Kaatsclub Op & Over Grimminge

Utility Link | Utility Link | Utility Link
Bestuur | Historiek | Hoofdsponsors | Contact & terrein |
Teams & kalenders | Historiek | Spelregels |
Historiek | Spelregels |

Archief seizoen 2010

Ploegen, wedstrijden en klassementen

(link opent in nieuw venster)

Nationale 1 Bevordering Kadetten 1
Kadetten 2 Miniemen Pupillen
Prepupillen    

Belgisch kampioenschap One-Wall (Jemelle) voor volwassenen

Op 14 maart was Grimminge met 2 ploegen vertegenwoordigd op het Belgisch Kampioenschap muurkaatsen te Jemelle (Rochefort).

Glenn Lievens en Dieter Van Kerckhove kwamen terecht in groep B met Mignault A, Monceau, Neuville, Tourpes en Warnant.
De eerste partij was er één om snel te vergeten. Favoriet Tourpes speelde een sterke partij terwijl Glenn en Dieter nooit een vuist konden maken (1-11 en 3-11) In de tweede wedstrijd kon Grimminge zijn niveau opkrikken en Mignault A kwam niet in het stuk voor (11-1 en 11-2). Ook de twee daaropvolgende partijen werden overtuigend gewonnen. In de laatste groepswedstrijd moest er gewonnen worden van Monceau om door te stoten naar de halve finale. Tegen het onbekende Warnant speelde Grimminge een goede wedstrijd en won zonder veel problemen met 11-1 en 11-2.
In de halve finale moest Grimminge het opnemen tegen de winnaar van groep A: Baasrode. Net als in de finale van het Vlaams Kampioenschap. Wouter en Greg hadden het deze keer niet zo gemakkelijk maar op enkele cruciale punten bleken ze nog net iets sterker. Baasrode won beide sets met 11-7 en stootte verdiend door naar de finale. Uiteindelijk moest Baasrode nipt het onderspit delven tegen Tourpes in 3 sets (11-2, 5-11 en 4-7).

Karel De Smet en Christian Sunaert moesten het bij de veteranen opnemen tegen Ligne A, Ligne B, Neuville en Warnant.
Bij de veteranen werd er op het laatste moment nog beslist dat het Belgische spel ging gespeeld worden ipv het internationale. Hierdoor duurde het even vooraleer onze jongens in hun ritme kwamen maar na drie nederlagen konden ze de laatste groepswedstrijd winnend afsluiten.

Uit dit kampioenschap is toch gebleken dat de trainingen van de voorbije maanden hun vruchten hebben afgeworpen en dat het verschil met andere ploegen alsmaar kleiner wordt. Aan ons om deze kloof helemaal te dichten in de toekomst!

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

Belgisch kampioenschap One-Wall (Jemelle) : 14/3 (volwassenen) en 21/3 (jeugd)

Klik hier voor het speelschema.

Deelnemers Op & Over Grimminge :
Glenn Lievens - Dieter Van Kerckhove (senioren)
Karel De Smet - Christian Sunaert - Marc Stevens (veteranen)
Thibaut Dehantschutter en Brend Boeykens (-19 jarigen)

Kalenders 2010

De kalenders voor het nieuwe seizoen zijn bekend én te bekijken op onze website.

Klik hier om de samenstelling van de teams die in eerste nationale zullen uitkomen.

Om aan twaalf teams te komen, zullen de 7 bevorderingsploegen (waarvan Grimminge deel uitmaakt) aangevuld worden met de ploegen uit 1ste Gewestelijke (2 teams) en 2de Gewestelijke (3 teams), waarbij de ploegen uit bevordering een 15 handicap per spel toegewezen krijgen wanneer zij spelen tegen een ploeg uit 1ste of 2de gewestelijke.

Europees jeugdkampioenschap One Wall Handball

In het weekend van 13 en 14 februari werden de Europese kampioenschap One Wall betwist te Herne.

Van onze club kon geen enkel team zich plaatsen, maar de Belgische teams deden het wel schitterend. Bij de jongens werden immers twee gouden (-19 jarigen en -16 jarigen) en twee bronzen (-16 jarigen en -13 jarigen) plakken behaald. Een prachtprestatie!

Veeg teken aan de wand: twee jaar terug was Vlaanderen (als "leidende" regio op gebied van one wall in ons land) nog de Belgische vertegenwoordiger op het EK te Franeker. Amper twee jaar later kon er zich slechts één Vlaams team kwalifieren. Dat team werd dan nog heropgevist door afzegging van andere deelnemers...

Eén ding is zeker: onze club zal er alles aan doen om de one wall-beleving in onze maatschappij levendig te houden. Hopelijk vinden onze spelers de motivatie om voor het volgende EK wel een selectie af te dwingen. Onze trainers zullen er in elk geval alles aan doen!

One Wall : kwalificatiewedstrijden jeugd-EK

Thibaut Dehantschutter en Brend Boeykens konden zich eind vorig jaar via de Vlaamse kampioenschappen plaatsen voor de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap.

Bij de -19 jarigen behaalden ze een mooie derde plaats, waardoor ze net naast een ticket voor het EK grijpen (enkel de eerste twee teams worden geselecteerd).

Thibaut geeft wat meer uitleg :
Onze eerste wedstrijd verliep zeer goed. We maakten gebruik van de zijwaartse slag (zoals aangeleerd), zagen de zwakke plekken van onze tegenstanders en profiteerder daarvan. Resultaat: 20 -9 winst
De tweede wedstrijd verliep ook vlot. Alleen liet we hier soms een steekje vallen (te mooi willen afwerken en kilometers missen), maar alweer wonnen we met 20-11.
Na een pauze van ongeveer 4u30 wast het aan ons om de halve finale te spelen. We begonnen zeer slecht (5-0 achterstand), maar wonnen toch de eerste set (8-6). De tweede set was een totale ramp. Door een spelerswissel bij de tegenstanders waren deze versterkt, maar we lieten ons gewoon afmaken doordat we onze zwakke plekken te veel lieten zien. En wij niet konden antwoorden, omdat we geen gebruik maakte van hun zwakke plekken (7-4). Laatste set verloren we bijgevolg ook (5-2).
Enige opmerking over ons spel is dat we meer gebruik moeten maken van andere spelers hun zwakke plekken,en efficiënter moeten spelen. Van de zijwaartse slag werd voldoende gebruik gemaakt (ook van de linkse hand). Maar natuurlijk,dit is het eerste jaar dat we hier op trainen, dus kan het er ook nog niet helemaal inzitten. Binnen een paar jaar zet wij ginder het spel op zijne kop. Voor mij was dit alleszins een goed begin bij Grimminge (met dank aan trainingen van Johan).

De volledige uitslag is hier te bekijken.

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name