Kaatsclub Op & Over Grimminge

Utility Link | Utility Link | Utility Link
Bestuur | Historiek | Hoofdsponsors | Contact & terrein |
Teams & kalenders | Historiek | Spelregels |
Historiek | Spelregels |

Archief seizoen 2008

Ploegen, uitslagen en klassementen
(klik op de link om te openen)

Nationale 2 Bevordering Kadetten 1 Kadetten 2 Pupillen Prepupillen

All-round kampioenschap vanaf 2010

Naar aanleiding van de recente wereldtitels van de Belgische ploeg op het WK 2008 in Ecuador, besliste de Nationale Kaatsbond onlangs om vanaf 2010, naast de huidige kaatscompetitie in het tradionele buitenspel, ook een nationale competitie op te starten in het internationale muurkaatsen en het internationale kaatsspel.

De bedoeling is om vanaf 2011 een "all-round"-klassement op te maken op basis van de resultaten in de drie bovenvermelde disciplines en zo de all-round Belgisch kampioen aan te duiden.

In een latere fase kan dan eventueel de stap worden gezet naar internationale competities.

Internationaal muurkaatsen

Voor het internationaal muurkaatsen wordt er een nationale competitie ingevoerd vanaf eind 2009. Het seizoen zou verlopen van oktober 2009 tot februari 2010.

Elke entiteit moet dan gedurende één dag een competitie inrichten waarbij alle belanghebbende ploegen het tegen elkaar opnemen.

Na afloop van dat "regelmatigheidscriterium" wordt er een algemene rangschikking opgemaakt en de winnaar krijgt de titel van Belgisch kampioen.

Internationaal buitenspel

Voor het internationaal spel wordt hetzelfde principe gehanteerd, maar het seizoen zal verlopen van maart 2010 tot september 2010.


TV Oost - 23/11/2008

Geert Vinck en ploegmaats wereldkampioen 2008

België nam met succes deel aan het wereldkampioenschap kaatsen in Ecuador.

Het startte sterk met een tweede plaats in het Ecuadoriaans kaatsspel. Pas in de finale moest België zijn meerdere erkennen in het gastland. Toch een succes aangezien deze discipline voor aankomst nog volledige onbekend was.
In het Llargues werd eveneens de finale bereikt, maar nipt verlies tegen Spanje en Nederland resulteerden in een bronzen medaille.
De ontgoocheling kon echt snel plaats maken voor vreugde met een gouden medaille in het internationale spel.
In het muurkaatsen tenslotte ging België reeds in de voorrondes onderuit tegen de uiteindelijke wereldkampioen Mexico.

De prestaties in de vier verschillende disciplines maakten echter dat België zich ook all-round wereldkampioen kon noemen.

Grimminge-speler Geert Vinck maakte deel uit van de basisploeg die deelnam aan het Llargues en het internationale spel.
De verdere selectie bestond uit: Benjamir Dochier, Sam Brassart, David Devits, Xavier Fiasse, Gregory Frebutte, Wouter Wielandt, Ludovic Destrain, Guillaume Dumoulin en Philippe Demil.

Meer informatie en foto's zijn te vinden op de blog van speler Wouter Wielandt : www.ballepelote.blogspot.com

Foto : www.frnp-knk.be

Wereldkampioenschap kaatsen 2008 in Ecuador

Grimminge-speler Geert Vinck maakt deel uit van de Belgische selectie die tussen 8 en 14 november zal deelnemen aan het wereldkampioenschap kaatsen in Ecuador.

Sinds begin juli is de voltalige groep al aan het trainen in Nivelles onder leiding van de nieuwe selectieheer Geert Vandervelden.

De selectie bestaat uit: Geert Vinck, Benjamir Dochier, Sam Brassart, David Devits, Xavier Fiasse, Gregory Frebutte, Wouter Wielandt, Ludovic Destrain, Guillaume Dumoulin en Philippe Demil.

België zal aan de vier disciplines deelnemen : internationaal spel, Llargues, muurkaatsen en het Ecuadoriaanse spel.

Aan het WK 2008 zullen 17 landen deelnemen, vooral uit Zuid-Amerika. België werd vorig jaar nog Europees kampioen in het Llarges.

Meer informatie is te vinden op de website www.cijb.info en op de blog van speler Wouter Wielandt : www.ballepelote.blogspot.com

Foto : www.frnp-knk.be

Kaatsers scoren op sportgala
Geraardsbergen brengt hulde aan overleden biljarter Joris De Bou

Kaatsen was ooit heel populair in de regio maar momenteel zijn er nog slechts 2 clubs actief. Die doen het wel uitstekend in de competitie en scoorden ook vrijdagavond tijdens het jaarlijkse sportgala. Een opsteker voor een volkssport in crisis.

Geluksbal Idegem en Op en Over Grimminge zijn de laatste overblijvers van een roemrijk kaatsverleden. In Idegem en Grimminge weet men nog van wanten, de kaatsclubs hebben talentrijke jongerenteams zodat de toekomst van de kaatssport er nog verzekerd lijkt.

Tijdens het sportgala, een organisatie van de stedelijke sportraad, wisten de juryleden de resultaten van de kaatsploegen naar waarde te schatten. De kadetten van Geluksbal haalden het bij de jeugdteams, zij werden eerder al kampioen van Vlaanderen. De eerste ploeg van Op en Over werd gelauwerd voor de promotie naar eerste afdeling.

Gilbert Gommers, voorzitter van Op en Over, kreeg de trofee voor sportverdienste. Hij is medestichter van de club en voorzitter sedert 1994. Onder zijn leiding werd er een brede jeugdwerking opgezet.

Fietstoerist Freddy Van Waeyenberghe werd laureaat bij de recreatieve sporters, de man rijdt gemiddeld 22.000 kilometer per jaar. Wandelclub Padstappers zette de kroon op zijn zilveren jubileum en werd gehuldigd als beste club/organisator.

Bij de jonge individuele competitiesporters haalde tafeltennisser Robin De Clercq (14) het. Sportschieter Anne-Marie Meerpoel werd bekroond als beste individuele volwassen sporter. Zij is nationaal vice-kampioene met het luchtpistool.

Het sportgala bracht ook nog hulde aan de onlangs overleden Joris De Bou. Hij was een ereklasse biljarter en sterkhouder van biljartclub Ons Huis . Er waren ook nog bloemen voor judoka Ilse Heylen die deze zomer actief was op de Olympische Spelen. (jlg)

(Het Nieuwsblad - 15/12/2008)


Het Nieuwsblad


Geraardsbergen Info - September 2008


Prepupillen - kampioen van Vlaanderen 2008

Met een overtuigende 2-18 overwinning in de afsluitende wedstrijd in Idegem konden de prepupillen concurrent Baasrode voorblijven in de strijd om het kampioenschap van Vlaanderen.


Kampioenviering 2008

Foto's van de kampioenviering zijn te bekijken in het foto-album.


Het Laatste Nieuws - 26/08/2008


Het Nieuwsblad - 26/08/2008


Het Laatste Nieuws - 25/08/2008


Vers l'Avenir - 25/08/2008


Kampioen van Vlaanderen én België 2008

Na winst tegen rechtstreeks titelconcurrent Braine Rebecq wist Op en Over Grimminge zich op zaterdag te verzekeren van de titel "Kampioen van Vlaanderen". Daarnaast werd de kloof met de derde in de stand ook onoverbrugbaar en was ook de promotie naar 1ste nationale een feit.

Op zondag won Grimminge met een driepunter tegen een, door blessures, verzwakt Ninove. Een halfuurtje na de wedstrijd kwam dan het nieuws dat Braine Rebecq puntenloos verloor tegen Isières. De titel "Kampioen van België" kon dan ook vroeger dan verwacht gevierd worden!

Volgende zondag, bij de thuismatch tegen Bever, zal de ploeg gehuldigd worden als de nieuwe kampioen.


Wist je dat...

... Grimminge Op & Over de jongste ploeg heeft in bevordering ?

De gemiddelde leeftijd is 22 jaar, terwijl de gemiddelde leeftijd van de basisspelers in de volledige reeks maar liefst 10 jaar hoger ligt.

Ondanks de beperkte ervaring draait Grimminge momenteel toch mee in de top van de rangschikking.


Grimminge blijft aan de leiding (Nat 2 - 5/7 & 6/7)

Op & Over stond na een weekje rust voor twee zware verplaatsingen : Genappe en Isières.

In de heenronde werd Genappe zonder punt huiswaarts gestuurd. Nochtans draait deze ploeg vlot mee in de subtop en zetten ze twee weken geleden nog BN Rebecq vlot opzij. Grimminge was dus gewaarschuwd.

De eerste 4 spelletjes vlogen pijlsnel voorbij : de thuisploeg haalde daarin amper 3 vijftienen. Genappe bracht er niet veel van terecht, mede door een heel sterk startend Grimminge. De drie daaropvolgende spelletjes kon de thuisploeg toch tot 40-40 komen, maar telkens waren het de bezoekers die aan het langste eind trokken en met een comfortabele 0-7 voorsprong de rust in gingen.

Na de herneming ging Grimminge op hetzelfde elan door met verschillende overgekeerde ballen. De thuisploeg daarentegen bleef echter onmondig in de terugslag en kon pas op 0-11 twee eerreddende spelletjes pakken. Een onverwachte en makkelijke driepunter was dan ook het gevolg.

  Wedstrijdstatistieken: Genappe 2 - Grimminge 13
  Genappe : R. Vandendaele, M. Vandendaele, Sauvage, Speleers (0-7 : Delfosse), Goulard
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
  Verloop van de stand : 0-7, 0-11, 2-11, 2-13
  Gewonnen spellen op 40-40 : 0-3
  Blanco spellen gewonnen : 0-1
  Behaalde vijftienen : 26-54
  Opslagbeurten : R. Vandendaele 0 - Van Kerckhove 3, Speleers 0 - Van Cauwenberg 2, Delfosse 1 - Van Cauwenberg 0, M. Vandendaele 1 - Vinck 2, Sauvage 0 - Van Der Bracht 3, Goulard 0 - Lievens 3
  Buitengeleverde ballen : 10-10
  Overgekeerde ballen : Vinck 4, Lievens 3, Van Der Bracht 3, Sauvage 3, Van Kerckhove 2, Van Cauwenbergh 1, M. Vandendaele 1

Op zondag was er de trip naar Isières. Deze ploeg klom na een makke competitiestart geleidelijk op in het klassement.

De thuisploeg startte sterk met diepe opslagen en sterk keerderswerk. Grimminge kon niet onmiddellijk antwoorden en al snel stond via 4-1 op 5-2. Na de koppen bij elkaar gestoken te hebben en enkele positiewissels door te voeren kwam echter de kentering. Onder impuls van een sterk kerende Geert Vinck als gelegenheidsachterman namen de bezoekers 4 opeenvolgende spelletjes. Isières vocht terug en leidde met 7-6 aan de rust.

Na de pauze namen bleven beide ploegen elkaar volgen tot 10-10. De twee daaropvolgende spelletjes verspeelde Grimminge telkens domweg na een 40-30 voorsprong. Een riante uitgangspositie werd zo weggeven. Toch kon nog worden teruggevochten tot 12-12 en in het beslissende spelletje kwam het onvermijdelijk tot een 40-40 stand. De beslissende opslag van Grimminge viel slechts luttele centimeters aan de verkeerde kant van de zijlijn...

  Wedstrijdstatistieken: Isières 13 - Grimminge 12
  Isières : Buddels, Sammels, Flament, Potiez, Duquesne
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens (7-6 : Stevens)
  Verloop van de stand : 3-0, 3-1, 4-1, 4-2, 5-2, 5-6, 6-6, 7-6, 7-9, 9-9, 9-10, 12-10, 12-12, 13-12
  Gewonnen spellen op 40-40 : 5-2
  Blanco spellen gewonnen : 3-2
  Behaalde vijftienen : 69-73
  Opslagbeurten : Duquesne 2 - Van Kerckhove 3, Potiez 5 - Van Cauwenberg 0, Buddels 2 - Vinck 3, Flament 0 - Van Der Bracht 5, Sammels 1 - Lievens 1, Sammels 2 - Stevens 1
  Buitengeleverde ballen : 23-17
  Overgekeerde ballen :

Flament 7, Potiez 5, Vinck 3, Buddels 2, Van Kerckhove 1, Van Cauwenbergh 1, Van Der Bracht 1

  Overgeleverde ballen : Potiez 1, Buddels 1

Met deze vier op zes blijft Grimminge aan de leiding met drie punten voorsprong op achtervolger BN Rebecq, dat wel nog een wedstrijd tegoed geeft.

Volgend weekend is er geen competitiewedstrijd. De eerstvolgende afspraak is op 21 juli thuis tegen Laneffe.

Vrijdag 11 juli komt Grimminge wel nog in actie op het tornooi in Aalst (Houtmarkt). Op & Over zal daar Neuville vervangen dat algemeen forfait gaf voor de rest van het seizoen.


Uitslagen 2de ronde Beker van België - kadetten

Za 5/7 10u00 Grimminge - Thieulain 6-7
      Mont-Gauthier - Grimminge 7-5
      Mont-Gauthier - Thieulain 3-7

Stand: G G V GS VS Ptn
Thieulain 2 2 0 14 9 4
Mont-Gauthier 2 1 1 10 12 3
Grimminge 2 0 2 11 14 2

Het Laatste Nieuws - 18/06/2008


Het Laatste Nieuws - 18/06/2008


Selectieploeg Vlaanderen

Jordi Van Der Stricht is uitgekozen om met een selectieploeg Vlaanderen te vertegenwoordigen op de nationale pupillendag.

Elk van de zes entiteiten zal zijn beste spelers opstellen op 5 juli te Braine–Rebecq. De wedstrijden starten vanaf 9u30.


Grimminge wint Sporta-Cup (14 juni)

Op & Over Grimminge organiseerde op 14 juni de Sporta-Cup voor prepupillen, een tornooi met 8 ploegen.

De uitslag:
1. Grimminge
2. Wieze
3. Idegem
4. Halle RC
5. Herne
6. Kastel
7. Brussegem
8. Galmaarden

Grimminge-speler Robin De Nutte werd uitgeroepen tot beste speler van de dag.

Foto's zijn te bekijken in het foto-album.


Winst in Bever (Nat 2 - 16/6)

  Wedstrijdstatistieken: Bever 8 - Grimminge 13
  Bever : Gaucquier, De Braeckeleer, Senterre (8-12 : Paduart), Cauchie, De Bruyn
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
  Verloop van de stand : 0-1, 1-1, 1-3, 2-3, 2-6, 6-6, 6-9, 7-9, 7-10, 8-10, 8-13
  Gewonnen spellen op 40-40 : 3-5
  Blanco spellen gewonnen : 1-2
  Behaalde vijftienen : 46-66
  Opslagbeurten : Gaucquier 2 - Van Kerckhove 3, De Braeckeleer 2 - Van Cauwenberg 2, Cauchie 1 - Vinck 3, De Bruyn 1 - Van Der Bracht 3, Senterre 2 - Lievens 2
  Buitengeleverde ballen : 8-10
  Courte : 4-0
  Overgekeerde ballen : Cauchie 8, De Braeckeleer 4, Vinck 4, Van Kerckhove 4, Lievens 4, De Bruyn 3, Senterre 2, Van Cauwenberg 2, Gaucquier 1, Van Der Bracht 1

Grimminge wint eigen pupillentornooi (7 juni)

Op & Over Grimminge organiseerde op 7 juni een pupillentornooi met deelname van Grimminge, Idegem, Halle RC en Brussegem.

Ploegen:
Grimminge : Jordi Van Der Stricht, Jasper Van Den Berghe, Maxime Andries, Brent Sunaert, Jitse Demulder, Jasper Dedies, Stijn Hutsebaut
Idegem : Ewoud Pletinckx, Sem Pletinckx, Jurre De Vos, Jovi De Paepe, Wouter Janssens, Stef Van Caelenberg
Halle RC : Bavo Van Hemelryck, Axel Hublau, Bryan Bulte, Robbe De Bel, Jonas Van De Velde
Brussegem : Bart Van Den Eynde, Laura Van Den Eynde, Jeroen De Voghel, Stijn Jacobs, Lisa Van Hove, Michiel Roelants

Uitslagen:
Grimminge - Idegem 7-0
Halle RC - Brussegem 7-5
Finale : Grimminge - Halle RC 7-2
Grimminge-speler Jordi Van Der Stricht werd bovendien uitgeroepen tot beste speler van de dag.

Foto's van het tornooi zijn te bekijken in het foto-album.


Verlies in de topper, winst in de derby (Nat 2 - 7/6 & 8/6)

Met de verplaatsing van Op & Over Grimminge naar BN Rebecq stonden de, tot nu toe, twee beste ploegen tegenover elkaar met de leidersplaats als inzet. De weergoden waren de topper echter niet gunstig gezind.

Beide ploegen waren in het wedstrijdbegin sterk aan elkaar gewaagd, met een gelijkopgaande score tot 5-4. Enkele cruciale fouten op beslissende momenten van de bezoekers leidden tot een 7-4 ruststand.

Na de rust schoot de thuisploeg het snelst weer uit de startblokken met sterk keerderswerk van vooral grootmidden Vidrequin. Bij Grimminge begon de motor wat te sputteren en al snel stond het 11-5 : een punt redden werd nu opeens de belangrijkste bekommernis. Enkele positiewissels brachten onmiddellijk het verhoopte resultaat en de bezoekers gingen op hetzelfde elan verder door, terwijl bij Rebecq paniek in de rangen begon te sluipen. Bij 11-8 verloor Grimminge een cruciaal (en bijna niet te verliezen) spelletje met het oog op een totale remonte. De thuisploeg kreeg nu vijf spelletjes om het af te maken en greep die kans in het derde spel via een sterk leverende Caillau.

  Wedstrijdstatistieken: BN Rebecq 13 - Grimminge 10
  BN Rebecq : Dumont, Caillau, Daubechies, Vidrequin, De Mil
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
  Verloop van de stand : 0-1, 2-1, 2-3, 5-3, 5-4, 7-4, 9-4, 9-5, 11-5, 11-8, 12-8, 12-10, 13-10
  Gewonnen spellen op 40-40 : 6-2
  Blanco spellen gewonnen : 2-3
  Behaalde vijftienen : 65-68
  Opslagbeurten : Dumont 3 - Van Kerckhove 2, Daubechies 3 - Van Cauwenberg 2, Caillau 4 - Vinck 1, De Mil 0 - Van Der Bracht 4, Vidrequin 3 - Lievens 1
  Buitengeleverde ballen : 10-14
  Overgekeerde ballen : Vidrequin 8, Van Cauwenberg 4, Van Kerckhove 4, Lievens 3, Daubechies 3, Vinck 2, Van Der Bracht 2, Caillau 1

Op zondag stond onder een stralend zonnetje de derby tegen Ninove te wachten. De bezoekers hadden daags voordien nog kunnen rusten, terwijl het bij Grimminge afwachten was of de wedstrijd van daags voordien niet in de benen was blijven hangen.

Beide ploegen startten afwachtend, maar al gauw nam de thuisploeg het voortouw met 5-2. Ninove bleef echter aanklampen en de volgende spelletjes werden gelijk verdeeld tot 7-4.

Het eerste kwartier na de rust pakten de bezoekers uit met beter keerderswerk en al gauw hadden ze een punt binnengehaald op 8-6. De wedstrijd lag opnieuw open, maar onder impuls van het talrijk opgekomen publiek stak Grimminge nog een tandje bij met vier opeenvolgende spellen tot gevolg. Al bij al werd de wedstrijd nog makkelijk winnend afgesloten met 13-8.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Ninove 8
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
  BN Rebecq : L. Bellemans, Verheyden, Musch, De Vits, D. Bellemans
  Verloop van de stand : 0-1, 1-1, 1-2, 5-2, 5-4, 7-4, 7-5, 8-5, 8-6, 12-6, 12-8, 13-8
  Gewonnen spellen op 40-40 : 3-2
  Blanco spellen gewonnen : 1-2
  Behaalde vijftienen : 65-51
  Opslagbeurten : Van Kerckhove 4 - Musch 1, Van Cauwenberg 3 - Verheyden 1, Vinck 2 - De Vits 2, Van Der Bracht 1 - D. Bellemans 3, Lievens 3 - L. Bellemans 1
  Buitengeleverde ballen : 12-18
  Courte : 0-1
  Overgekeerde ballen : Van Cauwenberg 2, Vinck 2, Verheyden 2, L. Bellemans 2, Van Der Bracht 1, D. Bellemans 1

Sfeerbeelden van de wedstrijd Grimminge - Ninove zijn te bekijken in het foto-album.

Ondanks de nederlaag op zaterdag blijft Grimminge samen met Rebecq de rangschikking aanvoeren. De derde volgt nu al op vijf punten achterstand.

Volgende week is er de verplaatsing naar Bever. Voor het weekend stonden ze nog in de degradatiezone, maar met een sterke zes op zes wippen ze naar een gedeelde derde plaats. Een ploeg in de winning mood dus.

Rebecq 13 - Grimminge 10

Rebecq, deuxième à un point de Grimminge, se doit de s'imposer pour éviter que l'écart ne se creuse avec son adversaire du jour.

Les deux équipes se sont tenues en début de rencontre. Van Kerckhove a inscrit 0-1 au tamis, Rebecq est revenu à 1 partout par Olivier Daubechies avant de prendre les devants sur les services de Cédric Caillau. La partie est lancée. Grimminge s'accrochent, les visiteurs peuvent compter sur un excellent Lievens. Progressivement toutefois, la frappe visitée, se met en action. Sous l'impulsion d'un Patrick Vidrequin très performant au grand-milieu, l'équipe rebecquoise avance à 5-3. Van Der Bracht, qui a pris tous ses jeux face à De Mil, permet aux siens de revenir à 5-4. Rebecq entonne alors un concert de rechas entre les perches avec Vidrequin à la baguette, et Olivier Daubechies qui fait beaucoup mieux qu'assumer au rectangle : 7-4 au repos.

A la reprise, les visités font encore 9-4 et c'est Van Der Bracht encore qui sauve le 5e jeu de l'équipe visiteuse alors que la rencontre commençait à tourner au vinaigre pour Grimmigne (9-5). Les Rebecquois très en verve avancent encore à 11-5. La belle mécanique locale coince ensuite. Après avois pris un point sous l'impulsion de Van Cauwenbergh, l'équipe visiteuse revient à 11-8 et 12-10. Rebecq doit attendre le passage au tamis de Cédric Caulliau pour conclure une rencontre dont le résultat est de manière inattendue fort serré. Rebecq a su ce montrer très présent aux moments importants de la rencontre.

(Vers l'avenir- 09/06/2008)


Cinq points d'avance

Rebecq et Grimminge comptent cinq points d'avance sur un trio de poursuivants. Mais le grand bénéficiaire du week-end est Biévène.

Rebecq et Grimminge se sont rencontrés samedi à Rebecq. L'équipe visitée est venue à bout des Flandriens qui ont sauvé le point à 11-5. Rebecq rejoignait ainsi Grimminge en tête, samedi soir, avant d'aller prendre les deux points dans son déplacement pas si facile à négocier à Isières. Le trio de frappe d'Isières s'est mis en évidence mais l'équipe rebecquoise a énormément d'expérience, ce qui lui a permis de se dégager après 9-9. Voilà Rebecq et Grimminge avec 24 points, soit cinq points d'avance sur un trio de poursuivants composés de Nivelles, Isières et Biévène.

Les Nivellois ont mordu la poussière contre Isières samedi (12-13) avant de s'imposer le lendemain à Laneffe. Le grand bénéficiaire du week-end est Biévène qui signe un six sur six. Un week-end qui avait pourtant bien mal commencé pour Biévène qui a souffert en première période à Ottignies (5-7). Biévène a ensuite aligné six jeux consécutifs. Le lendemain, Biévène n'a fait qu'une bouchée de Hal (13-2). Celle-ci avait pourtant bien joué samedi en s'imposant par trois points samedi face à Ogy qui marque le pas. Ogy s'est encore incliné dimanche face à Bassilly qui remonte la pente avec ses deux victoires du week-end. Bassilly-Silly a gagné samedi contre Genappe avant de s'imposer contre Ogy qui, avec ses 15 points, n'est pas rassuré.

Après sa défaite à Bassilly, Genappe s'est repris dimanche en gagnant contre Hamme-Zogge qui sauve le point à 11-5. Une équipe de Hamme-Zogge qui a dix points mais qui n'a pas encore gagné un seul match. C'est le cas également d'Ottignies où les valises sont prêtes pour la nationale 3.

(Vers l'avenir- 09/06/2008)


Driepunter tegen rode lantaarn Ottignies (Nat 2 - 2/6)

Met de komst van Ottignies, de allerlaatse in de stand, kon Grimminge een goede zaak doen in het klassement. De bezoekers haalden uit de voorbije zeven wedstrijden immers maar één schamel punt.

De thuisploeg start veelbelovend met een snelle 3-0 voorsprong. Op dat moment begon de motor echter wat te sputteren en werden de spelletjes gelijk verdeeld tot 5-2. Grimminge herpakte zich echter snel en bij de rust stond het dan ook 7-2.

Na de herneming stoomde de thuisploeg door naar een gemakkelijke driepunter : Ottignies kon nog slechts één spelletje pakken.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Ottignies 3
  Grimminge : Stevens, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
  Ottignies : Nijst, Darot, Cauchie, Thérace, André
  Verloop van de stand : 3-0 , 3-1, 5-1, 5-2, 7-2, 10-2, 10-3, 13-3
  Gewonnen spellen op 40-40 : 3-0
  Blanco spellen gewonnen : 4-2
  Behaalde vijftienen : 54-28
  Opslagbeurten : Van Kerckhove 4 - Nijst 0, Van Cauwenberg 2 - Cauchie 1, Vinck 2 - Darot 1, Stevens 2 - André 1, Lievens 3 - Thérace 0
  Buitengeleverde ballen : 7-14
  Overgekeerde ballen : Van Cauwenberg 4, Van Kerckhove 2, Vinck 2, Cauchie 2, Darot 1, Lievens 1

Co-leider Rebecq won eveneens, maar met slechts twee punten. Grimminge komt dan ook voor het eerst dit seizoen alleen aan de leiding. De andere ploegen volgen al op een respectabele afstand.

Nu zaterdag staat de topper BN Rebecq - Grimminge op het programma met als inzet de leidersplaats.

Op zondag is er dan de derby Grimminge - Ninove. De Ninovieters startten dit seizoen sterk, maar de voorbije wedstrijden lijkt de motor wat te sputteren.

Grimminge seul en tête

Tandis que Nivelles marque le pas , d'autres Brabançons (Rebecq) s'accrochent dans le sillage de Grimminge vainqueur d'Ottignies, déjà condamné...

Grimminge a profité de la visite d'Ottignies pour engranger trois points qui permettent à cette équipe de se retrouver seule en tête alors qu'Ottignies est déjà condamné. Rebecq reste dans le sillage de Grimminge.

Philippe De Mil et ses équipiers se sont imposés dans leur difficile déplacement à Ogy (7-13). Grimminge compte 21 points, Rebecq a 20 points. Ces deux équipes s'inscrivent d'ores et déjà comme les grandes favorites pour la montée. Elles ont en effet creusé un écart qui, s'il n'est pas encore déterminant, commence à compter.

Nivelles marque le pas. Les «Aclots» se sont inclinés 13-6 à Biévène qui n'est pas encore sorti de la zone rouge mais qui reprend des couleurs. Michel Senterre et Petr De Bruyn ont donné le ton à Biévène, le Nivellois Rudy Vleugels a fourni une bonne prestation mais sans pouvoir inverser le cours du match.

Le derby entre Isières et Bassilly est revenu à l'équipe première nommée. Isières rejoint Nivelles à la 3e place avec 16 points tandis que Bassilly, avec ses 9 points, est bien mal embarqué dans ce championnat. Bassilly-Silly occupe la 12e place au classement, soit quatre points de retard sur la première équipe qui est sauvée. Celle-ci se nomme Kastel qui est venue à bout de Hamme-Zogge qui a sauvé le point à 11-5.

Après un week-end sans Christophe Goulard, Genappe a retrouvé son foncier et son efficacité. Genappe a du attendre 7-7 avant de faire la différence contre Ninove que l'équipe genapienne dépasse maintenant au classement pour s'installer en 5e position en compagnie d'Ogy (14 points). Mais, entre la 5e place et la 9e place, cette dernière est descendante, il n'y a qu'un petit point. Rien n'est dit.

(Vers l'avenir- 02/06/2008)


Grimminge wint eigen kadettentornooi (31 mei)

Op & Over Grimminge organiseerde op 31 mei een kadettentornooi waarbij, naast de twee eigen teams, ook de teams uit Bassilly en Kerksken uitgenodigd waren.

Ploegen:
Grimminge 1 : Nico Decaluwe, Jason De Cooman, Tom Bauwens, Nico Bauwens, Dylan Adriaens
Grimminge 2 : Laurens Scheerlinck, Kevin Lievens, Gert Hutsebaut, Brend Boeykens, Peter Smeulders, Bram Boeykens
Bassilly : Romain Verset, Quentin Paduart, Loïc Musch, Morten Hamelryck, Jonathan De Gréve, Jonathan Adamik
Kerksken : Maarten Roelandt, Jonas Roelandt, Jason Lodts, Gianni Coppens, Jason De Pelsmaeker

Uitslagen:
Grimminge 2 - Bassilly 2-7
Grimminge 1 - Kerksken 7-1
Finale : Grimminge 1 - Bassilly 7-1
Grimminge-speler Jason De Cooman werd bovendien uitgeroepen tot beste speler van de dag.

Foto's van het tornooi zijn te bekijken in het foto-album.

Prepupillen winnen tornooi in Kastel

De prepupillen eindigden op 25 mei als beste van de 5 deelnemende ploegen op het tornooi in Kastel, voor Baasrode, Wieze, Ninove en thuisploeg Kastel.

Bjarne De Bruyn werd bovendien uitgeroepen als beste speler van de dag.


Rebecq et Grimminge en tête

Rebecq s'est imposé face à Nivelles dans le match au sommet de la division. Les Aclots ont multiplié les erreurs au tamis.

Le match au sommet de la nationale 2, qui opposait Rebecq à Nivelles, est revenu au premier nommé. Les deux équipes se sont tenues jusque 6-6. Rebecq, qui a pourtant perdu Cédric Caillau sur blessure à la cheville à 6-7, a pris ensuite la mesure d'une équipe de Nivelles qui a multiplié les erreurs au tamis. Nivelles s'est aligné sans Sébastien Staumont, victime d'une déchirure abdominale. Cette victoire de Rebecq, conjuguée à la victoire de la veille à Biévène, permet à l'équipe de René Van Hove de se maintenir en tête où elle est rejointe par Grimminge. Une formation de Grimminge qui a souffert jusque 11-10 contre Hamme-Zogge samedi, avant d'empocher les trois points à Bassilly qui a multiplié les erreurs au tamis.

Il est à noter que Nivelles compte trois points de retard sur les deux premiers classés mais a joué une rencontre de moins. L'équipe d'Isières revient dans le coup et s'installe en 4e position. Les hommes de Denis Blain ont pris cinq points ce week-end. Après avoir gagné difficilement contre Ninove samedi, Isières a profité de sa visite à Ottignies pour prendre trois points dimanche mais il s'en est fallu d'un rien qu'Ottignies ne sauve un point (5-13). Ogy a réalisé le carton plein à Genappe (4-13) avant de s'incliner contre Kastel. Une équipe de Kastel qui signe deux succès et qui remonte la pente de même que Biévène qui, battu samedi, se reprend le lendemain et prend trois points à Hamme Zogge. Genappe rentre dans le rang avec un maigre point cette semaine. La blessure du foncier Christophe Goulard n'y est pas pour rien. Bassilly-Silly n'est pas au mieux avec un seul point à son actif contre Laneffe. Une formation de Laneffe qui s'impose deux fois et qui revient, elle aussi, bien dans le coup.

(Vers l'avenir- 26/05/2008)


Uitslagen Pupillen Day

Zo 25/5 09u30 Kastel - Bever 7-6
      Grimminge - Bever 1-7
      Grimminge - Kastel 4-7

Stand : G G V GS VS Ptn
Kastel 2 2 0 14 10 4
Bever 2 1 1 13 8 4
Grimminge 2 0 2 5 14 1

Ogy verrast Grimminge (Nat 2 - 18/5)

Met een felle wind in het voordeel van de opslagers is het nooit een cadeau om in Ogy te moeten spelen. De thuisploeg beschikt immers over een ijzersterke ploeg in de opslag. Dat ondervond daags voordien ook al Bassilly-Silly dat kansloos werd uitgeschakeld in de Beker van België.

Door de wind leverden de opslagers van beide ploegen continu naar de achtermannen die de bal met moeite tot aan de koord kon terugkeren (niemand keerde tijdens deze partij een bal over). Vaak zat er niets anders op dan een kaats te leggen en van de eigen diepe opslagen te profiteren.

De thuisploeg startte het best en snelde naar een 5-2 voorsprong. Bij Grimminge wisselden Geert Vinck en Glenn Lievens ondertussen van positie en dat loonde : de bezoekers kwamen terug tot 6-6. Met een voorsprong de rust ingaan lukte echter net niet, Ogy nam dat mentaal belangrijke spelletje.

Bij de rust werd Ogy-achterman Dubois gewisseld door reservespeler Monniez, die onmiddellijk het eerste spel won door over te leveren bij 40-40. De thuisploeg bouwde zijn kleine voorsprong verder uit naar 10-7, maar Grimminge kon op wilskracht terugvechten naar 11-10. Over Ogy wippen lukte echter niet meer en de thuisploeg won nipt deze vreemde partij.

Ondanks de nederlaag behaalde Grimminge één vijftien meer dan de thuisploeg, maar op de beslissende momenten schoten de bezoekers iets tekort : in de gewonnen spellen op 40-40 werd het immers 5-1.

  Wedstrijdstatistieken: Ogy 13 - Grimminge 10
  Ogy : Mauroit, Vincq, Picry, Delavallée, Dubois (7-6 : Monniez)
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
  Verloop van de stand : 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 5-2, 5-5, 6-5, 6-6, 7-6, 8-6, 8-7, 10-7, 10-8, 11-8, 11-10, 13-10
  Gewonnen spellen op 40-40 : 5-1
  Blanco spellen gewonnen : 0-3
  Behaalde vijftienen : 64-65
  Opslagbeurten : Mauroit 4 - Van Kerckhove 1, Vincq 3 - Van Cauwenberg 2, Picry 3 - Vinck 2, Dubois 0 - Van Der Bracht 2, Monniez 2 - Van Der Bracht 0, Delavallée 1 - Lievens 3
  Buitengeleverde ballen : 22-20
  Courte : 0-3
  Overgekeerde ballen : geen
  Overgeleverde ballen : Mauroit 2, Monniez 2, Van Kerckhove 1

Co-leider Rebecq won met twee punten en gaat zo alleen naar de leiding. Grimminge volgt echter nog steeds van dichtbij op één punt achterstand.

Volgende week is er twee keer kans op eerherstel tegen Hamme Zogge (thuis) en Bassilly-Silly (uit).

Hamme Zogge speelde vorig jaar kampioen in 3de nationale, maar kon dit seizoen nog geen enkele wedstrijd winnen en bengelt dan ook onderaan het klassement.

Bassilly-Silly was na het sterke seizoen 2007 als één van de outsiders voor de titel getypt, maar kon dit jaar toch nog niet bekoren. Met slechts 2 gewonnen wedstrijden op 5 hebben ze hun start wat gemist.

De uitslagen van de voorbije speeldagen en het klassement tonen echter aan de competitie in 2de nationale één van de onvoorspelbaarste en spannendste zal worden. Alle ploegen zijn immers aan elkaar gewaagd en ieder team zal voor ieder punt moeten vechten om niet bij de laatste zes te eindigen.

Ogy surprend Grimminge

Le championnat de nationale 2 est traditionnellement très serré. Une nouvelle preuve est venue d'Ogy qui a surpris Grimminge

Le championnat de nationale 2 est traditionnellement très serré. On en a eu une nouvelle preuve avec Ogy qui a surpris Grimminge, équipe qui a fort impressionné jusqu'ici. Avec un vent qui souffle en faveur du livreur, Ogy a fait la différence au service. On n'a pas frappé une seule balle outre dans cette rencontre au rechas. Or, on sait qu'avec Geert Vinck au grand-milieu, la force de Grimminge est précisément sa puissance au rectangle.

Cette victoire permet à Ogy de se situer à une excellente 6e place tandis que Grimminge subit son premier revers de la saison et laisse Rebecq seul en tête. Une formation de Rebecq qui compte maintenant 14 points. Rebecq aurait même pu faire mieux puisque le marquoir a renseigné 5-12 à Hamme-Zogge. Le visité Saeye a alors sauvé son jeu, Hamme-Zogge a sauvé un point.

Nivelles n'a pas joué ce week-end. Suite à la défaite de Grimminge, les Nivellois restent la seule équipe invaincue de la série. Nivelles compte 11 points, Grimminge en a 13, Rebecq en compte 14.

Genappe a manqué une bonne occasion de se hisser parmi les meilleurs en s'inclinant 8-13 face à Isières qui remonte logiquement au classement.

Genappe a été sérieusement malmené dans ce match jusque 3-9 avant de revenir dans le coup. Hal a profité de la visite d'Ottignies (13-3) pour sortir de la zone relégable.

Les Hallois n'ont fait qu'une bouchée de l'équipe ottintoise au sein de laquelle Michaël Soumillon a sauvé deux jeux au tamis.

La rencontre entre Laneffe et Kastel s'est soldée par une victoire visiteuse. Pourtant, Julien Croisier a frappé 8 balles outres. Mais, c'est au tamis, avec 21 mauvaises, que Laneffe a gaspillé ses chances après avoir mené 7-4. Les deux équipes sont dans le «rouge».

(Vers l'avenir- 19/05/2008)


Grimminge herpakt zich na de rust (Bev - 18/5)

Na de eerste competitienederlaag in Okegem vorig weekend wilden de spelers van de tweede ploeg op bezoek bij Herne opnieuw met een overwinning naar huis gaan.

Het wedstrijdbegin was echter niet zo rooskleurig door een hoge foutenlast en bij de rust stond het dan ook 7-5 voor de thuisploeg.

Na de rust werd echter orde op zaken gesteld en met 8-13 was de overwinning een feit.

Grimminge komt dankzij deze overwinning terug tot op één punt van de voorlopig ongenaakbare leider Wieze, dat zelfs nog een bonuswedstrijd tegoed heeft.

Volgend week staat een op papier gemakkelijkere tegenstander te wachten met Buggenhout Opstal, maar in sport moet een wedstrijd natuurlijk altijd eerst gespeeld worden.


Beker van België : ondanks verlies toch naar volgende ronde (Nat 2 - 17/5)

In de eerste ronde, te spelen in één wedstrijd, kwam eerste nationaler Baasrode op bezoek.

Doordat Grimminge in een lagere reeks speelt, kreeg het ieder spel een vijftien voor. Een niet te onderschatten nadeel voor de bezoekers, die tijdens het seizoensbegin nog niet echt op toerental gekomen waren.

De thuisploeg startte sterk, en met enkele overgekeerde ballen van onder andere Geert Vinck en Davy Van Cauwenberg stond het al snel 5-1. Baasrode krabbelde nog terug tot 5-3, tot de regen met bakken uit de lucht begon te vallen, met een lange regenpauze tot gevolg.

Na lang wachten stond de scheidsrechter op het punt om de wedstrijd af te gelasten, maar beide ploegen besloten van een droog moment toch te profiteren om toch te herbeginnen.

Baasrode profiteerde duidelijk van het lange wachten om daarna veel sterker voor de dag te komen en zich niet zomaar te laten uitschakelen in de beker. Al snel namen ze het ene spelletje na het andere. In de slotfase kon Grimminge echter toch nog profiteren van enig concentratieverlies bij de bezoekers om met 11-13 te eindigen.

Grimminge : Stevens, J. Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
Baasrode : Wielandt (D. Van Kerckhove), Van Impe, Quisquater, Joos, De Wolf

Ondanks de nederlaag wordt Grimminge toch heropgevist als één van de drie "beste verliezers". In de tweede ronde staan volgende wedstrijden geprogrammeerd:

Za 31/05 15u00 Villers-le-Gambon - Grimminge
Za 21/06 15u00 Grimminge - Villers-le-Gambon

Pupillencoach Johan Van Der Stricht geeft een woordje uitleg bij de wedstrijd Bever - Grimminge :

Resultaat kon anders, maar...

Gisteren keken velen verbaasd toen ik met Jitse, Brent en Jasper op de keerderposities begon. Maar het is een keuze die ik dit jaar bewust maak, in overleg met mijn collega-coach Glenn en Christian.

Wij zijn van mening dat het onze taak is om zoveel mogelijk kaatsers te kweken op termijn en niet zozeer om resultaat te spelen (op korte termijn), waarbij dan mogelijks altijd maar weer dezelfde één of twee spelers aan de bak komen. Waar is onze club op termijn het meest mee gediend?
Plus, het is onze taak, in het belang van de club én de kaatssport in het algemeen, om zoveel mogelijk spelers gemotiveerd te houden!!! Wat voor nut heeft het indien elke club uit elke generatie slechts 2 à 3 spelers overhoudt? Waar gaat de kaatssport dan naartoe? De "vergrijzing" slaat nu al toe. We zijn echt toe aan vernieuwing. Kan alleen door VEEL kaatsers te kweken!

Dit jaar mogen onze pupillen vrank en vrij spelen, alles uitproberen, uitvoeren wat hen week in week uit wordt aangeleerd op training. Zonder stress... alleen zijn ze dit duidelijk niet gewoon en moeten ze met deze nieuwe situatie nog leren omgaan. Onze "prestatie-maatschappij" deed hen, net zoals in vele clubs (om niet te zeggen ALLE clubs) op resultaat spelen, jammer dat ook ik mij daar jaren heb aan laten vangen! Het enige dat van hen dit seizoen wordt geëist: INZET! Daar gaan we wel streng op toezien. Het mag ook geen gemakzuchtige bedoening worden, we blijven wel sport beoefenen.

Bon, gisteren stond het door deze "ongewone" opstelling vlug 6-0, maar na enkele rotaties in de opstelling kwamen we nog terug tot 9-4. Had ik voor de sterkste opstelling gekozen gans de wedstrijd, had ik de volgorde bij de opslag wat aangepast, hadden we MAKKELIJK 2 à 3 spelletjes meer gehad. OK, dan hadden we misschien gewonnen, maar NU... heeft iedereen "gekeerd", heeft iedereen "geleerd" en zeg ik: dit is VEEEEEEEEEEL belangrijker.

Nu moeten we dit week na week toepassen, dit één of twee, drie keer per seizoen proberen, brengt ook geen soelaas.  

We moeten wel leren de nederlagen te relativeren en in de juiste kontekst te plaatsen.  Aan ons om onze spelertjes hier ook van bewust te maken.  Al ben ik er wel van overtuigd dat deze werkwijze ook op korte termijn al resultaten zal opleveren.......  

Ik hoop echt dat het jeugdbeleid in Grimminge deze ingeslagen weg volgt, jaar na jaar.  We zouden op termijn wel eens rare snuiten kunnen trekken.

Johan


Onverwachte 5 op 6 (Nat 2 - 11/5 & 12/5)

Twee niet te onderschatten ploegen tijdens dit Pinksterweekend : op bezoek bij Laneffe en thuis tegen Halle RC.

Nieuwkomer Laneffe begon wisselvallig aan het seizoen met winst tegen Isières, maar verlies tegen Bever en Genappe.

Van bij de aanvang van de westrijd ging het Grimmingse vijftal op hetzelfde elan door als tijdens de vorige wedstrijd tegen Genappe. Laneffe kwam er bijna niet aan te pas en zodus stond het al snel 2-7. De onverwacht gunstige uitgangspositie leek op dat moment de bezoekers in staat te stellen om met minstens 2 punten huiswaarts te kunnen keren.

Na de rust liet Grimminge zich echter van een heel andere kant zien: de fouten werden opgestapeld en niets leek meer te lukken. De thuisploeg putte daaruit moed en begon steeds beter te spelen. Bij een 6-8 stand hadden ze dan ook al snel een punt veilig gesteld, maar op dat moment begonnen ze ook opnieuw in winst te geloven. De wedstrijd ging verder tot 11-11, maar toen kon Grimminge toch nog de nodige twee spelletjes naar zich naar toe halen.

  Wedstrijdstatistieken: Laneffe 11 - Grimminge 13
  Laneffe : Desart, Delfosse, Dasset, Pirson, Croisier
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
  Verloop van de stand : 0-1, 2-1, 2-7, 4-7, 4-8, 6-8, 6-9, 7-9, 7-11, 11-11, 11-13
  Gewonnen spellen op 40-40 : 5-4
  Blanco spellen gewonnen : 1-1
  Behaalde vijftienen : 67-74
  Opslagbeurten : Desart 3 - Van Kerckhove 2, Delfosse 2 - Van Cauwenberg 3, Dasset 2 - Van Der Bracht 3, Pirson 2 - Lievens 3, Croisier 2 - Vinck 2
  Buitengeleverde ballen : 24-22
  Courte : 0-2
  Overgekeerde ballen : Van Cauwenberg 6, Croisier 5, Van Kerckhove 4, Verset 3, Delfosse 2, Pirson 2, Lievens 2, Van Der Bracht 1

Op Pinkstermaandag kwam Halle RC op bezoek, eveneens een nieuwkomer in de reeks na een jaartje in 1ste nationale gespeeld te hebben. Het seizoen begonnen ze evenwel wisselvallig.

De bezoekers namen onmiddellijk een blitzstart met verschillende overgekeerde ballen. Grimminge speelde op dezelfde manier zoals het ook de namiddag daarvoor in Laneffe al geëindigd was : met een hoge foutenlast. In geen tijd stond het dan ook 0-3 voor Halle.

Met de steun van de talrijk opgekomen supporters kon de thuisploeg zich echter herpakken. Halle kon het niveau van het openingskwartier niet meer volhouden en al snel was de scheve situatie rechtgezet met zes spelletjes op rij : 6-3 (ruststand : 7-4).

Na de rust ging Grimminge op hetzelfde elan door. Met weinig spectaculair spel ('slechts' 6 overgekeerde ballen), maar door de bal binnen de lijnen te houden en het beperken van de fouten (6 buitengeleverde ballen en weinig slecht teruggekeerde ballen), werd aan de bezoekers geen enkel spelletje meer gegund. Onverwacht werden de drie punten dan ook thuis gehouden op deze mooie zomerdag.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Halle RC 4
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
  Halle : Bonnami, Ju. Van Hemelryck, Tielemans, (9-4 : Masse), Vanderkluysen, Jo. Van Hemelryck
  Verloop van de stand : 0-3, 6-3, 6-4, 7-4, 13-4
  Gewonnen spellen op 40-40 : 4-0
  Blanco spellen gewonnen : 4-0
  Behaalde vijftienen : 56-36
  Opslagbeurten : Van Kerckhove 3 - Bonnami 1, Van Cauwenberg 3 - Jo. Van Hemelryck 1, Van Der Bracht 2 - Vanderkluysen 1, Lievens 2 - Tielemans 0, Lievens 1 - Masse 0, Vinck 2 - Ju. Van Hemelryck 1
  Buitengeleverde ballen : 6-13
  Courte : 0-2
  Overgekeerde ballen : Van Cauwenberg 3, Van Der Bracht 2, Van Kerckhove 1, Vanderkluysen 1, Jo. Van Hemelryck 1, Ju. Van Hemelryck 1

Door deze vijf op zes wipt Grimminge over Nivelles en komt het samen met Rebecq aan de leiding van het klassement.

Volgende week staat slechts 1 competitiewedstrijd op het programma : zondag op bezoek bij Ogy, een ploeg die de aansluiting probeert te maken met de topvijf van het klassement.

Op zaterdag is er wel nog de thuiswedstrijd van de eerste ronde van de Beker van België tegen 1ste nationaler Baasrode.

Grimminge et Nivelles invaincus

Tandis que Grimminge prenait les commandes, Genappe faisait la bonne opération de la série, qui sourit aussi aux Nivellois.

Le long week-end de Pentecôte a profité à Grimminge qui s'installe en tête avec le même nombre de points que Rebecq mais avec l'avantage de n'avoir pas encore subi la moindre défaite. Ce qui n'est plus le cas de Rebecq qui est battu 13-12 dimanche à Ninove après avoir livré un nombre beaucoup trop important de balles hors cadre (20). Le lendemain, Rebecq s'impose par trois points face à Laneffe qui bascule dans les équipes descendantes. La lutte va être très serrée pour éviter les six dernières places. Dans cette optique, Genappe a réalisé la toute bonne opération en s'imposant deux fois par trois points. Si la victoire contre Ottignies, qui s'enfonce un peu plus dans le fond du classement, était attendue, la victoire par trois points l'était moins à Kastel. Genappe a été mené 4-2 avant de ne plus concéder qu'un jeu à son hôte.

Grimminge, difficile vainqueur de Laneffe dimanche, s'est imposé sans aucune discussion le lendemain contre le RC Hal. On parle beaucoup de l'arrivée de Geert Vinck à Grimminge. Celui-ci n'a pourtant pas frappé la moindre balle outre contre Hal. Ses coéquipiers, et notamment Van Cauwenbergh, ont pris le relais.

La deuxième équipe invaincue de ce championnat est Nivelles. L'équipe nivelloise compte 11 points, soit un de moins que Grimminge et Rebecq. Les Nivellois ont gagné à face à Hamme-Zogge et à Kastel. Dans ce dernier match, Nivelles a pris les huit jeux de 40 partout. Ninove s'installe dans le trio de tête et compte 11 points. Biévène souffle le chaud et le froid, Isières et Bassilly font de même. Si bien que toutes ces équipes doivent faire attention. Six descendants, c'est beaucoup.

(Vers l'avenir- 13/05/2008)


Verlies tegen Okegem (Bev - 11/5)

De sterke seizoenstart van Grimminge resulteerde voorlopig in een tweede plaats in het klassement. Okegem, de tegenstander van dit weekend, was het seizoen veel minder rooskleurig begonnen en bengelde onderaan zonder één enkele winstpartij.

Op bezoek bij Okegem heeft Grimminge het echter nooit makkelijk gehad, dat bewijzen ook de resultaten uit het verleden. Daarnaast was de thuisploeg met Wesley, Michel en Frank Vanderhaegen en Steven Maeschalck samengesteld uit maar liefst vier ex-"Op & Over"-spelers en die zouden hun ex-ploeg maar al te graag een eerste nederlaag aansmeren.

De jonge ploeg van Grimminge kon dan ook geen vuist maken en verloor kansloos met 13-8. Het verhoopte punt werd echter toch veilig gesteld.

Ondanks de nederlaag blijven onze jongens op de tweede plaats in het klassement, van kortbij gevolgd door een viertal ploegen.
Leider Wieze heeft na vier wedstrijden al een confortabele voorsprong van drie punten.

Zondag staat een nieuwe verplaatsing naar Herne op het programma.


Jeugdwedstrijden (week van 5 tot 11 mei)

De jeugdploegen eindigden deze week hun wedstrijden met wisselend succes. Een overzicht :

Bij de kadetten verloor Grimminge 1 met het kleinste verschil tegen Kastel. Grimminge 2 ging kansloos ten onder tegen Bever. Beide tegenstanders voeren nu autoritair het klassement aan.
Grimminge 2 krijgt deze week al een kans op eerherstel tegen Kerksken en Terjoden. Grimminge 1 mag zich bewijzen tegen Oppuurs, met daarnaast nog een confrontatie met Buizingen Start in de eerste ronde van de Beker van België.

De pupillen speelden al twee weken niet, maar mogen het nu opnemen tegen Bever en Herne 1.

De prepupillen speelden deze week niet. Volgende wedstrijden zijn tegen Brussegem en Hamme Zogge.


Onverwachte 5 op 6 tegen twee topploegen (Nat 2 - 1/5 & 4/5)

Twee thuiswedstrijden tijdens dit verlengd weekend: Isières en Genappe.

Isières heeft dit voor een verjonging van zijn ploeg gekozen. Het is dus voorlopig nog koffiedik kijken wat deze nieuwe spelers waard zijn in 2de nationale.

De thuisploeg nam een ruime voorsprong en leek bij een 10-5 stand rustig naar de overwinning te kunnen afstevenen. Dit was echter buiten de spelers van Isières gerekend. Zij profiteerden van het concentratieverlies bij Grimminge om tot 10-10 terug te komen. Beide ploegen konden dus opnieuw aanspraak maken op de overwinning. Grimminge liet echter niet begaan en nam de volgende 3 spelletjes.

Zondag kwam Genappe op bezoek. Deze ploeg wist zich vorig jaar pas te handhaven in 2de nationale na het spelen van de barragewedstrijden. Toch hebben ze zich dit jaar versterkt met Rudy Sauvage en Vincent Speleers van vice-kampioen Bousval.

Het eerste spelletje van de wedstrijd ging naar de bezoekers, maar Grimminge kon daarna 3 spelletjes op rij winnen. Opnieuw probeerde Genappe aan te sluiten, maar dankzij sterk opslag- en keerderswerk stoomde de thuisploeg door naar de vooraf onverwachte 7-2 ruststand.

Na de rust won Genappe opnieuw het eerste spelletje, maar het zou ook hun laatste spelletje worden. Grimminge antwoorde met een quasi foutloos spel. Op alle posities en zowel in het leveren als keren moest Genappe zijn meerder erkennen. Een onverwachte driepunter was dan ook het gevolg.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Genappe 3
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
  Genappe : M. Vandendaele, Speleers, R. Vandendaele, Sauvage, Goulard (7-2 : Delfosse)
  Verloop van de stand : 0-1, 3-1, 3-2, 7-2, 7-3, 13-3
  Gewonnen spellen op 40-40 : 2-0
  Blanco spellen gewonnen : 3-0
  Behaalde vijftienen : 58-31
  Opslagbeurten : Van Kerchove 3 - M. Vandendaele 1, Van Cauwenberg 3 - Speleers 0, Vinck 3 - R. Vandendaele 0, Van Der Bracht 3 - Sauvage 0, Lievens 0 - Goulard 1, Lievens 1 - Delfosse 1
  Buitengeleverde ballen : 11-10
  Courte : 0-2
  Overgekeerde ballen : Van Cauwenberg 6, Vinck 6, Lievens 3, Sauvage 2, Van Kerckhove 1, Van Der Bracht 1, Speleers 1

Volgende week opnieuw 2 wedstrijden : op zondag naar nieuwkomer Laneffe en op pinkstermaandag thuis tegen Halle RC.
Beide ploegen behaalden dit weekend nipt een punt tegen respectievelijk Bever en Nivelles.


4 op 6 tegen topploegen (Bev - 1/5 & 3/5)

Na de uitschakeling door Herdersem in de Ligabeker tijdens de voorbije weken had Grimminge op bezoek bij diezelfde ploeg iets recht te zetten.

De bezoekers gingen op hetzelfde elan door als hun vorige wedstrijd tegen Halle RC en zorgen dan ook voor de verrassing van de speeldag door de titelfavoriet te kloppen met 8-13.

Op zaterdag kwam Merchtem op bezoek, dat het seizoen niet onaardig begonnen was met 2 keer winst. Maar ook hier waren onze jongens niet te stuiten met vlotte 13-6 winst tot gevolg.

Nu zondag opnieuw proberen bevestigen in en tegen Okegem dat zijn seizoenstart gemist lijkt te hebben met 3 nederlagen op rij.


Jeugdwedstrijden (week van 28 april tot 4 mei)

Net als de senioren deden ook alle jeugdploegen die in actie hun uiterste best :

Bij de kadetten namen Grimminge 1 en Grimminge 2 het tegen elkaar op. Grimminge 1 had geen genade en versloeg hun clubgenoten met 10-3.
Grimminge 2 kwam ook nog in actie in de voorrondes van de Beker van Vlaanderen. Tegen Oppuurs wonnen ze vlot, maar in het duel tegen Bever moesten ze toch hun meerdere erkennen. Vrijdag kunnen ze in de competitie al revanche proberen nemen tegen deze laatste.
Grimminge 1 kijkt leider Kastel en Oppuurs in de ogen.

De pupillen kwamen niet in actie en zullen ook de komende week niet spelen.

De prepupillen wonnen vlot tegen Baasrode en kunnen tijdens hun volgende wedstrijd in Brussegem op hetzelfde elan proberen doorgaan.


Uitslagen Beker van Vlaanderen - kadetten 2

Do 1/5 09u30 Bever - Grimminge 2 7-3
    Oppuurs - Grimminge 2 2-7
      Oppuurs - Bever 0-7

Stand : G G V GS VS Ptn
Bever 2 2 0 14 3 5
Grimminge 2 1 1 10 9 4
Oppuurs 2 0 2 2 14 0

Seizoen start met winst (Nat 2 - 27/4)

Net als vorig jaar verliep de aanloop naar de competitie niet ideaal. De resultaten in de oefenwedstrijden vielen immers tegen en dus was het afwachten wat de eerste competitiestart brengen zou. Net als 12 maand geleden werd gestart tegen Kastel dat zich in het tussenseizoen wel met Luc Vermeer versterkt had.

In de aanvangsfase was het voor beide ploegen nog wat zoeken en zodoende ging de score gelijk op tot 4-3. Op dat moment lukte het Grimminge toch een kloofje te slaan en met 4-7 de rust in te gaan.

Onmiddellijk na de herneming werd de voorsprong nog verder uitgediept (4-9) en dit zou de thuisploeg niet meer te boven komen. Vanaf dat moment werden de spelletjes opnieuw gelijk verdeeld tot de eindstand 8-13.

  Wedstrijdstatistieken: Kastel 8 - Grimminge 13
  Kastel : Baert, De Decker (5-9 : Van Duysen), Vlieghe, Vermeer, Peelman
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Van Cauwenberg, Vinck, Lievens
  Verloop van de stand : 0-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 4-7, 4-9, 6-9, 6-11, 7-11, 7-12, 8-12, 8-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 5-0
  Behaalde vijftienen : 48-66
  Opslagbeurten : Peelman 0 - Van Kerchove 5, Baert 2 - Van Cauwenberg 2, Vermeer 2 - Vinck 2, De Decker 1 - Van Der Bracht 2, Van Duysen 0 - Van Der Bracht 1, Vlieghe 0 - Lievens 4
  Buitengeleverde ballen : 19-11
  Courte : 2-1
  Overgekeerde ballen : Vlieghe 4, Vermeer 3, Vinck 3, Lievens 2, Van Cauwenberg 2, Van Duysen 1, Van Kerckhove 1

Met een overwinning op Kastel werd het seizoen succesvol ingezet. Deze week staan echter al twee thuiswedstrijden te wachten : op donderdag tegen Isières en op zondag tegen Genappe.
Isières zal na de thuisnederlaag tegen nieuwkomer Laneffe iets recht te zetten hebben. Genappe daarentegen heeft na de overwinning tegen topploeg Bever niets te verliezen en kan dus vrijuit spelen.


Uitslagen Ligabeker - bevordering

Zondag 6/4 (14u30)     Zaterdag 13/4 (14u30)     Zondag 20/4 (14u30)  
  Herdersem - Grimminge 7-2     Wieze - Grimminge 3-7     Wieze - Herdersem 1-7
  Wieze - Grimminge 6-7     Herdersem - Wieze 7-5     Grimminge - Wieze 7-4
  Wieze - Herdersem 3-7     Herdersem - Grimminge 5-7     Grimminge - Herdersem 2-7

Stand G G V GS VS Ptn
Herdersem 6 5 1 41 21 14
Grimminge 6 4 2 32 32 8
Wieze 6 0 6 22 42 5

Vooruitblik op het seizoen 2008 in 2de nationale

In vergelijking met het voorbije seizoen zullen in 2008 maar liefst zes ploegen uit 2de nationale verdwenen zijn :

  • Kampioen Oppuurs en Bousval waren al via de competitie verzekerd van de promotie naar 1ste nationale. Sirault lukte dit via de barragewedstrijden.
  • Lodelinsart zakt als rode lantaarn naar 3de nationale. Genappe moest in de barrages tegen Laneffe het onderspit delven en was dusvoorbestemd om te degraderen, maar het werd na het forfait van Ladeuze voor 2008 terug opgevist. Châtelet verdween al na het algemene forfait in de loop van het seizoen 2007.

Maar deze ploegen zullen natuurlijk vervangen worden door zes nieuwe ploegen :

  • Halle en Rebecq waren de hekkesluiters in 1ste nationale en zakken bijgevolg rechtstreeks. Nivelles zakt na verlies tegen Sirault in de barragewedstrijden. Voor deze drie ploegen werd het dus een kort verblijf in 1ste nationale na de promotie in 2006.
  • Twee Vlaamse ploegen komen rechtstreeks over van 3de nationale : kampioen Hamme Zogge en runner-up Ninove. Via de barrages wist ook Laneffe zich te verzekeren van de promotie.

De veertien ploegen die in 2008 zullen aantreden zijn dan de volgende :

Bassilly-Silly Bever Genappe Grimminge Halle RC Hamme Zogge
Isières Kastel Laneffe Ninove Nivelles Ogy
Ottignies BN Rebecq        

De eerste wedstrijd van het kampioenschap 2008 zal op zondag 27 april plaatsvinden. Op zondag 7 september zal het kampioenschap alweer ten einde zijn.

Quasi officiel : Ladeuze arrête
La division 2 nationale à treize en 2008 ou bien complétée ?

La saison 2008 n'a pas encore commencé qu'elle pose déjà problèmes. Les rumeurs qui circulaient depuis plusieurs semaines seront, dans les prochains jours, une réalité : le club de Ladeuze en N2 ne s'alignera pas dans ce championnat l'an prochain.

"Tout est en effet acté au secrétariat de notre entité , explique Pierre Baudour, le président ladeuzois. Nous n'alignerons pas d'équipe en N2 pour des raisons budgétaires. Nous préférons être raisonnables plutôt que de mettre le club en péril. La pression est énorme car pour figurer honorablement en N2, il faut un budget déjà conséquent. S'il n'y a pas d'équipe compétitive, les gens ne viennent pas; dès lors, pas d'argent. C'est un cercle vicieux et les sponsors qui nous soutiennent font déjà tellement d'efforts. Ce fut une décision difficile à prendre car nous avions quand même fourni beaucoup de sacrifices pour arriver là où nous sommes. La déception prévaut mais après deux saisons en N2, nous n'éprouvions plus de plaisir..."

Le club ne met cependant pas la clef sous le paillasson puisqu'il alignera une D1 et une D2 inférieures ainsi que des jeunes.

Quelle implication entraînera ce retrait ? En coulisses, il se chuchote que Coquiane pourrait combler le trou fait par Ladeuze. Dès lors, on peut imaginer qu'après Fayt qui avait profité de la disparition de Châtelet, ce soit Durnal qui se verra offrir la possibilité de rester en N3.

"C'est une éventualité que nous ne rejetons pas , affirme Ludovic Talevski, le secrétaire durnalien, mais nous sommes partagés car si nous demeurons en N3, nous allons devoir payer une amende car nous n'alignerons pas d'équipe de jeunes. En outre, les derbys sont plus intéressants pour nous en promotion mais tout cela doit être discuté en comité."

(La Dernière Heure - 18/10/2007)


Samenstelling reeksen seizoen 2008

Bevordering

Vorig jaar waren er in deze reeks twaalf ploegen. Volgend seizoen verdwijnen er daarvan twee en komt er één nieuwe ploeg bij :

  • Kampioen Idegem stijgt naar 3de nationale.
  • Rode lantaarn Halle RC was voorbestemd om naar 1ste gewestelijke te zakken, maar werd terug opgevist.
  • Brussegem en nieuwkomer Merchtem, de kampioen uit 1ste gewestelijke, zullen samen één nieuwe ploeg vormen.

De elf ploegen die in 2008 zullen aantreden zijn dan de volgende :

Aalst Bever Buggenhout Opstal Buizingen AR Grimminge Halle RC
Herdersem Herne Merchtem Okegem Wieze  

Kadetten

In 2008 zal Grimminge twee kadettenploegen opstellen die het zullen moeten opnemen tegen de volgende concurrenten :

Bever Buizingen Start Grimminge 1 Grimminge 2 Idegem 1 Idegem 2
Kastel Kerksken Oppuurs Terjoden    

Miniemen

Op & Over Grimminge zal geen miniemenploeg hebben in het nieuwe seizoen.

Pupillen

Maar liefst vijftien pupillenploegen zullen in 2008 hun opwachting maken, opgedeeld in 2 reeksen :

Reeks A : Baasrode 1 Bever Galmaarden 1 Grimminge Halle RC
  Herne 1 Kastel 1      
           
Reeks B : Baasrode 2 Brussegem Galmaarden 2 Herne 2 Kastel 2
  Kokejane Ninove Wieze    

De twee reekswinnaars zullen in een eindronde betwisten wie zich de kampioen van Vlaanderen mag noemen.

Prépupillen

Tenslotte zullen ook nog twaalf prépupillenploegen hun wedstrijden afwerken :

Baasrode Bever Brussegem Galmaarden Grimminge Halle RC
Hamme Zogge Herne Idegem Kastel Ninove Wieze

Diploma-uitreiking jeugdinitiators

Op zaterdag 19 april kregen alle geslaagden van de tweede cursus "jeugdinitiator kaatsen" die deze winter plaatsvond, hun diploma overhandigd. Hieronder ook Christian Sunaert, Glenn Lievens, Jan De Nutte en Jason De Cooman van "Op en Over" Grimminge.

Foto : Roland Steenhoudt


Europees Kampioenschap voor de jeugd

Op zaterdag 8 en zondag 9 maart werd in het Nederlandse Franeker het EK internationaal spel betwist voor de jeugd.

Deelnemende landen waren Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië en België (vertegenwoordigd door de entiteit Vlaanderen).

Per jeugdcategorie kon elk land twee teams sturen.

Van Grimmingse kant verdedigden Jordi Van der Stricht (-13jarigen), Nico Decaluwé en Jason De Cooman (beiden -19jarigen) de Belgische eer.
Zij verdienden hun selectie op basis van een driedaags tornooi internationaal spel dat door de entiteit Vlaanderen tijdens de voorbije winterperiode werd georganiseerd.

De Vlaamse selectie:

Lid van de eniteit Vlaanderen én O&O-coach Johan Van Der Stricht geeft zijn kijk op dit Kampioenschap:

Wij hebben een fantastisch weekend beleefd. De sfeer in de groep was opperbest, er werd veel gelachen en gestreden wanneer het moest.

Qua resultaten mogen we best fier zijn, rekening houdend met alle factoren. Nooit werden we belachelijk gemaakt of weggeblazen, we wonnen geregeld wedstrijden en eindigden in alle categorieën in de middenmoot.
Exacte uitslagen ken ik niet meer uit het hoofd, want het was daar qua wedstrijen en opvolging best wel een "heksenketel".
Bij deze een pluim voor de organisatie. Alles was tot in de puntjes geregeld!!

Rekening houdend met het feit dat wij dit onderdeel nog maar een paar jaar beoefenen, moeten we dus tevreden zijn met het resultaat. Het internationale spel verschilt qua techniek, tactiek, inzicht te veel van het Belgische spel dat wij tot hiertoe beoefenden en het lijkt me dan ook evident dat we in de toekomst duidelijke keuzes gaan moeten maken indien we op internationaal vlak willen meespelen. Aan de bond nu om daar de goede weg in te slaan.

Mijn persoonlijke mening is dat de Belgische variant enorm interessant is om als trainingsvorm te hanteren in de winter, omdat het benenspel, de basistechniek met de kleine bal in functie van het zomerkaatsen enorm interessant is.
Maar naar muurkaatsen toe, internationaal gezien, isoleren we onszelf op deze manier.


Het is opvallend dat in de laagste categorie jongens de BASISTECHNIEK bijzonder belangrijk is. Wij hadden een ploegje in lijn, dat met wat meer concentratie en indien ze de meisjesploegen niet hadden ONDERSCHAT, wellicht had meegedaan voor een podiumplaatsje.
Maar eens je naar jongens tot 16 en zeker tot 19 gaat, komt de kracht en uitvoeringssnelheid meer tot zijn recht. En het is opvallend dat bvb Italië een soort onderhandse "tennisbeweging" hanteert, die zeer efficient blijkt te zijn!! Die gaat NIET samen met de slagbeweging die wij in de zomer hanteren en dus zal oefenen op die slag tijd en inspanningen vragen.
Komt daar nog bij dat het feit dat we NIET tweehandig getraind zijn, ons ook parten speelt. SPECIFIEKE training wordt dus een must...

Tot we hier een duidelijke richting kiezen in deze verschillende materies, zullen we , vrees ik, moeten tevreden zijn met resultaten in de middenmoot. Althans, dat is mijn visie.
Hoe dan ook, ik ben een fiere, tevreden "coach" geweest. Het belangrijkste blijft dat wij, hopelijk, op deze manier mee hebben geholpen het kaatsen internationaal een zetje te geven. En hopelijk zal het hierdoor ook in eigen land aanslaan.

Indien dit gebeurt, zijn we weeral een stap vooruit. Het is nogmaals gebleken dit weekend dat het kaatsen best spectaculair, spannend kan zijn én een intense sport is. Dus niet op sterven na dood!! Wat in Friesland kan, moet bij ons op termijn ook lukken. Daar ben ik nu meer dan ooit van overtuigd.
Alleen, iedereen zal inspanningen moeten leveren. In Vlaanderen hebben we dit al langer gesnapt. Vraag blijft wanneer onze nationale bond wakker schiet?

Wie meer wil te weten wil komen over dit EK en (internationaal) muurkaatsen kan terecht op de websites www.muurkaatsen.nl en www.knkb.nl


Klik op de foto om het volledige artikel te lezen.(bron : www.knkb.nl)

Cursus jeugdinitiator

Aan de tweede cursus "jeugdinitiator kaatsen" die deze winter plaatsvond, namen vier leden van kaatsclub Op en Over Grimminge deel : Christian Sunaert, Glenn Lievens, Jan De Nutte (alle drie bovenaan rechts op de foto) en Jason De Cooman (in gele training).


(foto : Roland Steenhoudt)

Onze vier jongens slaagden in hun Bloso-examen en kunnen zich nu dus een diplomeerd kaatstrainer noemen.

Dit brengt dat Op en Over Grimminge vanaf nu 7 diplomeerde trainers in zijn rangen telt. In het verleden beëindigden immers ook Johan Van Der Stricht, Stefaan Van Der Stricht en Jochen Van Kerckhove deze cursus al met succes.

Meer informatie over deze cursus is terug te vinden op : http://users.telenet.be/kaatsentiteitvlaanderen/index.html

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name