalenders | Historiek | Spelregels |
Historiek | Spelregels |

Archief seizoen 2015

Ploegen, wedstrijden en klassementen

(link opent in nieuw venster)

Nationale 2 Nationale 3 (liga) Kadetten
Miniemen Pupillen Prepupillen

President's Cup

Op 11 juli wordt de eerste editie van de President's Cup gespeeld in Dorinne. Hierin nemen de twee beste Vlaamse ploegen en de twee beste Waalse ploegen (na de heenronde) uit 2de nationale het tegen elkaar op.

De eerste editie gespeeld wordt gespeeld op het terrein van Dorinne. Grimminge neemt het op tegen Terjoden. De winnaar speelt de finale tegen de winnaar van de wedstrijd Bassilly-Silly tegen Ogy.

Uitslagen week 8/6-14/6 en vooruitblik op de komende week

Nationale 2
Met Herne (thuis) en Kastel (uit) had Op & Over dit weekend twee ploegen uit de tweede klassementshelft tegenover zich.
Tegen Herne werd een goeie wedstrijd gespeeld en al snel stond het 11-1. Na wat fouten van de thuisploeg en beter keerderswerk van de bezoekers kon Herne terugvechten tot 11-4. Grimminge herpakte zich toch en kon alsnog een verdiende driepunter binnenhalen, de eerste trouwens van dit seizoen.
Op zondag was er de wedstrijd in Kastel. De thuisploeg had na een zwaar 13-4 verlies in de derby tegen Hamme Zogge daags voordien iets recht te zetten en speelde een goeie partij. Bij 9-6 kwam Davy Van Cauwenberg echter als joker in de ploeg bij Grimminge en met sterk keerderswerk kantelde de wedstrijd en haalde Op & Over alle daaropvolgende spellen en dus een 9-13 winst binnen.
De heenronde zit er op en kan succesvol genoemd worden. 11 overwinningen en slechts 2 nipte nederlagen (11-13 en 12-13 tegen respectievelijk leider Bassilly en Kokejane).
Op 11 juli spelen de eerste twee Vlaamse ploegen (Terjoden en Grimminge) de eerste editie van de Presidents Cup tegen de eerste twee Waalse ploegen (Bassilly en Ogy). Dit gaat door in Dorinne.
Volgend weekend is er het kermistornooi in Terjoden (met ook Hamme Zogge) en op zondag de start van de heenronde in Bever.

Nationale 3 (Liga)
Galmaarden bevindt zich net als Grimminge in de onderste regionen. Beide ploegen konden dan ook een overwinning gebruiken. Ondanks een 7-12 voorsprong gaf Grimminge de overwinning alsnog uit handen.
Volgende week zijn er de laatste Ligabekerwedstrijden in Halle (Op & Over is al mathematisch uitgeschakeld) en op zondag de laatste wedstrijd in de heenronde van de competitie (thuis tegen Kerksken).

Kadetten
Geen wedstrijden in de voorbije en de komende week door de examenperiode.

Miniemen
Geen wedstrijden de voorbije week. Komende zaterdag wordt er voor de beker van België op bezoek gegaan in Presgaux.

Pupillen
De jongens blijven door de competitie razen, nu met een 10-1 overwinning tegen Herne, en blijven aan de leiding staan.
In de beker van België kunnen ze zich komend weekend meten met een Waalse tegenstander, Leignon.

Prepupillen
De jongsten zijn al toe aan de tweede wedstrijd van de heenronde (thuis tegen Bever).

Uitslagen week 1/6-7/6 en vooruitblik op de komende week

Nationale 2
Met de verplaatsing naar Herdersem stond het voorbije weekend slechts 1 wedstrijd op het programma.
De thuisploeg is zich na een slechte competitiestart aan het herpakken met 3 overwinningen op rij. Een moeilijke wedstrijd diende zich dan ook aan.
Gedurende de hele wedstrijd bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het verschil bleef steeds beperkt tot maximaal 2 spellen, maar op het einde kon Grimminge toch afstand nemen en met een 11-13 overwinning terug huiswaarts keren.
Dit geeft een 3de plaats in de stand na het ongenaakbare leidersduo Terjoden en Bassilly (de achterstand op de 2de is al 7 punten). Daarachter blijft alles wel kort bij elkaar, het verschil met de 10de is slechts 5 punten.
Volgend weekend wordt de heenronde alweer afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Herne (met ex-Grimminge spelers Alain Vandevelde en Tom Witterzeel) en op bezoek bij Kastel (met ex-Grimminge speler Wesley Vanderhaegen).

Nationale 3 (Liga)
Het beloofde een pittig weekend te worden met twee thuiswedstrijden tegen topploegen Brussegem en Halle. Ondanks een 3-7 en 4-7 ruststand kon na de herneming telkens geen spel meer gehaald worden. Een puntenloos weekend dus…
Grimminge blijft zo in de onderste regionen, een kloof met de top 7 is al een feit.

Kadetten
De kadetten zijn er niet in geslaagd om te gaan winnen in Ninove. De eindstand was 10-8.
Met de examens in het vooruitzicht zijn er komende week geen wedstrijden.

Miniemen
Ook de miniemen verloren tegen Ninove, weliswaar met het kleinste verschil (9-10) na een spannende match.
Hier eveneens geen wedstrijden deze week door de examenperiode.

Pupillen
De pupillen wonnen makkelijk met 10-0 tegen Bever en blijven aan kop van het klassement.
Komende vrijdag nemen ze het thuis op tegen Herne.

Prepupillen
Op zaterdag stond de Cup Day met de 7 Vlaamse prepupillenploegen op het programma. Onze jongens eindigden deze dag als 3de.
Komende zaterdag trekken ze naar Baasrode.

Cup Day prépupillen

De eerste Cup Day werd georganiseerd door onze kaatsclub, in samenwerking met de entiteit Vlaanderen.

De 7 prepupillenploegen uit Vlaanderen namen hieraan deel en konden zich op deze dag met elkaar meten.

Winnaar werd Wieze, de jongens van Op & Over eindigden derde.
Jani Van Der Poorten (Galmaarden) werd verkozen als beste speler.
Cybren Van Cauwenbergh (Grimminge) was de allerjongste speler.

Uitslagen en stand:

  Grimminge - Bever 5-0   Baasrode - Wieze 0-5
  Galmaarden - Herne 4-1   Brussegem - Wieze 0-5
  Bever - Herne 4-1   Brussegem - Baasrode 1-4
  Grimminge - Galmaarden 2-3      
           
  Halve finale:     Finale:  
  Grimminge - Baasrode 5-2   Galmaarden - Wieze 2-5
           
  Rangschikking:        
  1. Wieze     5. Bever  
  2. Galmaarden     6. Herne  
  3. Grimminge     7. Brussegem  
  4. Baasrode
       

Foto's zijn te bekijken in het foto-album!

Uitslagen week 25/5-31/5 en vooruitblik op de komende week

Nationale 2
Het laatste weekend van de drukke meimaand stonden opnieuw 2 wedstrijden geprogrammeerd.
Zaterdag op bezoek bij titelfavoriet Terjoden. Grimminge startte zwak tegen een sterk kerende thuisploeg en na iets meer dan een uur stond het dan ook al 7-3. Na de rust werd het zelfs al snel 9-3 en leek een afstraffing in de maak. Maar dat was buiten een enorme remonte gerekend: Op & Over begon sterker te leveren en keren en boog de achterstand om in een 11-13 overwinning!
Op zondag kwam Montroeul op bezoek, een ploeg die halfweg het klassement meedraait. Een sterke start (4-1) werd opnieuw afgewisseld met minder spel, waardoor het bij de rust 6-7 stond. Met enkele positiewissels na de rust kon toch nog de overwinning (13-10) binnen gehaald worden.
Komend weekend is er maar 1 wedstrijd, op bezoek bij Herdersem. Zij startten dit seizoen slecht met 7 verlieswedstrijden op rij, maar klimmen nu toch langzaam hogerop na 3 opeenvolgende overwinningen.

Nationale 3 (Liga)
Op bezoek bij Baasrode kon nog net een punt gehaald worden (13-6).
In de Ligabekerwedstrijden op zondag werd 2 keer kansloos verloren tegen Halle (7-1) en Brussegem (7-0). Na 2 speeldagen staat Brussegem er nog steeds het best voor met 3 punten voorsprong op Halle. Op & Over is zowiezo al uitgeschakeld. Wordt op 20/6 vervolgd in Halle.
Komend weekend zijn Brussegem en Halle opnieuw de tegenstanders (2x thuis), dit keer in de competitie. De westrijd tegen Brussegem start wel pas om 16u omwille van de Cup Day voor prepupillen in de voormiddag!

Kadetten
In de thuiswedstrijd tegen Halle werd kansloos verloren met 2-10. Halle is dan ook autoritair leider met het maximum van de punten na 4 wedstrijden.
De andere thuiswedstrijd werd met 10-0 gewonnen tegen Terjoden. Een goeie start van het seizoen dan ook met 6 punten uit 3 wedstrijden!
Nu woensdag op bezoek bij Ninove.

Miniemen
De wedstrijd tegen Kastel 2 werd verschoven naar een latere datum. Toch waren er nog 2 wedstrijden: 10-6 verlies in Wieze en 10-2 winst tegen de bezoekers uit Bever.
Komend weekend komt Ninove op bezoek.

Pupillen
Met Grimminge en Kastel stonden 2 van de sterkere ploegen tegenover mekaar. Het werd een nipte 9-10 overwinning voor de bezoekers uit Kastel. Toch blijven onze jongens het klassement aanvoeren.

Prepupillen
Komende donderdag komt Brussegem op bezoek en op zaterdag is er de Cup Day. Deze wordt georganiseerd op het terrein van Grimminge en hieraan nemen de 7 Vlaamse prepupillenploeg deel.

Tornooi pupillen in Grimminge

Foto's zijn te bekijken in het foto-album.

Uitslagen week 18/5-25/5 en vooruitblik op de komende week

Nationale 2
Een moeilijk weekend diende zich aan met een verplaatsing naar Ogy (3de) en een thuiswedstrijd tegen leider Bassilly-Silly.
In Ogy was het zoals verwacht een wedstrijd in het voordeel van de opslagers en daarbij rekenen op een sterk keerderstrio. De wedstrijd kon tegen een sterk spelende thuisploeg uiteindelijk winnend afgesloten worden met 8-13.
Op zondag tegen Bassilly-Silly werd er zwak gestart en al snel stond het 0-5. Op & Over kon zich toch terug in de match vechten en bij de rust stond het alweer 6-7. Na de herneming speelden de bezoekers opnieuw sterker en bij Grimminge bleeft het wisselvalliger. Via 9-11 en 11-12 won Bassilly-Silly uiteindelijk deze topper.
Grimminge blijft zo vierde op acht punten van leider Bassilly-Silly (wel met een wedstrijd minder gespeeld dan deze laatste). Terjoden en Wâret zijn tweede en derde.
Volgende weekend is er de uitwedstrijd in Terjoden en de thuiswedstrijd tegen Montroeul.

Nationale 3 (Liga)
Na een teleurstellende start met slechts 3 punten uit 4 wedstrijden had Op & Over dit weekend twee kansen om het puntentotaal aan te dikken en op te klimmen in de stand.
Op zaterdag werd er in de thuiswedstrijd tegen Wieze makkelijk met 13-4 gewonnen. Op zondag in de uitwedstrijd tegen Idegem bleeft een nieuwe driepunter net uit na 6-13 winst.
Met 5 op 6 punten zeker een vast een geslaagd weekend! In de stand brengt dit Op & Over van de 11de naar de 8ste plaats met nog een match tegoed ten opzichte van de meeste concurrenten.
Komende zaterdag wordt er op bezoek gegaan bij het hoger geklasseerde Baasrode. Op zondag is er de tweede speeldag voor de Ligabeker in Brussegem.

Kadetten
De wedstrijd tegen Baasrode werd uitgesteld naar een latere datum.
Deze week zijn er thuiswedstrijden tegen Halle en Terjoden.

Miniemen
Tegen leider Baasrode slaagden de jongens er net niet in om een punt te halen (4-10 verlies).
Komende week zijn er 3 wedstrijden: thuis tegen Kastel 2 en Bever én op bezoek bij Wieze.

Pupillen
Deze week komt Kastel op bezoek in de competitie en zaterdag is het eigen jeugdtornooi met 4 ploegen.

Prepupillen
De jongens spelen deze week in Wieze.
Op 6/6 zal Op & Over ook de Cup Day organiseren waaraan de 7 prepupillenploegen zullen deelnemen. Info volgt binnenkort!

Uitslagen week 11/5-17/5 en vooruitblik op de komende week

Nationale 2
Drie moeilijke wedstrijden op vier dagen tijdens dit verlengde weekend.
Op donderdag naar het verre Wâret, een ploeg overgekomen uit de Liga maar sterk aan de competitie begonnen met 3 overwinningen en 1 nederlaag.
En op zaterdag naar Hamme Zogge met ex-Grimminge speler Bert Sonck. Hamme staat onderin het klassement, maar kreeg in de eerste twee wedstrijden wel al de sterke ploegen Bassilly-Silly en Terjoden tegenover zich.
Beide wedstrijden werden thrillers tot op het eind, maar twee keer kon O&O toch de overwinning met 11-13 mee naar huis nemen. Vijf overwinningen op rij dus!
Op zondag dan de thuismatch tegen Kokejane, een ploeg die zich na 2 nederlagen bij de start opnieuw aan het herpakken is. O&O startte sterk en kon met 7-3 de rust in gaan en daarna zelfs verder stomen tot 9-4. Daarna kwam de motor echter tot sputteren en Kokejane wist zich terug te vechten tot een 9-10 voorsprong. Grimminge herpakte zich en kwam toch opnieuw 12-10 voor. In drie daaropvolgende spelen was er telkens een mogelijkheid voor O&O om het af te maken vanaf de opslaglijn, maar tekens trok Kokejane aan het langste eind op 40-40. Kokejane dus na een sterke comeback met de overwinning weg en voor Grimminge de eerste nederlaag.
In de stand geeft dit een vierde plaats op 6 punten van leider Bassilly-Silly. Terjoden en Ogy staan op 2 en 3.
Komend weekend opnieuw 2 wedstrijden: op zondag naar Ogy en op maandag thuis tegen leider Bassilly-Silly.

Nationale 3 (Liga)
Op donderdag kwam Bever met ex-Grimminge speler Brent Sunaert op bezoek. Het werd echter een pijnlijke nederlaag met 5-13.
In de stand is er een gedeelde voorlaatste plaats. Komend weekend is er wel de kans om op te klimmen tegen Wieze, een ploeg die evenveel punten telt.
Op zondag kwamen Brussegem en Halle, twee van de sterkste ploegen uit de reeks, op bezoek voor de beker van Vlaanderen. Met een onvolledige ploeg werd kansloos verloren: 1-7 tegen Brussegem en 3-7 tegen Halle. Brussegem won bovendien overtuigend met 7-0 tegen Halle en neemt dan ook al een grote stap naar de finaledag. Wordt vervolgd op 31/5 in Brussegem.

Kadetten
Grimminge verloor in de beker van België met 10-3 in Baasrode. Komende vrijdag revanche thuis in de competitie tegen hetzelfde Baasrode?

Miniemen
Na een week zonder wedstrijd is er komende donderdag de competitiewedstrijd tegen leider Baasrode, dat al 3 overwinningen op de teller heeft.

Pupillen
De pupillen blijven op dreef met 2 overwinningen tegen Halle en Baasrode en blijven dan ook kop staan.
Komende maandag komt Kastel op bezoek.

Prepupillen
Deze week 2 wedstrijden: thuis tegen Herne en op pinkstermaandag naar Wieze.

Uitslagen week 4/5-10/5 en vooruitblik op de komende week

Nationale 2
Na de nipte winst op de openingspeeldag (13-12 tegen Bever) ging het voor de tweede wedstrijd naar Ninove, dat in zijn eerste wedstrijden geen enkel punt kon halen.
Na opnieuw een sterke start (0-4) lieten we Ninove opnieuw in de wedstrijd komen (4-7). Na de rust werd opnieuw sterk begonnen en kwam het tot 5-12. Een goed opslagspel leverde Ninove dan zijn eerst punt op. Grimminge kon daarna makkelijk de wedstrijd winnend afsluiten met 7-13.
Op zondag kwam Conjoux op bezoek, een te duchten ploeg met enkele gewezen 1ste nationale-spelers. Op zaterdag hadden zij nog nipt thuis verloren met 12-13 tegen Kastel.
De start was zwak dit keer, maar O&O kon toch blijven aanklampen tot 2-4. Op dat moment werd een belangrijk spel na een achterstand teruggehaald waardoor Conjoux niet verder kon uitlopen De volgende 4 spellen werden eveneens binnen gehaald, met 7-4 de rust in dus.
Terug uit de kleedkamers werden al snel de eerste 2 spellen binnen gehaald, maar daarna opnieuw wat nonchalance in het spel en de bezoekers konden terug aanklampen tot 9-7. O&O kon de kloof echter behouden en speelde de wedstrijd uit met 13-8.
Een weekend met 2 overwinningen dus, maar er had meer ingezeten met een regelmatiger spelniveau.
In de stand komt Grimminge op een 7 de plaats op 3 punten van de nieuwe leider Bassily-Silly. Titelfavoriet Terjoden staat tweede met één punt achterstand. O&O heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld dan zijn 6 voorgangers.
Komend weekend staan er 3 wedstrijden op 4 dagen op het programma. Op donderdag naar Wâret (overgekomen uit de Liga, maar goed gestart met 3 overwinningen en 1 nederlaag), zaterdag naar Hamme Zogge (gestart met 0 punten uit 2 wedstrijden) en zondag thuis tegen Kokejane (na 2 nederlagen zich herpakt met 2 overwinningen).

Nationale 3 (Liga)
Op zaterdag was er de inhaalwedstrijd tegen Hamme Sint-Anna. Die werd makkelijk gewonen met een droge 13-0.
Op zondag kon er echter niet bevestigd worden op bezoek bij Buizingen AR. Er werd kansloos verloren met 13-4. Het wedstrijdverslag is te lezen op de www.arbuizingen.be
Komende donderdag is er een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen Bever, eveneens gestart met 1 overwinning en 2 nederlagen.
Op zaterdag wordt er thuis gespeeld in de Ligabeker, tegenstanders zijn Halle en Brussegem.

Kadetten
De kadetten startten de competitie sterkt met een 0-10 overwinning in Kerksken. Deze week geen competitie, wel naar Baasrode in de beker van België.

Miniemen
Geen competitie deze week, wel een tornooi op eigen terrein met ook deelname van Ninove en Celles. Celles was de beste ploeg (2-7 tegen Ninove en 3-7 tegen Grimminge). Tweede werd Ninove (3-7 tegen Grimminge).
Komende week geen wedstrijden.

Pupillen
Ook de tweede competitiewedstrijd werd met 10-0 gewonnen, dit keer thuis tegen Idegem.
Volgend weekend 2 wedstrijden: naar Halle op vrijdagavond en thuis tegen Baasrode op zondagmorgen.

Prepupillen
De allerkleinsten spelen hun 3de wedstrijd nu woensdag thuis tegen Baasrode.

Artikel bijlage Vers l'Avenir 22/4/2015

Uitslagen week 27/4-3/5 en vooruitblik op de komende week

De competitie werd voor de meeste ploegen op gang gefloten. Tijd dus voor het echte werk!

Nationale 2
De wedstrijd van de openingsspeeldag (1/5) tegen Hamme Zogge werd naar 16/5 verschoven. O&O kwam dus pas op de 2de speeldag in actie tegen Bever, dat zijn eerste wedstrijd al met 13-9 tegen Kastel gewonnen had. Een sterke start van Grimminge tegen de zwak startende bezoekers resulteerde al snel in een 5-0 voorsprong en 7-3 stand bij de rust.
Na de herneming waren de rol omgedraaid. De foutenlast bij O&O stapelde zich op en Bever begon sterker te spelen wat al snel leidde tot 9-9 en zelfs 11-12 achterstand. Grimminge kon zich echter alsnog herpakken en tot 12-12 terugkomen. Het laatste spel leidde tot de onvermijdelijke 40-40 met Glenn aan de opslag. Bever keerde buiten en dus was de eerste overwinning en 2 punten binnen na een lange wedstrijd van 4u15.
In de stand staat O&O voorlopig op een 10de plaats, weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld dan de rest. De eerste leiders zijn verrassend Herne en Montroeul met 5 op 6.
Komend weekend op bezoek naar Ninove (gestart met 0 op 6 tegen Herne en Kastel) en thuis tegen Conjoux (gestart met 3 op 6 na overwinning tegen Conjoux en verlies in Herne).

Nationale 3 (Liga)
Ook hier werd de wedstrijd van de openingsspeeldag tegen Hamme Sint-Anna uitgesteld. De eerste wedstrijd ging dus in Okegem door. Een revanche voor de bekeruitschakeling kwam nooit in zicht. Er werd kansloos met 13-4 verloren.
Volgend weekend de inhaalwedstrijd tegen Hamme Sint-Anna en op zondag uit tegen Buizingen AR.

Kadetten
De eerste wedstrijd tegen Halle werd uitgesteld. De eerste competitiewedstrijd volgt dus pas vrijdag in Kerksken.

Miniemen
Ook hier uitstel van de eerste competitiewedstrijd. Komend weekend tornooi in Grimminge (zaterdagmorgen) en competitie in Halle.

Pupillen
De eerste wedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen (0-10 in Kerksken). Vrijdag opnieuw vol aan de bak in Idegem.

Prepupillen
De kleinsten speelden al in Galmaarden, deze week volgt de tweede wedstrijd in Brussegem.

Uitslagen week 20/4-26/4 en vooruitblik op de komende week

De voorbije week stond nog in het teken van de bekerwedstrijden. Vanaf deze week start voor alle ploegen de competitiewedstrijden.

Nationale 2
De laatste oefenwedstrijd in Halle (Liga) werd winnend afgesloten met 8-13.
Op zondag dan de eerste echt test in de beker van België tegen Blicquy. Tegen deze Liga-ploeg moest elk spel telkens een vijftien extra gehaald worden. Na een sterke start (4-1) volgde een wisselvallige match (6-7 bij de rust, daarna naar 6-10) waardoor Blicquy zich kon plaatsen voor de volgende ronde (10-13).
Vanaf nu de focus op de competitiestart vanaf 1 mei. De eerste speeldag is O&O vrijgesteld, zondag pas de eerste wedstrijd thuis tegen Bever.

Nationale 3 (Liga)
Geen wedstrijd dit weekend na de bekeruitschakeling vorige week.
De thuiswedstrijd van 1 mei tegen Hamme Sint-Anna werd verschoven naar een latere datum, op zondag volgt pas de eerste competitiewedstrijd in Okegem. Een revanche voor de recente bekeruitschakeling?

Kadetten
De volgende ronde in de beker van Vlaanderen werd bereikt, ondanks een 7-10 verlies tegen Ninove (heenwedstrijd werd vorige week al met 3-10 gewonnen).
Nu donderdag de eerste competitiewedstrijd tegen Halle.

Miniemen
Geen bekerwedstrijden voor hen, want zij mogen rechtstreeks naar de finaledag in Aalst op 16 juli.
De eerste wedstrijd met inzet is al direct de competitiestart op dinsdag tegen Bever.

Pupillen
De jongens gaan verdiend door in de beker van België na 2-10 winst in Kerksken.
Komende woensdag is er al de eerste competiewedstrijd tegen... Kerksken.

Prepupillen
De allerkleinsten starten donderdag hun competitie in Galmaarden.

Uitslagen week 13/4-19/4 en vooruitblik op de komende week

Met 1 mei in zicht komen ook de kampioenschapswedstrijden er aan. Het startschot van de wedstrijden met inzet wordt echter gegeven met de bekerwedstrijden.

Nationale 2
De oefenwedstrijden naderen het einde en het spelniveau zit in stijgende lijn na thuiswinst tegen Liga-ploeg Halle (13-9) en de uitwedstrijd in Kastel (7-13 winst). Voor het eerst waren de weeromstandigheden ook gunstig gezind om 2 volledige wedstrijden na elkaar uit spelen.
Volgende week een laatste oefenwedstrijd in Halle en zondag al voor het eerst vol aan de bak in de beker van België (thuis tegen Liga-ploeg Blicquy, te beslissen in 1 wedstrijd).

Nationale 3 (Liga)
In de eerste ronde van de beker van België gingen zijn kansloos onderuit in Okegem (13-1).
Komend weekend wordt er niet gespeeld, op 1 mei start dan de competitie.

Kadetten
In de beker van Vlaanderen werd de uitwedstrijd op Ninove gewonnen met 3-10. Dit geeft een goeie kans om in de terugwedstrijd komende donderdag de kwalificatie voor de volgende ronde te verzekeren.

Pupillen
De ploeg gaat verdiend naar de volgende ronde van de beker van Vlaanderen na 4-10 winst in Halle. Vorige week wonnen ze ook al de thuiswedstrijd met 10-3.
Vrijdag gaan ze op bezoek bij Kerksken voor de beker van België (te beslissen in 1 wedstrijd).

Wijziging kalender prepupillen

In laatste instantie heeft Brussegem een prepupillenploeg bij elkaar gekregen, waardoor de kalender lichtjes werd aangepast. De nieuwe versie is hier te bekijken.

Training- en teambuldingstage in Friesland

Als voorbereiding op het seizoen gingen de twee seniorenploegen in de maand maart twee dagen naar Friesland.

Op zaterdag stonden twee trainingen op het programa: in de voormiddag in sporthal van Tzummarum waar de plaatselijke topspeler Patrick Scheepstra het Friese spel kwam demonstreren.
In de namiddag was er een bijkopende kracht- en korfbaltraining onder leiding van trainer Peter Tolsma en zijn topkaatsers (heren en dames) van Puur Passie.
's Avonds werd nog de Eredivisie voetbalwedstrijd Cambuur-Utrecht bijgewoond.

Speciale dank aan Geert Boschmans voor de perfecte organisatie!

Foto's zijn te bekijken in het foto-album.

Reeksindelingen Liga en jeugd

Liga (10 ploegen):
Baasrode, Bever, Brussegem, Buizingen AR, Grimminge, Halle, Hamme SA, Idegem, Okegem en Wieze
De Liga-reeks wordt aangevuld met de 2 bevorderingsploegen: Galmaarden en Kerksken.

Kadetten (6 ploegen):
Baasrode, Grimminge, Halle, Kerksken, Terjoden en Ninove

Miniemen (9 ploegen)
Baasrode, Bever, Grimminge, Halle, Kastel 1 en 2, Terjoden, Wieze en Ninove

Pupillen (9 ploegen):
Baasrode, Bever, Galmaarden, Grimminge, Halle, Herne, Idegem, Kastel en Kerksken

Prépupillen (6 ploegen):
Baasrode, Bever, Galmaarden, Grimminge, Herne en Wieze

De competities starten vanaf 1 mei. Kalenders volgen binnenkort!

Alle kalenders 2015 online beschikbaar!

Klik hier voor de nieuw kalenders voor de 4 jeugd- en 2 seniorenploegen.

Nieuwe kalender nationale 2 staat online

De nieuwe kalender is te bekijken op de website.

In 2015 zal het kampioenschap opnieuw betwist worden tussen 14 ploegen.
Baisy-Thy en Mont-Gauthier promoveerden beiden naar nationale 1, Terjoden en Bever maakten de omgekeerde beweging van 1ste naar 2de nationale.
Vanuit de Liga komen Herne, Ogy en Warêt over ter vervanging van Idegem, Ottignies/Bousval en Tourpes.
Met ook nog Grimminge, Hamme Zogge, Herdersem, Kastel, Kokejane en Ninove zullen deze zomer maar liefst 9 ploegen uit Vlaanderen afkomstig zijn.
De drie overige teams zijn Bassilly-Silly, Conjoux en Montroeul.

In 2016 zullen opnieuw 14 ploegen aantreden in 1ste nationale. Om de bestaande reeks met 2 ploegen aan te vullen zullen eind dit seizoen de eerste drie uit 2de nationale promoveren en zal er in 1ste nationale slechts 1 daler zijn.
Terjoden vat het seizoen aan als favoriet voor de titel in 2de.

Nieuw spel prépupillen

Vanaf 2015 zullen de prépupillen naast het gewone spel ook een alternatieve spelvorm spelen. Dit om alle spelers zoveel mogelijk te betrekken bij het spel en balgevoel te versterken.

Deze wedstrijden zullen worden gespeeld voorafgaand aan de gewone kaatswedstrijd. Er wordt gespeeld op een kleiner terrein met net in het midden en met kleine tennisballen.

De gedetailleerde info is te vinden in de presentatie van Vleugel Vlaanderen en foto's van de oefenwedstrijd tegen Bever zijn te bekijken in het foto-album.

 
About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name