Kaatsclub Op & Over Grimminge

Utility Link | Utility Link | Utility Link
Bestuur | Historiek | Hoofdsponsors | Contact & terrein |
Teams & kalenders | Historiek | Spelregels |
Historiek | Spelregels |

Archief seizoen 2012

Ploegen, wedstrijden en klassementen

(link opent in nieuw venster)

Nationale 2 Nationale 3 Kadetten 1
Kadetten 2 Miniemen Pupillen
Prepupillen 1 Prepupillen 2  

Viering jeugdkampioenen 2012

Kaatsclub Op & Over Grimminge vierde op zondag 9 september 2012 zijn kampioenen bij de jeugd. Maar liefst 3 van de 4 titels van kampioen van Vlaanderen werden binnen gehaald, dit bij de miniemen, pupupillen en prépupillen.

Onze kaatsclub mag terug fier zijn op de resultaten van het seizoen 2012 en wil daarom al de spelers, trainers en ouders bedanken voor hun inzet!

Drie jeugdploegen kampioen van Vlaanderen

In drie van de vier jeugdcategorieën (miniemen, pupillen en prepupillen) eindigde een ploeg van Op & Over Grimminge als eerste.

Deze kampioenploegen worden op zondag 9 september vanaf 13u op het kaatsplein in de bloemetjes gezet. Om 14u30 volgt dan de laatste wedstrijd in 2de nationale tussen Grimminge en Sirault, de grootste kanshebber om kampioen van België te worden.

Voor prépupillen en pupillen is hiermee het seizoen afgesloten.
Voor de miniemen is er nog een eindronde te spelen voor het kampioenschap van België. Na 2 speeldagen in de halve finale (met 3 ploegen) staan onze jongens echter al op 6 punten van het ongenaakbare Dorinne, waardoor de finale zo goed als onbereikbaar wordt.

Play-offs 2de nationale

Nu de reguliere competitie afgelopen is, starten de play-offs. Op & Over Grimminge behaalde in het eerste competitieluik een 6de plaats en zal bijgevolg in één van groepen ingedeeld worden die voor de promotie naar 1ste nationale spelen.

De 2 groepen die spelen voor promotie zijn:
Groep A : Sirault, Kokejane, Grimminge en Halle RC
Groep B : Bever, Tourpes, Ninove en Dorinne
De winnaars van beide groepen stijgen naar 1ste nationale en bekampen elkaar op 15 en 16 september met als inzet de titel 'Kampioen van België'.

Fayt, Kastel, Oeudeghien en Nivelles zullen het in derde groep het tegen elkaar opnemen met als doel het behoud in 2de nationale.

Belangrijk om weten is:
- dat punten uit de reguliere competitie niet verloren gaan bij de start van de play-offs, maar wel worden gehalveerd (halve punten worden weggelaten)
- bij een overwinning in de play-offs 2 punten naar de winnaar gaan en 0 punten naar de verliezer

Bijgevolg is dit de startpositie bij aanvangvan de play-offs:

Groep A :   Groep B:   Groep C :  
Sirault 24 Bever 20 Fayt 14
Kokejane 19 Tourpes 17 Kastel 14
Grimminge 17 Ninove 17 Oeudeghien 12
Halle RC 16 Dorinne 15 Nivelles 10

Pupillen winnen Sporta-Cup

De pupillen van Op & Over Grimminge hebben de Sporta-Cup veroverd. In de halve finale versloegen ze Wieze met 7-2 om daarna met 7-4 de bovenhand te nemen van Halle RC.

Bovendien werd Bjarne De Bruyn uitgeroepen tot beste speler.

Miniementornooi Grimminge

Foto's van dit tornooi zijn te bekijken in het foto-album!

Finale Sporta-Cup miniemen

De miniemen werden in de Sporta-Cup tweede na een nipt verlies (6-7) tegen Halle RC in de finale. In de halve finale hadden ze al vlot gewonnen van Herne (7-2) en had Halle RC makkelijk Baasrode (7-2) opzij gezet.

Desondanks werd toch Robin De Nutte als beste speler van de finaledag uitgeroepen.

Nationale selectiedag pupillen

Op zaterdag 7 juli heeft in Bever de nationale selectiedag voor pupillen plaats. Grimminge-spelers Bjarne De Bruyne en Bryan De Schuyteneer werden geselecteerd om deel uit te maken van de Vlaamse ploeg.

 

Miniemenwedstrijd op Grote Markt in Brussel

Ook dit jaar zal de traditionele wedstrijd in Brussel met de vier hoogst geklasseerde ploegen uit 1ste nationale vooraf gegaan worden door een jeugdwedstrijd met de beste spelers van België. Twee Vlaamse jongens zullen hier deel van uitmaken, waaronder Grimminge-speler Antony Berchmans.

De wedstrijd vind plaats op 29 juli op de Grote Markt van Brussel.

Tornooi pupillen en prépupillen in Grimminge

Foto's van dit tornooi zijn te bekijken in het foto-album!

2de ploeg moet achtervolgen na eerste speeldag in Ligabeker

Grimminge Op & Over, vorig jaar nog winnaar van de Ligabeker, moet na de eerste speeldag al achtervolgen op Herne en Herdersem. Deze laatste toonde zich veruit de beste en heeft al 2 punten voorsprong op Herne en 4 punten op Grimminge.

De volgende wedstrijden worden gespeeld op 2 juni (in Herne) en 16 juni (in Herdersem).

Uitslagen 22/4 :  
Herne - Herdersem 3-7
Grimminge - Herne 6-7
Grimminge - Herdersem 1-7

Stand : W G V GS VS P
Herdersem 2 2 0 14 4 5
Herne 2 1 1 10 13 3
Grimminge 2 0 2 7 14 1

Kadetten 1 starten met 2 nederlagen

Grimminge 1 startte de Sporta-Cup bij de kadetten met 2 nederlagen, maar kon wel telkens een punt behalen tegen Idegem en Baasrode. Doordat ook deze laatste twee in hun onderlinge confrontatie de punten deelden, blijven de drie teams in de running voor de kwalificatie voor de volgende ronde.

De volgende wedstrijden worden gespeeld op 1 mei (in Grimminge) en 17 mei (in Idegem).

Uitslagen 14/4 :  
Grimminge 1 - Idegem 4-7
Baasrode - Idegem 4-7
Baasrode - Grimminge 1 7-5

Stand : W G V GS VS P
Idegem 2 2 0 14 4 5
Baasrode 2 1 1 10 13 3
Grimminge 1 2 0 2 7 14 1

Artikel De Beiaard 2/3/2012

Klik op de foto om het volledige artikel te kunnen lezen.

Kalenders 2012

De volledige kalender voor het nieuwe seizoen is te bekijken op de website.

Op & Over zal in 2012 aantreden met 8 ploegen (2 senioren- en 6 jeugdploegen).

Vooruitblik seizoen 2012

Op & Over Grimminge kende in 2011 opnieuw een succesvol jaar. Alle teams wisten zich te verzekeren van een mooie plaats in het klassement en de jeugdploegen lieten zien dat er nog heel wat talent rondloopt voor de toekomst. Uitschieters vorig jaren waren uiteraard de bekerwinst van de bevorderingsploeg, de miniemen die vice-kampioen van België werden en de pupillen die het tot Vlaams kampioen schopten.

Het nieuwe jaar is echter al enkele weken ingezet, tijd dus om vooruit te kijken naar het nieuwe kaatseizoen. De verschillende teams zijn reeds gestart met de voorbereidingen en in maart volgen al de eerste oefenwedstrijden. De kalenders worden voorbereid en zullen binnenkort beschikbaar zijn op de website.

In 2012 zal Op & Over Grimminge aan de start verschijnen met 2 seniorenploegen en maar liefst 6 jeugdploegen.

Voor de seniorenploegen betekent 2012 ook een jaar met een nieuw competitieverloop, daarom hierna een korte toelichting:

1ste ploeg (2de nationale)
In 2de nationale nemen opnieuw 12 ploegen het tegen elkaar op: Bever, Dorinne, Grimminge, Fayt, Halle RC, Kastel, Kokejane, Ninove, Nivelles, Oeudeghien, Sirault en Tourpes
Nieuw dit seizoen is echter dat er na de 22 competitiewedstrijden nog play-off wedstrijden volgen. Na de reguliere competitie, die dit jaar al op 21 juli eindigt, zullen alle ploegen onderverdeeld worden in 3 groepen: 2 groepen spelen voor de titel en 1 groep speelt voor het behoud in 2de nationale.
Groepen 1 en 2: de 1ste en 2de in de reguliere competitie worden elk in een groep onderverdeeld, de 3de tot 8ste worden via loting in dezelfde groepen ondergebracht. De leider van beide groepen na de playoffs spelen tegen elkaar voor de titel kampioen van België.
Groep 3: de ploegen op plaatsen 9 tot 12 spelen voor het behoud.
Punten uit de reguliere competitie gaan bij de start van de play-offs echter niet verloren, maar worden wel gehalveerd (halve punten worden weggelaten).

2de ploeg (3de nationale - liga Vlaanderen)
De reeks 3de nationale onderging een gedaantewisseling: vanaf 2012 zal een volledig Vlaamse reeks worden gevormd.
Hierin zullen 12 ploegen aantreden die wordt samengesteld uit de Vlaamse ploegen die vorig jaar al in 3de nationale aantraden, aangevuld met de bevorderingsploegen van vorig seizoen. Hierdoor ontstaat een volwaardige competitie met 12 ploegen die op hetzelfde niveau tegen elkaar zullen spelen, in tegenstelling tot vorig jaar toen bevordering, 1ste en 2de gewestelijke in één competie tegenover elkaar stonden.
Grimminge zal het in 3de nationale (reeks Vlaanderen) opnemen tegen Bever, Buizingen AR, Buizingen Cité, Galmaarden, Halle RC, Hamme Zogge, Herdersem, Herne, Idegem, Okegem en Wieze.

Kadetten
Grimminge komt aan de start met 2 ploegen, die samen met Baasrode, Idegem, Kastel, Kerksken en Terjoden in competitie treden.

Miniemen
Bij de miniemen starten 10 ploegen: Baasrode 1, Baasrode 2, Grimminge, Halle RC, Herne, Idegem, Kastel, Ninove, Terjoden en Wieze.

Pupillen
De pupillen komen eveneens met 10 ploegen aan de start: Baasrode, Bever, Galmaarden, Grimminge, Halle RC, Hamme Zogge, Herne, Kastel, Ninove en Wieze.

Prepupillen
Net als bij de kadetten is Op & Over Grimminge ook hier met 2 ploegen vertegenwoordigd, samen met Bever, Galmaarden, Herne, Idegem, Kastel, Oppuurs en Wieze.

 

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name