Kaatsclub Op & Over Grimminge

Utility Link | Utility Link | Utility Link
Bestuur | Historiek | Hoofdsponsors | Contact & terrein |
Teams & kalenders | Historiek | Spelregels |
Historiek | Spelregels |

Archief seizoen 2007

Ploegen, uitslagen en klassementen
(klik op de link om te openen)

Nationale 2 Bevordering Kadetten Miniemen Pupillen Prepupillen

Overlijdensbericht

Op 9 december overleed Op & Over-bestuurslid André Schoukens na een slepende ziekte op de leeftijd van 57 jaar. Met hem verliezen wij een goede kaatsvriend. André was al van bij de opstart van de club in 1974 actief als bestuurslid. Daarnaast was hij vele jaren ondervoorzitter van de kaatsentiteit Vlaanderen, waar hij tevens verantwoordelijke was van de “Tuchtcommissie”.

Maar ook buiten de kaatssport was hij bestuurslid en vrijwilliger in talrijke verenigingen.

Namens het bestuur van Op & Over Grimminge bieden wij langs deze weg aan zijn vrouw Linda, kinderen en familie onze oprechte deelneming aan.


Cursus jeugdinitiator

Aan de tweede cursus "jeugdinitiator kaatsen" die deze winter plaatsvindt, nemen vier leden van kaatsclub Grimminge Op en Over deel : Christian Sunaert, Glenn Lievens, Jan De Nutte (alle drie bovenaan rechts op de foto) en Jason De Cooman (in gele training).

Foto: Roland Steenhoudt

Meer informatie over deze cursus is terug te vinden op : http://users.telenet.be/kaatsentiteitvlaanderen/index.html


Het Belgische kaatsen op de Nederlandse televisie

Op 23 en 30 september zendt de Nederlandse televisie een tweedelige documentaire uit over het kaatsen in België.

Deel 1 zal gaan over het Kampioenschap van Vlaanderen in Aalst met onder andere een portret over Baasrode-speler Timmy Joos.

In deel 2 zal meer het kaatsen in het algemeen bekeken worden met onder andere een portret over ex-Grimminge speler Marc Van Snick en het tornooi op de Grote Markt van Brussel.

Het volledige persbericht met alle informatie over beide uitzendingen (inhoud, uitzenduren,...) is hier te bekijken: persbericht kaatsen in België


Transfernieuws

Geert Vinck, nu nog spelend bij Baasrode, zal vanaf volgend jaar de ploeg van Grimminge in 2de nationale komen versterken.

Geert wordt dit jaar nog 40, maar speelt nog steeds op het hoogste niveau bij Baasrode. Week na week zet hij sterke prestaties neer als kleinmidden en door zijn toedoen sloot Baasrode het seizoen op een mooie tweede plaats af, na het ongenaakbare Kerksken. Sinds 1989 speelt hij in 1ste nationale, eerst bij Meerbeke en vanaf 1999 bij Baasrode. In de loop der jaren won hij een twintigtal tornooien (o.a. Grote Markt in Brussel, Aalst, Sirault, Buizingen,...), 2 supercups en als hoogtepunt natuurlijk de titel in 2005.
In september 2007 werd bij deze zijn erelijst nog een Europese titel in het llargues toegevoegd.

Zelf koos hij ervoor om vanaf volgend jaar een stapje terug te zetten en bij Grimminge te komen spelen in 2de nationale.

(foto : bijlage bij La Dernière Heure van 26/4/2007)


Seizoen 2007

Na de supercupwedstrijd van de miniemen eind september zit het kaatseizoen 2007 er nu definitief op. Er kan worden teruggekeken op een succesvol seizoen, waarbij ook de jeugdploegen het enorm goed deden :

Nationale 2 6de plaats in de competitie
   
Bevordering 10de plaats in de competitie
   
Kadetten 4de plaats in de competitie
   
Miniemen Kampioen van Vlaanderen
  Beker van België
  Deelname aan de Nationale Dag
  3 keer tornooiwinst
   
Pupillen Kampioen van Vlaanderen
  Beker van Vlaanderen
  1 keer tornooiwinst
   
Prepupillen 3de plaats in de competitie
  1 keer tornooiwinst


Beste jeugdwerking 2007

De "werkgroep jeugd" van de entiteit Vlaanderen zal jaarlijks een klassement opmaken van de clubs met de beste jeugdwerking van het voorbije seizoen en aan de winnaar een wisselbeker toekennen.

De criteria zijn divers en niet enkel resultaatgericht : aantal jeugdspelers, aantal ingerichte jeugdtornooien, resultaten kampioenschappen, kampioenschap van Vlaanderen muurkaatsen, aantal gediplomeerde trainers, aantal deelnemers initiatiedagen muurkaatsen, aantal jeugdscheidsrechters.

Op basis van deze criteria geeft dat voor 2007 volgend eindklassement :

1
Grimminge 50 punten
2
Bever 44
3
Idegem 32
4
Kastel 24
5
Baasrode 22
6
Kokejane 14
7
Galmaarden 12
8
Brussegem 8
9
Ninove 6
10
Hamme Zogge 4
Terjoden 4
11
Wieze 2

Grote Prijs Memorial Jozef Steenhoudt

Ter ere van de dit jaar overleden Jozef Steenhoudt, richtte Kaatsclub "Op en Over" Grimminge op zondag 9 september een mini-tornooi in met de deelname van Galmaarden (1ste nationale), Grimminge (2de nationale) en Ninove (volgend jaar in 2de nationale).

Alle ploegen traden zoveel mogelijk aan met de ploegen waarmee ze ook in het seizoen 2008 van start zullen gaan. De supporters van Grimminge konden op die manier voor de eerste keer nieuwe speler Geert Vinck aan het werk zien.

De uitslagen:

Ninove - Galmaarden 5-7
Grimminge - Ninove 7-3
Grimminge - Galmaarden 7-5

Foto's zijn te bekijken in het foto-album.


Halve finale kampioenschap van België voor miniemen

Zaterdag 1/9 (10u)     Zondag 2/9 (14u30)     Zondag 2/9 (14u30)  
  Fosses-la-Ville - Grimminge 3-7     Fosses-la-Ville - Mont-Gauthier 7-1     Mont-Gauthier - Grimminge 5-7
  Mont-Gauthier - Fosses-la-Ville 5-7     Grimminge - Mont-Gauthier 7-3     Fosses-la-Ville - Mont-Gauthier 7-5
  Mont-Gauthier - Grimminge 5-7     Grimminge - Fosses-la-Ville 6-7     Fosses-la-Ville - Grimminge 7-6

Stand groep 1:
  Fosses-la-Ville
6
5
1
38
30
12
Grimminge
6
4
2
40
30
10
Mont-Gauthier
6
0
6
24
42
5

Fosses-la-Ville werd Kampioen van België door in de finale tweemaal Ogy (de winnaar in groep 2) te verslaan.


Vrouwenploeg

De vrouwen van Grimminge hebben zich op zaterdag 1 september op een kaatstornooi te Baasrode van hun beste kant laten zien met het behalen van de tweede plaats op vier deelnemers.
In het foto-album zijn verschillende zijn verschillende filmpjes te bekijken van hun prestatie!

Op 8 september verloren ze nipt met 9-8 te Herdersem.


Pupillen kampioen van Vlaanderen (1 september)

Met maar liefst 6 wedstrijden tijdens de laatste 2 weken van augustus hadden de pupillen aan een ware inhaalrace in het klassement voor de boeg. Met winst in al deze wedstrijden schoten ze in een ruk voorbij Kastel en Galmaarden naar de leidersplaats.

In de laatste wedstrijd op bezoek bij Galmaarden 2 hadden ze voldoende aan 2 spelletjes om kampioen te worden. Deze werden vlot behaald met een 4-9 overwinning.

Dichtste achtervolger Galmaarden 1 heeft wel nog 2 inhaalwedstrijden tegoed, maar de kloof met onze jongens is onoverbrugbaar geworden.

Na het behalen van de beker van Vlaanderen enkele weken geleden, heeft Grimminge opnieuw een prijs te pakken met het kampioenschap van Vlaanderen.

Twee jaar na het behalen van de titel bij de prepupillen kent coach Johan Van Der Stricht dus opnieuw een succesvol jaar met zijn jongens.

Foto's zijn te bekijken in het foto-album.


Overgekeerde ballen in 2de nationale

Klik hier voor het officieuze eindklassement met de overgekeerde ballen in 2de Nationale in de competitite 2007 : overgekeerde ballen


2de nationale (25 en 26 augustus)

Als afsluiter van het seizoen stonden nog twee wedstrijden te wachten tegen de rode lantaarn (Lodelinsart) en de kampioen (Oppuurs).

Over de wedstrijd van zaterdag in Lodelinsart valt weinig te vertellen. De thuisploeg kwam er gewoon niet aan te pas. Grimminge maakte bijna geen enkele fout en moest ook weinig moeite doen om een zwak Lodelinsart van zich af te houden. De thuisploeg slaagde er zelfs in om maar 10 vijftienen te behalen over de volledige match. Een snelle driepunter dus.

  Wedstrijdstatistieken: Lodelinsart 0 - Grimminge 13
  Lodelinsart : Lamarche, Therace, Dubois, G. Bux, C. Bux
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove (0-7 : Stevens), Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 0-7, 0-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 0-2
  Blanco gewonnen spelen : 0-3
  Behaalde vijftienen : 10-52
  Opslagbeurten : Lamarche 0 - Van Der Bracht 3, G. Bux 0 - Vanden Herrewegen 3, Ducois 0 - Van Kerckhove 1, Dubois 0 - Stevens 2, C. Bux 0 - Van Cauwenberg 2, Therace 0 - Lievens 2
  Buitengeleverde ballen : 11-3
  Overgekeerde ballen : Vanden Herrewegen 5, Lievens 4, Van Cauwenberg 4, Therace 2, Dubois 2, Van Der Bracht 2, Stevens 1

Op zondag kwam met Oppuurs echter een moeilijke tegenstander op bezoek. Nadat de bond de bezoekers officieel bekroond had als kampioen van Vlaanderen én kampioen van België kon de wedstrijd pas echt beginnen.
Tot een 5-5 stand kon geen enkele ploeg een voorsprong van meer dan één spelletje behalen. Oppuurs leidde bij de rust met 5-7.

Na de rust nam Oppuurs onmiddellijk het heft in handen en liep uit tot 5-10. Grimminge liet echter niet begaan en kwam terug in de wedstrijd (8-10). Maar het waren toch de bezoekers die finaal de wedstrijd naar zich toetrokken en verdiend wonnen met 8-13.

Enkele videobeelden van deze wedstrijd zijn bekijken in het foto-album.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 8 - Oppuurs 13
  Grimminge : Van Der Bracht, J. Van Kerckhove, Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens (5-7 : Stevens)
  Bever : D. Van Kerckhove, Verheyden, Koek, (5-7 : Van Damme), Dispa, Cardon
  Verloop van de stand : 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4, 4-4, 4-5, 5-5, 5-7, 5-10, 8-10, 8-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 0-2
  Blanco gewonnen spelen : 0-5
  Behaalde vijftienen : 43-65
  Opslagbeurten : Van Der Bracht 1 - Koek 2, Van Der Bracht 1 - Van Damme 1, Vanden Herrewegen 2 - Verheyden 2, J. Van Kerckhove 2 - D. Van Kerckhove 2, Van Cauwenberg 1 - Dispa 3, Lievens 1 - Cardon 1, Stevens 0 - Cardon 2
  Buitengeleverde ballen : 12-13
  Courte : 1-0
  Overgekeerde ballen : Dispa 4, Cardon 4, D. Van Kerckhove 2, Vanden Herrewegen 1, J. Van Kerckhove 1, Stevens 1, Verheyden 1

Met deze vier extra punten heeft Grimminge zich kunnen verzekeren van de zesde plaats in het klassement en kan gesproken van een succesvol seizoen. Het doel was om de degradatieplaatsen te vermijden én velen verwachten Grimminge bij de seizoensstart bij de zwakste ploegen van de reeks. Alle criticasters werden echter al van bij de eerste competiewedstrijd de mond gesnoerd. Van een mooi en succesvol seizoen gesproken !

De wedstrijd tegen Oppuurs betekende ook het afscheid van Dirk Van Snick als coach van de eerste ploeg.
Deze functie beoefende hij 8 jaar lang. In al die jaren bracht hij de eerste ploeg van bevordering (4 jaar), via 3de nationale (1 jaar) naar 2de nationale (3 jaar).
Na twee moeilijke jaren in 2de nationale kon geen mooier afscheidscadeau gegeven worden met een schitterende zesde plaats dit seizoen.
Dirk zal wel verder als bestuurslid actief blijven binnen de club, dus volgend jaar zullen we hem zeker nog terugzien op wedstrijden en andere clubactiviteiten.

Oppuurs en Bousval promoveren – Sirault en Bever spelen barragewedstrijden

Dat Oppuurs kampioen zou worden lag al lange tijd voor de hand. Ook de slotwedstrijd in Grimminge werd tot een goed einde gebracht.

Met een dubbele 3-0 zege en een maximum-buit van 6 punten, bemachtigt Bousval op de valreep het 2 de rechtstreekse ticket naar 1 ste Nationale. Het verblijf in 2 de bleef dus, na de perikelen van 2006, beperkt tot slechts één seizoen.

Voor de barrageplaatsen waren er 4 kandidaten met Bever, Isières, Sirault en.. Bousval, in die volgorde geklasseerd op de vooravond van het weekend.

Bousval rende dus iedereen voorbij tot op de 2 de plaats.

Bever moest, werkloos, bang (?) afwachten. Als men de maand mei zou kunnen wegtoveren, zou Bever veruit de sterkste ploeg zijn…

Sirault en Isières stonden oog in oog (proficiat aan de kalendermaker). Het werd een complete afgang voor Isières en een even grote triomf voor Sirault : 13-3 ! Isières, lange tijd in strijd voor een stijgersplaats, verliest dus alles op de laatste speeldag.

Genappe en Ottignies moeten nog herkansen : een tweede zit met barragewedstrijden tegen Laneffe en Kokejane.

(www.frnp-knk.be - 26/08/2007)


Bevordering (25 en 26 augustus)

Op zaterdag stond met het bezoek bij hekkensluiter Halle RC een haalbare tegenstander op het menu. Onze jongens konden echter niet voltallig aantreden door diverse blessures. Daarom werd de ploeg aangevuld met drie jeugdspelers. Deze jongens lieten zich van hun beste kant zien, maar konden niet voorkomen dat de wedstrijd verloren werd met 13-9.

Op zondag moest op bezoek gegaan worden bij topploeg Herne. Met Nicky en Pascal waren slechts twee spelers van de tweede ploeg beschikbaar, ter vervanging van de anderen werden vier kadetten ingeschakeld. In deze wedstrijd deden deze jongens het enorm goed door nipt een punt mee naar huis te nemen (13-6).

Ondanks dit dubbele verlies wipt Grimminge op de allerlaatste speeldag toch nog over Brussegem naar de 10de plaats in de stand. Het doel was het vermijden van de degradatieplaatsen en dit is dus zeker en vast gelukt : ook volgend jaar zal Grimminge een ploeg in bevordering hebben.


Grote Prijs Memorial Jozef Steenhoudt

Ter ere van de dit jaar overleden Jozef Steenhoudt, richt Kaatsclub "Op en Over" Grimminge op zondag 9 september een mini-tornooi in met de deelname van Galmaarden (1ste nationale), Grimminge (2de nationale) en Ninove (volgend jaar in 2de nationale).

Alle ploegen zullen zoveel mogelijk aantreden met de ploegen waarmee ze ook in het seizoen 2008 zullen spelen. De supporters van Grimminge zullen dus voor de eerste keer nieuwe speler Geert Vinck aan het werk kunnen zien. Maar ook voor de supporters van Galmaarden en Ninove zal het een eerste kennismaking worden met hun nieuwe spelers.


2de nationale (18 en 19 augustus)

Na Isières en Sirault vorige week stonden deze keer met Bever en Bousval opnieuw twee topploegen op het programma.

Bever is de laatste weken sterk aan het spelen en is, na het flauwe seizoensbegin, zelfs opgerukt naar de tweede stek in het klassement. Grimminge daarentegen heeft het de laatste weken als ploeg moeilijk om op een constant niveau te spelen.

In het wedstrijdbegin was er nochtans geen vuiltje aan de lucht. Bever speelde iets beter en liep uit tot 1-3, Grimminge kon echter toch opnieuw aanklampen tot 4-4. De bezoekers staken echter opnieuw een tandje bij en leidden met 4-7 bij de rust.

Na de rust zo snel mogelijk het punt behalen was de boodschap. Het liep echter anders : op de beslissende momenten was Bever altijd ietsje beter en stoomde zo door naar 4-12.
Grimminge begon dan, in wat het laatste spel leek te worden, aan de opslag, maar moest gaan keren met 0-40 achterstand en een moeilijk te winnen kaats. De wedstrijd leek beslist, maar de thuisploeg kende nog een opflakkering met 3 overgekeerde ballen en een buitengeleverde bal van Senterre bij 40-40. Het daaropvolgende spelletje ging Grimminge door op dat elan tot 30-0 en een punt leek dan toch binnen het bereik. Grimminge ging opnieuw naar de opslag, maar ondanks enkele sterk geleverde opslagen van Jochen trok Bever toch nog het spelletje én de drie punten naar zich toe en bleef de thuisploeg achter met lege handen.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 5 - Bever 13
  Grimminge : Stevens, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg (4-7 : Van Der Bracht), Lievens
  Bever : Paduart, De Braeckeleer, Senterre, Cauchie, Debruyn
  Verloop van de stand : 0-1, 1-3, 3-3, 3-4, 4-4, 4-7, 4-12, 5-12, 5-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 2-4
  Blanco gewonnen spelen : 1-1
  Behaalde vijftienen : 43-61
  Opslagbeurten : Stevens 1 - Paduart 3, Vanden Herrewegen 2 - Senterre 2, Van Kerckhove 1 - Cauchie 3, Van Cauwenberg 2 - Debruyn 0, Van Der Bracht 0 - Debruyn 1, Lievens 1 - De Braeckeleer 2
  Buitengeleverde ballen : 17-11
  Courte : 0-0
  Overgekeerde ballen : Cauchie 5, Stevens 4, Vanden Herrewegen 3, Debruyn 3, Senterre 2, Lievens 1, Van Der Bracht 1, Paduart 1
  Overgeleverde ballen : Cauchie 1

Op zondag was er de moeilijke verplaatsing naar Bousval. Deze ploeg gaat nog voluit voor de promotie naar eerste nationale. In tegenstelling tot de heenwedstrijd konden ze terug een beroep doen op Coulon en hadden ze de luxe om iemand als Joly (toch één van de beste keerders van de reeks) op de bank te zetten.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De thuisploeg kon vooral rekenen op een sterk spelende Daubechies, Grimminge stelde daar een collectief sterke prestatie tegenover. Als snel werd het 3-6 en had Grimminge een punt veilig gesteld. Hierdoor was Oppuurs, dat ondertussen nochtans 7-4 bij Isières in het krijt stond, al mathematisch zeker dat het de nieuwe kampioen van België werd.
Grimminge liet daarna enkele steekjes vallen en liet Bousval terug in de wedstrijd komen tot 7-6.

Na de rust kreeg Daubechies bij Bousval meer steun van de andere keerders Speleers en Sauvage. De bezoekers daarentegen kwamen op de beslissende momenten net iets tekort om aan te klampen, zodat Bousval verdiend met de overwinning ging lopen.

  Wedstrijdstatistieken: Bousval 13 - Grimminge 8
  Bousval : Coulon, Guyot, Sauvage, Daubechies, Speleers
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 1-0, 1-1, 2-1, 2-5, 3-5, 3-6, 7-6, 10-6, 10-7, 12-7, 12-8, 13-8
  Gewonnen spelen op 40-40 : 4-5
  Blanco gewonnen spelen : 1-2
  Behaalde vijftienen : 68-54
  Opslagbeurten : Coulon 4 - Van Der Bracht 1, Speleers 1 - Vanden Herrewegen 3, Daubechies 4 - Van Kerckhove 0, Sauvage 2 - Van Cauwenberg 2, Guyot 2 - Lievens 2
  Buitengeleverde ballen : 18-17
  Courte : 0-0
  Overgekeerde ballen : Daubechies 9, Vanden Herrewegen 7, Sauvage 5, Speleers 2, Guyot 1, Van Cauwenberg 1, Van Der Bracht 1, Lievens 1, Van Kerckhove 1

Ondanks de één op zes blijft Grimminge zesde in het klassement met gelijke punten als Bassilly-Silly, dat wel al een wedstrijd meer gespeeld heeft. Het is nu al helemaal zeker dat het seizoen in de eerste helft van het klassement zal beëindigd worden, terwijl bij de seizoensstart steeds over het rechtstreekse behoud in de reeks gesproken werd. Er kan dus nu al van een enorm succesvolle campagne gepraat worden.

Volgend weekend zijn er nog het bezoek bij rode lantaarn Lodelinsart en op zondag het bezoek van de nieuwe kampioen Oppuurs. Beide ploegen hebben niets meer te winnen of te verliezen. Lodelinsart zal echter toch nog op zoek willen gaan naar een eerste overwinning dit seizoen, terwijl Oppuurs zijn titel nog een extra glans kan geven. Na de magere drie op twaalf tijdens de laatste twee weken zal echter ook Grimminge nog een mooie afsluiter van het seizoen willen maken.

In 2de Nationale

Oppuurs promoveert

Dit is voorlopig de énige zekerheid bovenaan het klassement.

Oppuurs had zaterdag in Kastel heel veel moeite om de zege te behouden. Zondag ging het mis op de baan van Isières dat aldus nog een kans maakt op de 2 de plaats vermits voor Bever (vandaag nog op 2) de competitie erop zit. Wat een 2 de ronde voor de mannen van de Freest !

Ook Sirault en Bousval maken nog kans op promotie, hetzij rechtstreeks, hetzij via de barragewedstrijden. Spanning verzekerd op de laatste speeldag.

Onderaan is alles gezegd. Lodelinsart en Châtelet dalen naar 3 de Nationale en Genappe en Ottignies moeten zich klaarmaken voor de barrages, maar tegen wie ?….

(www.frnp-knk.be - 19/08/2007)


Bevordering (18 en 19 augustus)

Met op zaterdag een bezoek aan het veel hoger geklasseerde Herdersem stond geen makkelijke opdracht op het programma. Een punt behalen zou een mooi resultaat geweest, maar Grimminge kwam toch te kort (13-4).

Op zondag zat er echter een makkelijkere wedstrijd aan te komen met het bezoek van rechtstreeks concurrent Buizingen AR.
De thuisploeg kon echter niet op zijn sterkst aantreden wegens een blessure van maar liefst drie spelers (Tom, Bert en Steve waren buiten strijd). Daarom werden twee kadetten in de ploeg ingepast. Dit liet Grimminge echter niet na om de hele wedstrijd de leiding te nemen. Op een 11-11 stand bleek Buizingen echter toch nog de sterkste ploeg en bleef de thuisploeg achter met slechts één punt.

Door de magere één op zes komt Grimminge uiteraard geen stap vooruit in de stand. Het blijft voorlopig voorlaatste, maar het kan volgend weekend toch nog over Brussegem springen. Met slechts één punt achterstand, maar wel een wedstrijd extra nog te spelen, heeft het nog alles in eigen handen.

Volgend weekend zijn er twee uitwedstrijden : tegen hekkensluiter Halle RC en tegen het als vierde geplaatste Herne. Winst bij Halle én een punt bij Herne liggen binnen de mogelijkheden en kunnen toch nog een positieve afsluiter van het seizoen opleveren.


Miniemen kampioen van Vlaanderen (18 augustus)

Nadat ze vorig weekend al de Beker van België wonnen, hadden de miniemen de mogelijkheid om op zaterdag 18 augustus in hun wedstrijd tegen Halle RC eveneens kampioen van Vlaanderen worden.

Vooraf was de situatie duidelijk : zes punten voorsprong op eerste achtervolger Kastel met nog twee wedstrijden te gaan. Een punt (5 spelletjes) behalen tegen Halle RC was dus voldoende om kampioen te worden.

Vanaf het wedstrijdbegin werd furieus gestart tegen de rode lantaarn met als resultaat een 5-0 voorsprong en dus kampioen van Vlaanderen 2007 bij de miniemen !

Na de nodige huldigingen werd de wedstrijd nog winnend afgesloten met vlotte 10-1 winstcijfers en kon het feest pas echt beginnen...

Foto's van dit moment van glorie zijn te bekijken in het foto-album.


Beker van Vlaanderen voor Pupillen (15 augustus)

De pupillen werden blijkbaar geïnspireerd door de bekersucces van de miniemen, want ook zij behaalden een mooie prijs : op 15 augustus wonnen ze de Beker van Vlaanderen!

In de halve finale wonnen ze met 7-4 van Baasrode en stootten zo door naar de finale.
Galmaarden versloeg in de andere halve finale vlot Halle RC (7-2), maar ze moesten na een spannende finale (7-5) toch Grimminge laten voorgaan.

Foto : Roland Steenhoudt

Foto's van deze finale zijn te bekijken in het foto-album.


Jeugdwedstrijden (van 13 tot 19 augustus)

Heel wat jeugdwedstrijden werden gespeeld:

De kadetten versloegen met gemak staartploeg Halle RC (10-1) en blijven vierde in de stand.
Het seizoen wordt deze week afgesloten tegen de leiders uit Kastel.

De miniemen werden kampioen van Vlaanderen na winst tegen Halle RC (zie apart verslag).
Voor ze aan de eindronden voor het kampioenschap van België deelnemen, moet ze nog een laatste competiewedstrijd afwerken tegen Hamme Zogge.
Op zondag speelden ze een tornooi in Bever, waarin ze sterker bleken dan Idegem en de thuisploeg. Grimminge-speler Kevin Lievens werd overigens verkozen tot beste speler van het tornooi.

De pupillen versloegen Herne in eigen huis (2-11) en komen nu op 11 punten van leider Galmaarden. Ze hebben echter wel twee wedstrijden minder gespeeld dan de leider en lijken in de titelstrijd dus over betere papieren te beschikken dan de concurrentie.
Deze week hebben ze een druk programma met maar liefst drie competiewedstrijden : thuis tegen Brussegem en Kastel 2 én op bezoek bij Baasrode.
Ook in de Beker van Vlaanderen werd het een succes met winst (zie apart verslag).

De prepupillen speelden na rustperiode van meer dan een maand opnieuw enkele wedstrijden. Eerst werd kampioen Kokejane verslagen (12-8) en daarna ook Galmaarden (13-7).
Momenteel staan ze zesde in de stand, maar ze hebben wel nog enkele inhaalwedstrijden tegoed ten opzichte van alle andere ploegen.
Deze week wachten Herne (thuis) en Halle RC (verplaatsing).


2de nationale (11 en 12 augustus)

Twee wedstrijden tegen topploegen dit weekend : thuis tegen Isières en op bezoek bij Sirault.

Isières was de ploeg die leider Oppuurs dit seizoen het meest het vuur aan de schenen kon leggen. Om aansluiting te blijven behouden in de titelstrijd was voor hen een goed resultaat dus een must. Grimminge liet zich echter niet onbetuigd en won na een spannende partij met 13-10 en lijkt zo Oppuurs een vrijgeleide naar de titel te geven.

Op bezoek bij Sirault is in het verleden nooit een gemakkelijke opgave gebleken. Het thuisvoordeel op het specifieke terrein zorgt er voor dat ook de topploegen het hier moeilijk hebben om te winnen. Een punt behalen moest echter binnen de mogelijkheden liggen, maar Grimminge werd toch puntenloos huiswaarts gestuurd (13-5).

Ondanks de magere puntenwinst blijft Grimminge toch op de zesde plaats in de stand. Het klassement begint na dit weekend ook steeds meer in een definitieve plooi te vallen. De belangrijkste plaatsen lijken verdeeld, enkel de strijd om de promotieplaatsen kan nog spannend worden.

Volgend weekend komt zijn er opnieuw twee confrontaties met topploegen : Bever komt op bezoek en er moet naar Bousval gegaan worden. Beide teams zijn nog volop in de strijd voor de promotie gewikkeld en zullen dus stevige tegenstand bieden.

In 2de nationale

Oppuurs blijft autoritair leider. Hierachter woedt de strijd in alle hevigheid. Bever, voorlopig op de 2 de plaats, zet een fantastische remonte verder maar heeft nog slechts 2 wedstrijden te betwisten.

Isières, dat zaterdag ten onder ging in Grimminge, kan evenwel nog haasje over spelen met als inzet de 2 de plaats.

Sirault (6 op 6) kan theoretisch een maximum van 49 punten halen.

Alle andere ploegen kennen hun plaats.

Lodelinsart en Châtelet dalen naar 3 de Nationale.

Kastel (4 op 6) zorgde definitief voor een verlengd verblijf in 2 de Nationale waar het hoogst waarschijnlijk het gezelschap zal krijgen van 2 ploegen uit Vlaanderen, Hamme Zogge en Ninove.

Grimminge is al langer in zijn lot gaan berusten.

(www.frnp-knk.be - 12/08/2007)


Bevordering (12 augustus)

Met de komst van leider Idegem stond een moeilijke wedstrijd op het programma. De bezoekers gaan voluit voor de titel en een punt behalen leek vooraf dan ook het maximaal haalbare.

Het liep echter anders en na een korte wedstrijd stond de 3-13 eindstand op het bord.

Grimminge blijft in het klassement voorlaatste, maar heeft, met een wedstrijd minder gespeeld, nog steeds Brussegem in het vizier.

Volgend weekend zijn er twee wedstrijden.
Op zaterdag is er de trip naar Herdersem. Een punt halen lijkt daar het minimum.
Op zondag is er echter het bezoek van rechtstreeks concurrent Buizingen AR. Winst tegen deze ploeg zou dus mogelijk moeten zijn en een goeie zaak opleveren in het klassement.


Beker van België voor Miniemen (11 augustus)

De miniemen zijn er op 11 augustus in geslaagd om de Beker van België te veroveren !

Aan de finale te Bever namen zes ploegen deel : Grimminge, Vaudignies en Buizigen Start (groep A) en Blicquy, Mont-Gauthier en Fosses-la-Ville (groep B).

Grimminge speelde de eerste wedstrijd al om 9u30 's morgens, maar startte meteen attent tegen Vaudignies met vlotte 7-2 winst tot gevolg.
De tweede wedstrijd stond pas in de late namiddag geprogrammeerd, maar het lange wachten belette onze jongens niet om ook Buizingen te kloppen (7-1) en zo door te stoten naar de echte finale.

In die finale werd Fosses-la-Ville de tegenstander. Deze ploeg had zich voordien in zijn groep met veel meer moeite kunnen plaatsen (7-5 en 7-4 winst tegen respectievelijk Blicquy en Mont-Gauthier). Grimminge ging echter op hetzelfde elan door naar een 7-2 overwinning en kon zo, na een lange wedstrijddag, de Beker van België in de vooravond in de lucht steken.

Foto's van deze finale zijn te bekijken in het foto-album.


Jeugdwedstrijden (van 6 tot 12 augustus)

Bijna alle wedstrijden werden gewonnen deze week. Een kort overzicht:

De kadetten verloren met het kleinste verschil in Idegem (10-9), maar kregen wel een forfait cadeau van Buizingen Start. Zodoende blijven ze op de vierde plaats.
De volgende competitiewedstrijd is tegen staartploeg Halle RC.

De miniemen kregen in de competitie drie punten cadeau na een forfait van Buizingen AR.
Ze hebben nu vier punten bonus op dichtste achtervolger Kastel met nog twee wedstrijden te spelen.
Zaterdag kan tegen rode lantaan Halle RC eventueel al de kampioenschapstitel behaald worden.
Ook in de Beker van België werd het een succes met winst (zie apart verslag).

De pupillen versloegen leider Galmaarden (8-5) en komen zo op één puntje van de twee nieuwe leiders (Galmaarden en Kastel), maar met wel nog een wedstrijd minder gespeeld.
Deze week kunnen ze een goede zaak doen tegen staartploeg Herne.

De prepupillen speelden al meer dan een maand geen competitiewedstrijden meer en zullen dus nog een druk eindeseizoensprogramma voorgeschoteld krijgen. Deze week wachten Kokejane en Galmaarden hen op.


2de nationale (5 augustus)

Na het nipte verlies tegen Ladeuze vorige week had de thuisploeg iets recht te zetten. Ottignies kon nog steeds proberen om de baraggewedstrijden te ontwijken en zou dus voluit zijn kans moeten gaan.

Grimminge startte echter het beste en stoomde via 4-1 makkelijk naar een 7-2 ruststand door.
De wind blies, heel uitzonderlijk, in het voordeel van de opslagers. Beide ploegen probeerden dus de achtermannen te bestoken. Het resultaat was evenwel veel buitengeleverde ballen aan beide zijden. In de terugslag had Grimminge duidelijk de bovenhand, Ottignies bakte er niet veel van.

De eerste twee spelletjes na de rust sputterde de motor bij de thuisploeg en de tegenstrever kon hiervan optimaal van profiteren. Maar Grimminge liet de bezoekers toch niet meer in de wedstrijd komen en nam dan zes spelletjes op rij.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Ottignies 4
  Grimminge : Van Der Bracht (7-2 : Stevens), Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Ottignies : Marchal, Halin, Dombret (7-2 : Adnré), Donadello, Nijst
  Verloop van de stand : 4-0, 4-1, 6-1, 7-2, 7-4, 13-4
  Gewonnen spelen op 40-40 : 2-1
  Blanco gewonnen spelen : 2-1
  Behaalde vijftienen : 60-32
  Opslagbeurten : Van Der Bracht 2 - Donadello 0, Stevens 1 - Donadello 1, Vanden Herrewegen 4 - Nijst 0, Van Kerckhove 2 - Marchal 1, Lievens 2 - Dombret 0, Lievens 1 - André 0, Van Cauwenberg 1 - Halin 2
  Buitengeleverde ballen : 25-28
  Overgekeerde ballen : Lievens 2, Van Der Bracht 2, Vanden Herrewegen 1, Stevens 1, Van Kerckhove 1, Nijst 1

Door deze driepunter blijft Grimminge zich handhaven in de subtop en kan het het seizoen rustig verder uitspelen. Er staan echter nog enkele zware dobbers te wachten, want er moet nog gespeeld worden tegen de volledige top vijf uit het klassement. Grimminge zal dus nog een belangrijke factor worden voor het kampioenschap en de promotieplaatsen.

Volgend weekend zijn er opnieuw twee wedstrijden.
Eerst komt Isières op bezoek. Grimminge heeft nog iets recht te zetten na het nipte puntverlies in de heenronde.
Op zondag wordt dan een bezoekje gebracht in Sirault, dat op eigen terrein een niet te onderschatten tegenstander is.


Bevordering (5 augustus)

Na de winst tegen Bever vorige week moest op bezoek gegaan worden bij Aalst, een ploeg uit de middenmoot. Een punt was dus een must, twee punten een succes.

De winst zat er echter nooit in, maar een punt werd wel nipt behaald (13-7).

Gelukkig lieten ook de rechtstreekse concurrenten enkele steekjes vallen en blijft Grimminge in het klassement aansluiting behouden, met wel nog steeds een wedstrijd minder gespeeld.

Volgend weekend wordt is er de derby tegen Idegem. Een moeilijke wedstrijd, want Idegem staat momenteel aan de leiding en gaat voluit voor de titel. In sport moet echter de wedstrijd altijd eerst nog gespeeld worden...


Jeugdwedstrijden (van 30 juli tot 5 augustus)

De kadetten en miniemen speelden elk twee keer, de pupillen en prépupillen hadden een weekje rust.

De kadetten haalden het maximum van de punten binnen tegen Kerksken en blijven zo aansluiting houden met de ploegen voor hen in het klassement.
De volgende competitiewedstrijden zijn tegen Idegem en Buizingen Start.
Op zaterdag namen ze in Buizingen deel aan de finale van de Beker van Vlaanderen. Net als Bever, Baasrode en Idegem hadden ze zich hiervoor via een voorronde weten te plaatsen. Na winst tegen Bever (7-3) kwamen ze in de finale tegen Idegem terecht. Ondanks een sterke start (4-1) werd toch nog het onderspit gedolven (4-7).

De miniemen hadden twee wedstrijden voor de boeg. Eerst werd Baasrode zonder één spelletje huiswaarts gestuurd, later gaf Kerksken forfait. Belangrijke punten in de titelstrijd, want Grimminge loopt nu drie punten uit op concurrent Kastel.
Tegen Buizingen Start zal op hetzelfde elan moeten worden doorgegaan en tussendoor is er nog de finale van de Beker van België in Bever.

De pupillen en prepupillen zullen ook deze week niet spelen.


2de nationale (29 juli)

In 2de nationale

Het klassement vertoont hier een totaal verschillend beeld.

Oppuurs blijft (zonder spelen) op titelkoers : 2 punten voorsprong en 1 wedstrijd tegoed.


Grimminge verliest voeling met de kopgroep : thuisverlies tegen Ladeuze en een kostbaar punt gaat verloren.

Kastel was kansloos op Isières maar 13-1 is wel heel zwaar.

De vier laatste ploegen behoren allen tot dezelfde entiteit (Sambre-Dyle). Een teken aan de wand ?….

(www.frnp-knk.be - 29/07/2007)

Nadat vorig weekend geen wedstrijd geprogrammeerd stond, was er dit weekend het bezoek van Ladeuze. Deze ploeg won daags voordien nog vlot met 3 punten tegen Ottignies en nam daarmee belangrijke punten in het degradatieverhaal. Op bezoek bij Grimminge hadden ze dus niets te verliezen en konden ze ontspannen aan de wedstrijd beginnen.

Het eerste spelletje ging al meteen naar de bezoekers, maar Grimminge ging toch via 4-2 naar 6-3. De rust was in zicht, maar de bezoekers kwamen weer opzetten met een 7-6 stand bij de rust.
De wind blies in het nadeel van de opslagers. Beide ploegen pasten zich hier echter vlot aan aan, maar het was vooral Ladeuze dat in de terugslag veel fouten maakte.

Ladeuze had zijn puntje dus al snel beet en kon na de rust ontspannen verder spelen. Masse, verrassend aan de koord begonnen, ging op grootmidden postvatten en zijn ploeggenoten trokken zich aan zijn prestatie op. Bij het keren toonde Ladeuze nu een veel regelmatigere indruk, terwijl bij de thuisploeg onregelmatig opgeslagen en gekeerd werd.
Op 12-12 hadden beide ploegen echter nog een kans op de twee punten. Grimminge mocht beginnen opslaan, maar moest met een 40-0 stand en een moeilijke kaats gaan keren. Ladeuze kon zodoende de wedstrijd (verdiend op basis van hun prestatie na de rust) winnend afsluiten.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 12 - Ladeuze 13
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Ladeuze : Joaris, Livis, Masse, Larbouillat, Ghislain
  Verloop van de stand : 0-1, 4-2, 4-3, 6-3, 6-6, 7-6, 7-9, 9-9, 10-10, 11-11, 11-12, 12-12, 12-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 2-3
  Blanco gewonnen spelen : 4-3
  Behaalde vijftienen : 68-68
  Opslagbeurten : Van Der Bracht 2 - Joaris 3, Van Cauwenberg 2 - Livis 3, Van Kerckhove 3 - Masse 2, Lievens 2 - Larbouillat 3, Vanden Herrewegen 3 - Ghislain 2
  Buitengeleverde ballen : 17-7
  Courte : 1-1
  Overgekeerde ballen : Masse 8, Vanden Herrewegen 6, Ghislain 4, Livis 4, Van Der Bracht 3, Larbouillat 3, Van Cauwenberg 2, Joaris 2, Van Kerckhove 1
  Overgeleverde ballen : Van Der Bracht 1

Grimminge raakt na dit puntenverlies de aansluiting met de top vier wat kwijt, maar blijft wel mooi op de vijfde plaats.

Volgend weekend komt Ottignies op bezoek. Deze ploeg is nog volop aan het strijden om de degradatiewedstrijden te vermijden en zal dus zeker en vast niet te onderschatten zijn.


Bevordering (28 juli)

Na een weekendje rust kwam met Bever een te duchten tegenstander op bezoek. Deze ploeg maakt een vrij rustig seizoen mee in de middenmoot van het klassement.

De hele wedstrijd was de thuisploeg op achtervolgen aangewezen. Op 9-11 werden dan toch vier spelletjes op rij gewonnen en werd de wedstrijd winnend afgesloten. Twee niet onbelangrijke punten in de strijd tegen de degradatie.

Grimminge laat op die manier Halle RC ver achter zich in het klassement, maar krijgt nu ook opnieuw aansluiting met Brussegem en Opstal. Deze beide ploegen hebben wel al een wedstrijd extra gespeeld, dus bij puntengewin in de inhaalmatch kan over deze ploegen gewipt worden.

Volgend weekend moet op bezoek bij Aalst gegaan worden, eveneens een team uit de middenmoot. De heenwedstrijd werd nipt verloren (11-13). Indien op hetzelfde elan als tegen Bever verder gegaan wordt zit een nieuwe overwinning er misschien in?


Jeugdwedstrijden (van 23 tot 29 juli)

In de competitie werd het een rustige week met enkel een wedstrijd voor de miniemen. De pupillen en prépupillen namen wel nog deel aan een tornooi in Bever.

De kadetten konden van een weekje rust genieten, maar mogen zich deze keer aan de komst van Kerksken verwachten. Daarnaast nemen ze in Buizingen deel aan de finale van de Beker van Vlaanderen.

De miniemen versloegen vlot Idegem en moeten nu, om opnieuw over Kastel naar de leidersplaats te springen, op hetzelfde elan proberen doorgaan tegen Baasrode en Kerksken.

De pupillen namen deel aan de Sporta-Cup in Bever. Galmaarden kon het tornooi winnen, onze jongens eindigden op de zesde plaats.

Daags voordien hadden ook de prepupillen al een tornooi gespeeld in Bever. Blicquy bleek de sterktste ploeg, maar Grimminge legde wel knap beslag op de tweede plaats.


Nationale Dag voor Miniemen (21 juli)

Op de nationale feestdag had onze miniemenploeg het voorrecht om de entiteit Vlaanderen te vertegenwoordigen op de Nationale Dag in La Hestre. De competitieleiders uit elke entiteit namen het daar die dag tegen elkaar op.

In hun groep moesten ze het opnemen tegen Mont-Gauthier (entiteit Dinamo) en Baisy-Thy (entiteit Sambre-Dyle).
De andere groep bestond uit Wargnies (entiteit Haine et Senne), Blicquy (entiteit Hainaut Occidental) en Fosses-la-Ville (entiteit Entre-Sambre-et-Meuse).

De eerste wedstrijd werd nipt verloren tegen later winnaar Mont-Gauthier (5-7), de tweede wedstrijd werd vlot gewonnen tegen Baisy-Thy (7-2). Mont-Gauthier won daarna nog tegen Baisy-Thy (4-7) en haalde op basis van het onderlinge duel de finale ten koste van Grimminge.

Mont-Gauthier won later die finale tegen Fosses-la-Ville (7-5).

Zeker het vermelden waard : Grimminge-speler Brent Boeykens werd als beste opslager van het tornooi verkozen!


2de nationale (21 en 22 juli)

Met een beperkt programma van 4 wedstrijden is deze afdeling nog in vakantiestemming.

Oppuurs en Bever maakten er korte metten mee : 3 punten rijker zonder veel moeite. Ook Isières volgt de trend en heeft nog één wedstrijd tegoed.

Wat door velen de jongste weken werd voorspeld en gevreesd is dan helaas toch gebeurd : Châtelet geeft algemeen forfait. Te snel gegroeid ?……

(www.frnp-knk.be - 22/07/2007)


2de nationale (14 juli)

Net voor het weekend werd bekend gemaakt dat Châtelet forfait geeft voor de rest van het seizoen. Bijgevolg worden alle wedstrijden tegen deze ploeg als niet gespeeld beschouwd en komt er een grondige hertekening van het klassement.

Chatelet dépose le Gant !!!

Nous venons d'apprendre la triste nouvelle par monsieur Eric Van Nuffelen mais on si attendait un peu. Le club de Châtelet vient de déposer le gant. En effet Eric vient de déclarer le forfait général via monsieur le Secrétaire général adjoint et ce à 18H14 précise. Déception donc du côté de la cité Chavepayer. On ne pourra pas dire que l'on n'aura pas tout essayé pour faire face à la situation délicate qu'aura connu le club depuis le début de la saison fort sombre, il faut bien le dire. Quel dommage pour le peuple carolo, encore une à mettre au tableau noir !

(www.belsport.be - 12/07/2007)

In tweede nationale waren enkel Bassilly en Grimminge aan spelen toe, de andere ploegen genoten van een weekendje rust.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De thuisploeg stak echter al snel een tandje bij en bekwam zo een kleine voorsprong via 4-2 en 6-3. Bij Grimminge draaide het minder goed dan de voorbije wedstrijden en zag de situatie er eventjes benard uit. Het lukte echter toch om nog enkele belangrijke spelletjes voor de rust te behalen en zelfs al een punt veilig te stellen.

Na de rust waren beide ploegen opnieuw eventjes aan elkaar gewaagd, maar vanaf dan liet Bassilly zien waarom al verschillende topploegen er gaan verliezen zijn. Met sterk keerderswerk (enkel de drie keerders alleen slaan al 19 ballen over) en het beperken van de foutenlast stomen ze door naar 12-8. De bezoekers konden nog eventjes terug in de wedstrijd komen (12-10), maar daarna won Bassilly toch verdiend de wedstrijd.

  Wedstrijdstatistieken: Bassilly 13 - Grimminge 10
  Bassilly : Leleux, Ducobu (7-6 : Mol), Toubeaux, Dubart, Verset
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 0-1, 1-1, 1-2, 4-2, 4-3, 6-3, 6-6, 7-6, 7-7, 8-7, 8-8, 12-8, 12-10, 13-10
  Gewonnen spelen op 40-40 : 4-5
  Blanco gewonnen spelen : 0-1
  Behaalde vijftienen : 70-67
  Opslagbeurten : Ducobu 1 - Van Der Bracht 2, Mol 0 - Van Der Bracht 2, Toubeaux 2 - Van Cauwenberg 3, Verset 4 - Van Kerckhove 1, Leleux 3 - Lievens 1, Dubart 3 - Vanden Herrewegen 1
  Buitengeleverde ballen : 18-11
  Courte : 3-1
  Overgekeerde ballen : Leleux 4, Dubart 9, Verset 2, Toubeaux 10, Van Cauwenberg 3, Van Kerckhove 2, Van Der Bracht 1, Van Der Bracht 1, Vanden Herrewegen 3

Slechts één punt behaald dit weekend én daarbij nog de aftrek van 5 punten van de wedstrijden tegen Châtelet. Nochtans komt Grimminge toch op de tweede plaats terecht, die ze wel met drie andere ploegen moet delen. Oppuurs blijft leiden met 4 punten voorsprong, maar tussen plaatsen 2 en 7 zitten slechts twee punten verschil. Het zal aan de top dus spannend blijven tot eind augustus.

Volgend weekend is een vrij weekend.


Bevordering (14 en 15 juli)

Op zaterdag was er met het bezoek van Buggenhout Opstal een haalbare tegenstander. Bij de rust was alles nog positief te noemen (7-5), maar daarna konden de bezoekers toch de bovenhand halen (9-13). Een gemiste kans tegen deze rechtstreekse concurrent.

Op zondag stond er moeilijkere tegenstander te wachten. Op bezoek voor de derby tegen Okegem is nooit een gemakkelijke wedstrijd. De thuisploeg is aan een middelmatig seizoen bezig, dus puntenwinst was dus eventueel wel mogelijk. Het liep echter totaal anders en met slechts één spelletje moest terug huiswaarts gekeerd worden.

Met slechts één punt op zes doen ze in het klassement een goede zaak en blijven voorlopig elfde.

Volgend weekend is er geen wedstrijd.


Jeugdwedstrijden (van 9 tot 15 juli)

De jeugdploegen wonnen al hun competitiewedstrijden en nam dus niet het voorbeeld van de eerste en tweede ploeg:

De kadetten versloegen thuis het hoger geklasseerde Bever met 10-7 en blijven vierde in het klassement.
De komende week kunnen ze van een welverdiende rustpauze genieten.

De miniemen verloren op bezoek bij Baasrode 2 (1-10) en Okegem (0-10) slechts één spelletje in twee wedstrijden en doen op die manier een gouden zaak in het klassement. Ze worden opnieuw leider met twee punten voorsprong op Kastel.
Op vrijdag, in de halve finale van de Sporta-Cup op de Houtmarkt in Aalst, versloegen ze Baasrode 1 (7-3) om in de finale nipt het onderspit te delven tegen Kastel (7-6).
In het weekend was er ook nog een tornooi in Idegem. In de eerste wedstrijd werd vlot Bever verslagen (7-1), om daarna ook nog de finale winnend af te sluiten tegen Buizingen Start (7-3). Grimminge-speler Michiel De Geeter werd bovendien uitgeroepen tot beste speler van het tornooi.
Deze week spelen ze als enige ploeg van Grimminge een wedstrijd, maar wel niet de minste : als competitieleider nemen ze de deel aan de Nationale Dag in La Hestre.

Het trainingskamp van vorige week heeft de pupillen blijkbaar geinspireerd, want ze wonnen hun beide thuiswedstrijden tegen Galmaarden 2 (7-4) en Halle RC (13-0). De leidersplaats is het aangename gevolg.
Deze week spelen ze niet.

De prepupillen versloegen de bezoekers uit Bever (16-4) en komen op een mooie derde stek in de rangschikking.
Ook zij kunnen nu van een weekje rust genieten.


2de nationale (7 en 8 juli)

Twee wedstrijden dit weekend : naar Ogy en thuis tegen Genappe.

Op zaterdag gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Ogy startte wel het best en had voor de rust steeds een kleine voorsprong. Deels door een hoge foutenlast bij de bezoekers, met onder andere 9 buitengeleverde ballen tijdens de eerste vijf spelletjes.
Glenn speelde voor het eerst dit seizoen een mindere wedstrijd en werd bij de rust vervangen door Marc.

De tweede helft ging Jochen op achter spelen en nam Marc zijn plaats in aan de koord. Aanvankelijk kon Ogy naar een 9-7 voorsprong gaan, maar Grimminge begon steeds beter te draaien. Het resultaat was een verdiende 10-13 overwinning.

  Wedstrijdstatistieken: Ogy 10 - Grimminge 13
  Ogy : Bellemans, (5-6 : Rasson), Delavallée, Daubechies, Richet, Mauroit
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens (7-6 : Stevens)
  Verloop van de stand : 1-0, 1-1, 3-1, 3-3, 5-3, 5-6, 7-6, 7-7, 9-7, 9-10, 10-10, 10-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 4-1
  Blanco gewonnen spelen : 0-2
  Behaalde vijftienen : 90-73
  Opslagbeurten : Mauroit 2 - Van Der Bracht 3, Richet 2 - Van Cauwenberg 3, Daubechies 3 - Van Kerckhove 2, Delavallée 1 - Lievens 1, Delavallée 0 - Stevens 2, Bellemans 0 - Vanden Herrewegen 2, Rasson 2 - Vanden Herrewegen 0
  Buitengeleverde ballen : 12-13
  Courte : 2-1
  Overgekeerde ballen : Van Cauwenberg 7, Daubechies 4, Delavallée 4, Richet 2, Lievens 2, Vanden Herrewegen 2, Van Kerckhove 1

Op zondag startten de bezoekers bijzonder gretig, bij Grimminge ging het heel wat minder. Genappe begon meer en meer in een stunt te geloven en speelde met steeds meer vertrouwen. Dit vertaalde zich al snel in een 2-5 stand. Grimminge kon zich echter opnieuw herpakken en vooral onder impuls van een sterk spelende Jochen leidde het met 7-6 bij de rust. De scheve situatie was weer rechtgetrokken.

Na de rust ging ook de rest van de ploeg steeds beter spelen en stond het al snel 10-6. Genappe voerde nu een vervanging door en gaf zich nog niet verloren : 10-10. Ondertussen werd bij de thuisploeg Davy (Van Cauwenberg) door Marc vervangen. Jochen verhuisde naar grootmidden en Marc ging aan de koord spelen. Elke ploeg nam nu afwisselend een spelletje tot 12-12.
De laatste drie spelletjes begon het lichtjes te regenen en daarvan hadden vooral de opslagers last. Beide ploegen probeerden nu zo snel mogelijk twee kaatsen te leggen om zelf te kunnen gaan keren. Davy (Vanden Herrewegen) leverde een foutloos laatste spelletje (en speelde overigens ook op klein midden een sterke wedstrijd). Er werd gedraaid met 2 mooie kaatsen en het was nu aan Genappe om op te slaan. Ze probeerden hierbij alles vooraan te leveren, maar Marc was steeds bij de pinken en kon de beslissende bal overkeren.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Genappe 12
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg (10-9 : Stevens), Lievens
  Genappe : R. Vandendaele, M. Vandendaele, Delfosse, Corbisier, Gaspard (10-6 : Goulard)
  Verloop van de stand : 0-2, 1-2, 1-3, 2-3, 2-5, 4-5, 4-6, 7-6, 8-6, 10-6, 10-10, 11-10, 11-11, 11-12, 12-12, 13-12
  Gewonnen spelen op 40-40 : 2-2
  Blanco gewonnen spelen : 2-1
  Behaalde vijftienen : 71-69
  Opslagbeurten : Van Der Bracht 3 - Delfosse 2, Van Cauwenberg 1 - M. Vandendaele 3, Stevens 0 - M. Vandendaele 1, Van Kerckhove 2 - Corbisier 3, Lievens 3 - R. Vandendaele 2, Vanden Herrewegen 2 - Gaspard 1, Vanden Herrewegen 2 - Goulard 0
  Buitengeleverde ballen : 16-6
  Courte : 1-0
  Overgekeerde ballen : Vanden Herrewegen 6, Corbisier 4, Van Kerckhove 2, M. Vandendaele 2, Lievens 1, Goulard 1, R. Vandendaele 1, Van Cauwenberg 1, Van Der Bracht 1, Stevens 1

Vier punten dit weekend, net als alle andere ploegen in de top van de rangschikking. Bijgevolg verandert er weinig : Grimminge blijft knap derde op slechts drie punten van leider Oppuurs.

Volgend weekend is er maar één wedstrijd : op bezoek bij Bassilly, dat het momenteel heel goed doet.
In de heenronde werd nog nipt gewonnen met 13-11. Dit weekend wonnen ze tegen Châtelet en titelkandidaat Bousval.

Hergroepering aan de top

Oppuurs en Isières stonden zaterdag beide voor een moeilijke verplaatsing. Bousval en Bever zijn steeds te duchten tegenstanders. En, jawel, de vrees van de leiders was gegrond : verlies voor beide met niet dramatische maar toch afgetekende cijfers.

Grimminge profiteert ten volle van deze misstappen en nadert tot op 2 punten van Isières. Bousval blijft op vinkenslag en zelfs Sirault (5 op 6) komt nog sterk opdagen.

Zondag vond de topper plaats. Oppuurs kreeg Bever op bezoek. Bever was bezig aan een indrukwekkende reeks overwinningen. 13-12 was het verdict en aldus blijft Oppuurs leider met 1 punt voorsprong.

Kastel kan opnieuw lachen. Lodelinsart was zaterdag geen partij en het weekend werd afgesloten met een fraaie zege op Ottignies.

Ook hier komt er een welgekomen adempauze. Tal van spelers krijgen enkele dagen vrijaf.

(www.frnp-knk.be - 09/07/2007)Bevordering (8 juli)

Na het zware verlies vorig weekend tegen Wieze had de tweede ploeg op bezoek bij rechtstreeks concurrent Brussegem iets recht te zetten.

Grimminge kon nog eens van de overwinning proeven : 9-13.

Een opsteker voor de volgende thuiswedstrijd tegen Buggenhout Opstal dat slechts één punt meer telt in het klassement en bij een nieuwe overwinning kan bijgehaald worden.
Op zondag is er dan ook nog de moeilijke derby in en tegen Okegem.


Jeugdwedstrijden (van 2 tot 8 juli)

Enkel de kadetten en miniemen speelden deze week:

De kadetten gingen vlot winnen in Terjoden (1-10) en blijven vierde in het klassement.
De volgende wedstrijd is tegen het als derde geklasseerde Bever.

De miniemen kwamen tweemaal in actie. In en tegen Baasrode 1 verloren ze met het kleinste verschil (10-9), tegen Bever zetten ze echter terug op orde op zaken met vlotte 3-10 winst.
In het klassement blijven ze tweede met één punt achterstand op leider Kastel, dat wel nog steeds een wedstrijd meer gespeeld heeft. Het belooft dus tot de laatste wedstrijden spannend te blijven in dit kampioenschap.
De komende week is er een druk programma : twee competitiewedstrijden (Baasrode 2 en Okegem) met tussendoor nog de SportaCup in Aalst en een tornooi in Idegem.

De pupillen zijn begin deze week op driedaags kaatskamp in Buizingen (zie verslag elders op deze pagina). Het komend weekend spelen ze twee keer thuis: tegen Galmaarden 2 en Halle RC.

De prepupillen spelen slechts één keer : op dinsdagavond thuis tegen Bever.


Pupillen (9 tot 11 juli)

Van 9 t.e.m. 11 juli neemt de voltallige pupilllenploeg (met uitzondering van Jasper die afwezig zal zijn wegens een sleutelbeenbreuk) deel aan een kaatskamp in Buizingen.

Gedurende drie dagen zullen 29 Vlaamse en 21 Friese jeugdspelers zich volledig op de kaatssport toeleggen, een primeur in België.

Op maandag wordt één keer getraind. 's Avonds zullen er activiteiten zijn, waaronder muurkaatsen.

Op dinsdag trainen ze twee keer, 's avonds zijn er opnieuw activteiten.

De laatste dag is er tenslotte een speciaal tornooi, georganiseerd door de mensen uit Friesland, om de stage af te sluiten.

De organisatie van deze driedaagse ligt in handen van Jeugdcel Vlaanderen, in samenwerking met de KNKB (www.KNKB.nl).

Nieuwsgierigen zijn welkom om een kijkje te gaan nemen. De trainingen gaan door op het voetbalveld (naast Turncentrum Start 65) en op het kaatsterein van AR Buizingen. Overnachten doen ze in Turncentrum Start 65.

Voor sfeerfoto's : klik hier

Voor het verslag op de website van de KNKB : klik hier


Nationale dag pupillen (7 juli)

Op zaterdag 7 juli vond de nationale dag van de pupillen plaats in Tongre-Notre-Dame. Het betrof wedstrijden tussen de selectieploegen van de verschillende entiteiten.

Jordi Van Der Stricht vertegenwoordigde onze club in de selectie van de entiteit Vlaanderen.

In de groepsfase moest Vlaanderen het opnemen tegen Dinamo en Hainaut-Occidental. Vlaanderen won zijn eerste wedstrijd overtuigend tegen Dinamo (7-2), maar verloor zijn tweede wedstrijd met zware 0-7 cijfers tegen de latere winnaar Hainaut-Occidental.

Vlaanderen dus niet door naar de finale, maar in de eindafrekening kwam het wel op een mooie derde plaats.

Selectie van Vlaanderen (foto : http://www.haineetsenne.be)


Miniemen (1 juli)

Coach Karel De Smet over de bekerwedstrijd tegen Hamme Zogge:

Grimminge door naar de finaledag van de Beker van België op 11 augustus te Bever.

In de laatste voorronde (3de ronde) van de Beker van België moest Grimminge op zondag 1 juli op bezoek bij Hamme Zogge.

Via een tussenstand van 0-2 stoomden onze jongens door naar 1-5. Tussendoor werd nog een spel gewonnen door de thuisploeg om uiteindelijk met 2-10 te eindigen.

Zes spelletjes werden beslist op een 40-40 stand en allemaal werden ze door Grimminge gewonnen!

De zege werd verwezenlijkt mede dankzij het goede koordspel van Peter Smeulders en Kevin Vanden Herrewegen, wat ook eens mag aangestipt worden.

Volgende afspraak in de beker op 11 augustus voor de finaledag in Bever.


Jeugdwedstrijden (van 25 juni tot 1 juli)

Alle jeugdploegen kwamen tijdens deze week aan het werk en dat leidde tot een druk programma : 6 competitiewedstrijden, 1 bekerwedstrijd en 2 tornooien.

De kadetten konden geen punt halen bij de ongeslagen leider Kastel (10-3), maar blijven desondanks op een mooie vierde plaats.
De volgende wedstrijd is tegen rode lantaarn Terjoden.

De miniemen moesten in de topper tegen Kastel hun meerdere erkennen (7-10), hun eerste competitienederlaag van het seizoen. Kastel springt zo over Grimminge naar de leiding, maar heeft wel twee wedstrijden extra gespeeld.
De volgende wedstrijden zijn in Baasrode (3de) en thuis tegen Bever (7de).
Tussendoor plaatsten ze zich wel knap voor de finaleweek van de Beker van België na winst tegen Hamme Zogge (2-10).

De pupillen wonnen tweemaal overtuigend tegen Buizingen Start (1-12) en Baasrode (11-2) en voeren nu het klassement aan.
Zondag namen ze ook deel aan een tornooi in Fayt en behaalden daar een derde plaats.
De komende week spelen ze geen enkele wedstrijd.

De prepupillen wilden blijkbaar niet onderdoen voor hun oudere collega's : tweemaal winst op verplaatsing, in Idegem (6-14) en in Ninove (4-16). Een schitterende tweede plaats in de stand is het gevolg.
Daarnaast wonnen ze ook nog een tornooi in Idegem. In de eerste wedstrijd versloegen ze Lessen (2-8) om daarna thuisploeg Idegem te verslaan in de finale (3-7). Als beste speler werd Grimminge-speler Robin De Nutte verkozen.
De komende week spelen ze geen enkele wedstrijd.


2de nationale (30 juni en 1 juli)

Na een weekje rust kon de terugronde gestart worden met twee wedstrijden : in Kastel en thuis tegen Châtelet.

Zaterdag waren beide ploegen in de aanvangsfase sterk aan elkaar gewaagd. In de vijf eerste spelletjes kwam het telkens tot een 40-40 stand, waarbij Grimminge vier keer aan het langste eind trok. Op 1-5 was reeds een kloofje was geslagen. De thuisploeg leek dit toch nog te kunnen overbruggen en kwam terug tot 3-5. De bezoekers stelden echter opnieuw orde op zaken en er werd gerust met een 3-7 op het bord.

Onmiddellijk na de rust namen beide ploegen twee spelletjes : 5-9. Kastel leek opnieuw te kunnen aanklampen, maar met vier sterke spelletjes op rij maakte Grimminge een einde aan de wedstrijd. Een onverhoopte driepunter en een sterk begin van de terugronde was het gevolg.

  Wedstrijdstatistieken: Kastel 5 - Grimminge 13
  Kastel : De Decker, De Kinder, Peelman, Van Duysen, Vlieghe
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 1-1, 1-5, 3-5, 3-7, 3-8, 4-8, 4-9, 5-9, 5-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 3-5
  Behaalde vijftienen : 49-65
  Opslagbeurten : De Kinder 0 - Van Der Bracht 4, De Decker 3 - Van Cauwenberg 1, Peelman 1 - Van Kerckhove 2, Van Duysen 1 - Lievens 2, Vlieghe 0 - Vanden Herrewegen 3
  Buitengeleverde ballen : 15-17
  Courte : 1-0
  Overgekeerde ballen : Vlieghe 7, Lievens 4, Vanden Herrewegen 4, Van Cauwenberg 3, Van Kerckhove 3, Van Duysen 3, De Kinder 1, De Decker 1, Peelman 1

Op zondag was het bezoek van Châtelet voorzien. Na de voorbije turbulente weken (ze gaven al eens forfait in de competitie en de beker) was het afwachten wat deze ploeg zou doen. Op zaterdag wonnen ze nog thuis tegen Lodelinsart, dus het leek erop dat ze toch opnieuw zouden spelen.
Kort na de middag kwam dan echter toch de melding dat ze forfait gaven. Een cadeau van drie punten voor Grimminge, maar uiteraard is niemand winnaar bij deze onduidelijke situatie: een verloren thuismatch voor Grimminge én een klassement waarin Châtelet (waarschijnlijk tot de laatste speeldag?) mee zal bepalen wie de stijgers en dalers worden. Hopelijk haalt het sportieve toch nog de bovenhand en zullen de besten op het einde bovenaan staan.

Door deze zes punten wipt Grimminge opnieuw naar de derde plaats.
Volgend weekend staan twee wedstrijden te wachten : naar Ogy en thuis tegen Genappe.
Ogy won dit weekend tweemaal en draait rustig mee in de middenmoot.
Genappe verloor twee keer, maar wel niet tegen de minste : Isières en Oppuurs. Tegen beide ploegen behaalden ze wel knap een punt. Om de degradatieplaatsen te vermijden, hebben ze echter nog meer punten nodig. Een sterk gemotiveerde tegenstander zal dus zijn opwachting maken.

Oppuurs struikelt maar blijft leider

Een verplaatsing naar Sirault en zijn wel erg ongewone kaatsbaan is voor niemand een plezierreisje. Ook dus niet voor leider Oppuurs dat toch één punt uit de brand kon redden en aldus, mede dankzij een 13-6 zege (gemiste driepunter ?) thuis tegen Genappe, nog 2 punten meer telt dan Isières.

Grimminge had het echt niet moeilijk om de volle buit van 6 punten te vergaren: zaterdag gunde het Kastel geen thuisvoordeel en ook geen punt. Zondag kwamen de mannen van Châtelet niet opdagen : opnieuw forfait en opnieuw vraagtekens omtrent de nabije toekomst van deze ploeg die vorig seizoen, uit het niets, de titel behaalde in 3 de Nationale, maar nu de lijn niet kan doortrekken. Te snel gegroeid , te weinig talent, te weinig geld… ? Dit is alleszins geen goede reclame voor de kaatssport.

Bever (5 op 6) blijft bevestigen en winnen. Jammer van de gemiste seizoenstart.

Kastel, zaterdag thuis kansloos tegen Grimminge, zorgde voor een verrassing van formaat : 0 – 3 op Ladeuze, een directe concurrent. Kastel kan en moet dus nog hopen op beterschap en behoud.

Wat dit laatste betreft, een opmerkelijke vaststelling : de vier laatste in het klassement behoren tot dezelfde entiteit van Sambre-Dyle. De vaandeldragers (?) hiervan moesten het tegen elkaar opnemen : Lodelinsart won… voor het eerst dit seizoen. Een schrale troost …

(www.frnp-knk.be - 01/07/2007)


Kastel-Grimminge 5-13

Goed opslagwerk alleen van de thuisploeg volstond niet voor de thuisploeg om een punt te pakken tegen Grimminge dat in Van Cauwenberg en Lievens de betere keerders had. (HFO)

(Het Laatste Nieuws - 02/07/2007)


Bevordering (30 juni)

Ook de tweede ploeg kon na een weekje rust de terugronde aanvatten met de komst van Wieze, de tweede in het klassement.

Op het terrein was het verschil duidelijk merkbaar : de thuisploeg verloor kansloos met 2-13.

Grimminge zakt in het klassement bijgevolg terug naar de elfde plaats, met weliswaar nog één of twee wedstrijden minder gespeeld dan de drie hogergeplaatste ploegen.

Volgende week is er een nieuwe kans op puntenwinst met de verplaatsing naar rechtstreeks concurrent Brussegem.


Pupillen (23 en 24 juni)

Coach Johan Van Der Stricht geeft zijn kijk op de voorbije wedstrijden van zijn ploeg:

Onze pupillen werkten afgelopen weekend een dubbele speeldag af: 2 eerder uitgestelde wedstrijden.

Zaterdag 23/6 : Brussegem - Grimminge
Normaal gezien mocht deze verplaatsing geen probleem opleveren, maar met onze jonge kornuiten weet je de afgelopen weken maar nooit. Ze speelden de laatste tijd graag voor Kerstman en dit was in dit wedstrijdbegin weer niet anders. Veel te veel vermijdbaare foutjes, zowel in terug- als opslag, resulteerden in een 3-2 achterstand. Bovendien zat de wind voor linkhandige Ewout De Geeter totaal verkeerd, waardoor hij bij de terugslag zijn draai niet vond en zelf vroeg om te wisselen met Jordi. Klasse als je op die leeftijd al zelf zo'n beslissing durft nemen.
Gelukkig kent mijn jonge garde al de kunst om zich te 'herpakken'. Foutjes werden vermeden, meer zelfs : Bram en Jordi lieten weer van zich spreken in het opslagvak. Jitse wint duidelijk weer aan vertrouwen na enkele mindere weken. Ewout deed het dan weer goed in het tamis en Brent gaat er elke week op vooruit. Mijnheer Sunaert besliste om bij 4-5 voorsprong en 40 beide de bal "los" uit de pols een tiental meter over te keren. Zeker de manier waarop was mooi: mooie instap, prachtige uithaal met de arm, losse polsslag en de goede handschoen deed de rest. Een paar maanden terug nog een ondenkbaar moment. Je ziet wat trainen en trainen en af en toe trainen teweeg brengt...
Het was in elk geval het keerpunt in de partij, want van dan af aan was de "stress" weg en zagen we het echte Grimminge. Als een sneltrein naar een meer dan verdiende 4-9 overwinning. Coach tevreden, behalve over de aanvangsfase. Op termijn moet dit er uit.

Zondag 24/6 : Kastel 2 - Grimminge
Vroeg uit de veren voor de verre verplaatsing. Laat me dit stellen: ik was er weer niet gerust op. Mijn ploegje acteert beter 's avonds. Reken daarbij dat ze de dag voordien al bij al makkelijk wonnen. Krijg zo'n bende maar weer eens geconcentreerd.
Het eerste spel was al van dat: mijn zoontje zat duidelijk niet in de wedstrijd. Gelukkig besliste de eerste opslager van Kastel om een paar missers te laten optekenen : onverdiend 0-1. Bram leverde bij 40-40 buiten: bordjes weer in evenwicht. Jitse bracht ons terug voor, maar nu faalde Ewout compleet bij de opslag : 2-2. We gaven ALWEER al te makkelijk vijftienen weg.
Diezeflde Ewout vond gelukkig zijn draai terug bij de terugslag. Net als de dag voordien kon de ploeg zich net op tijd weer herpakken: Bram kende niet zijn beste opslagmomenten, maar was weer bij de zaak aan de koord. Brent keerde weer 2 ballen over. Jitse was opnieuw een beetje sterker aan de opslag en ook Jordi herpakte zich compleet.
Ondanks de regen kwam Kastel er niet meer aan te pas en het stond evenvlug 2-11.

Missie volbracht dit weekend: twee mooie en verdiende overwinningen.
Maar vooral, er staat een ploegje op het veld: vijf vriendjes die stilaan de kunst verstaan om voor mekaar te vechten. Kunst is nu om hen te laten groeien en geen druk op hun schouders te leggen. Al is dat niet altijd even makkelijk, en zeker niet met een veeleisende en strenge coach als mezelf.
Hopelijk is ook Jasper weer vlug van de partij.

Volgend jaar zijn ze, met uitzondering van Bram, nog een jaartje samen pupil.  Dat belooft...

Volgende afspraken: woensdag en donderdag a.s.: woensdag op Buizingen, donderdag de topper tegen Baasrode.

Alle supporters op post!  De toekomst van Grimminge verdient uw steun.

Johan


... In tweede nationale gooit Grimminge dan weer hoge ogen met een voorlopige vierde plaats terwijl de Geraardsbergse volksclub haast uitsluitend met streekspelers aantreedt.

(Het Nieuwsblad - 23/06/2007)


Jeugdwedstrijden (van 18 tot 24 juni)

Ook deze keer was het een succesvolle week voor de in actie gekomen jeugdploegen. Maar liefst 4 van de 5 gespeelde wedstrijden werden winnend afgesloten. Een kort overzicht:

De kadetten wonnen met 2-10 vlot bij Halle RC en stijgen zo naar de derde plaats in het klassement.
Voor hun volgende wedstrijd moeten ze op bezoek bij leider Kastel.

De miniemen kwamen niet in actie in tegenstelling tot hun concurrenten. Nochtans blijven ze bovenaan het klassement prijken.
Komende vrijdag nemen ze het thuis op tegen rechtstreekse concurrent Kastel. Beide ploegen hebben tot nu al hun competitiewedstrijden al gewonnen. Het belooft dus een spannende en hoogstaande wedstrijd te worden.

De pupillen wonnen hun beide wedstrijden en stijgen twee plaatsen in het klassement, naar de vierde plaats. Ze hebben echter nog enkele inhaalwedstrijden tegoed tegenover de andere ploegen.
De komende week spelen ze tegen Buizingen Start en Baasrode.

Ook de prepupillen blijven het goed : ze wonnen en verloren een wedstrijd, telkens met 13-7. In het klassement blijven ze op de vierde plaats.
Nu moeten ze het opnemen tegen Ninove en Idegem.


2de nationale (17 juni)

Het voorbije weekend stond maar één wedstrijd op het programma. De thuiswedstrijd tegen Bousval betekende ook meteen de afsluiter van de terugronde voor Grimminge.
Beide ploegen stonden tot voor deze wedstrijd op gelijke hoogte in het klassement, de bezoekers hadden echter wel nog een inhaalmatch tegoed.

Onder een grote publieke belangstelling nam Grimminge direct het eerste spelletje, maar Bousval kon door sterker keerderswerk de volgende vier spelletjes op een rij behalen. Een eerste kloofje leek geslagen. De thuisploeg liet echter niet zomaar begaan en kwam terug in de wedstrijd met tussenstanden als 3-4 en 5-6.

Na de rust ging het eerste spelletje opnieuw naar Grimminge, een punt werd dus al onmiddellijk veiliggesteld. In de daarop volgende spelletjes trok Bousval telkens aan het langste eind. Verschillende keren werd het 40-40 en op die momenten toonden de bezoekers zich efficiënter. Grimminge speelde goed, maar haalde niet meer het hoge niveau van de voorbije weken. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 8-13.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 8 - Bousval 13
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove, Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Bousval : Speleers, Guyot, Sauvage, Daubechies, Joly
  Verloop van de stand : 1-0, 1-4, 3-4, 3-6, 5-6, 5-7, 6-7, 6-11, 7-11, 7-12, 8-12
  Gewonnen spelen op 40-40 : 3-5
  Blanco gewonnen spelen : 2-0
  Behaalde vijftienen : 59-67
  Opslagbeurten : Van Der Bracht 3 - Sauvage 2, Van Cauwenberg 1 - Speleers 3, Van Kerckhove 2 - Guyot 2, Lievens 0 - Joly 4, Vanden Herrewegen 2 - Daubechies 2
  Buitengeleverde ballen : 21-20
  Courte : 1-0
  Overgekeerde ballen : Guyot 4, Daubechies 4, Sauvage 4, Van Cauwenberg 4, Vanden Herrewegen 3, Lievens 2, Joly 2, Speleers 2, Van Kerckhove 1, Van Der Bracht 1

Door dit puntenverlies wipt Bousval opnieuw over Grimminge naar de derde plaats. 'Op en Over' speelt volgend weekend niet, alle andere ploegen spelen dan pas hun laatste wedstrijd van de heenronde. In het slechtste geval kan enkel Sirault nog over 'Op en Over' springen, zodat de heenronde succesvol kan worden afgesloten op een vierde of vijfde plaats in het klassement.


Bevordering (16 juni)

Dit weekend mocht Grimminge zich verwachten aan de komst van Herne. Met een vierde plaats op slechts twee punten van de leiders, strijden deze nog altijd mee voor de titel.

Van enig klasseverschil was echter niet veel te merken. Beter nog, de thuisploeg had gedurende de volledige wedstrijd de bovenhand. Het resultaat was een tweede opeenvolgende zege : 13-10.

Ook hier betrof het de laatste wedstrijd van de terugronde. Deze wordt, door de twee voorbije zeges, uiteindelijk nog afgesloten op een gedeelde achtste plaats.

Volgend weekend is er geen wedstrijd wegens de Jaarlijkse Grote Barbecue.


Pupillentornooi (16 juni)

Op zaterdag 16 juni organiseerde onze club een kaatstornooi voor pupillen. Drie ploegen namen hieraan deel : Galmaarden, Bever en Grimminge.

Winnaar werd thuisploeg Grimminge en als beste speler werd Bram Boeykens van Grimminge verkozen.

Uitslagen:     Eindstand:
Bever - Galmaarden 0-7   1. Grimminge
Grimminge - Bever 7-6   2. Galmaarden
Grimminge - Galmaarden 7-6   3. Bever

Nationale dag pupillen

Op zaterdag 7 juli vindt de nationale dag van de pupillen plaats in Tongre-Notre-Dame. Het betreft wedstrijden tussen de selectieploegen van de verschillende entiteiten.

In zijn groep zal Vlaanderen het moeten opnemen tegen Dinamo en Hainaut-Occidental.

Jordi Van Der Stricht zal onze club vertegenwoordigen in de selectie van de entiteit Vlaanderen.


Jeugdwedstrijden (van 11 tot 17 juni)

De voorbije week hebben alle jeugdploegen die in actie kwamen hun wedstrijden succesvol (én met overduidelijke winstcijfers) kunnen afronden. Bijgevolg blijven ze het goed doen in de competitie. Een kort overzicht:

De kadetten versloegen vlot Buizingen Start in eigen huis met 2-10 en handhaven zich zo op de vierde plaats.

De miniemen blijven het enorm goed doen met een duidelijke 1-10 winst op Halle RC. In de stand blijven ze op de eerste plaats (nog altijd zonder nederlaag!) en is er nu al een driepuntenkloof met eerste achtervolger Kastel.

De pupillen kwam niet in actie in de competitie de voorbije week. In het klassement staan ze momenteel zesde, maar ze hebben wel nog enkele inhaalwedstrijden tegoed ten opzichte van de concurrentie.
Zaterdag wonnen ze wel het tornooi in Grimminge (zie verslag hieronder).

Ook de allerkleinsten wonnen in Galmaarden (5-15) en staan nu op een mooi vierde plaats.


2de nationale (9 en 10 juni)

Dit weekend stonden zowel een thuiswedstrijd als een verplaatsing op het programma.

Zaterdag werd Sirault ontvangen. Beide ploegen stonden tot voor dit weekend in het klassement in elkaars buurt, dus het beloofde geen gemakkelijke klus te worden. De thuisploeg startte enorm slecht en in geen tijd stond een 0-5 score op het bord. Daarna werd dan toch het goede ritme teruggevonden en bij de rust leidde Grimminge al met 7-6

Na de rust werd op het zelfde elan doorgegaan en na een uitstekende tweede helft werd de match met 13-8 zelfs vrij makkelijk winnend afgesloten.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Sirault 8
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Sirault : Boschmans, Vanderhaegen, Ost, Leduc, Vanderstraten (10-7 : Gossuin)
  Verloop van de stand : 0-5, 4-5, 4-6, 8-6, 8-7, 11-7, 11-8, 13-8
  Gewonnen spelen op 40-40 : 4-5
  Blanco gewonnen spelen : 3-1
  Behaalde vijftienen : 71-54
  Opslagbeurten : Van Der Bracht 4 - Vanderhaegen 1, Van Cauwenberg 3 - Vanderstraeten 1, Van Kerckhove 3 - Ost 1, Lievens 2 - Leduc 2, Vanden Herrewegen 1 - Boschmans 3
  Buitengeleverde ballen : 16-20
  Courte : 1-2
  Overgekeerde ballen : Van Der Bracht 3, Vanderhaegen 3, Ost 3, Van Kerckhove 2, Vanden Herrewegen 2, Van Cauwenberg 2, Boschmans 1

Op zondag ging de trip naar Bever, dat na een slechte seizoenstart aan een remonte naar de top van het klassement begonnen was.

Grimminge startte niet bijster goed, vooral door veelvuldige out-opslagen. De schade kon echter toch beperkt tot een 7-4 achterstand bij de rust.

Na de rust begon het echter opnieuw beter te draaien. De foutenlast werd sterk verminderd en er werd steeds beter gespeeld. Met de steun van de talrijk meegereisde supporters, resulteerde dit in 5 spelletjes op rij voor de bezoekers kort na de rust, resultaat : de achterstand werd al snel omgezet in een 8-11 voorsprong. Bever kon daar niets meer tegen inbrengen en Grimminge won de wedstrijd met 9-13.

  Wedstrijdstatistieken: Bever 9 - Grimminge 13
  Bever : De Bruyn, Livemont, Gauquier, Cauchie, Senterre
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 2-0, 2-3, 5-3, 5-4, 7-4, 7-6, 8-6, 8-11, 9-11, 9-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 1-3
  Blanco gewonnen spelen : 1-1
  Behaalde vijftienen : 56-69
  Opslagbeurten : Gauquier 2 - Van Der Bracht 3, Livemont 2 - Van Cauwenberg 3, Cauchie 1 - Van Kerckhove 3, De Bruyn 2 - Lievens 2, Senterre 2 - Vanden Herrewegen 2
  Buitengeleverde ballen : 8-21
  Courte : 0-1
  Overgekeerde ballen : Lievens 5, Cauchie 4, Vanden Herrewegen 4, Livemont 3, Senterre 3, Van Der Bracht 3, Van Cauwenberg 3, Van Kerckhove 2

Na het behalen van deze vier punten, komt Grimminge opnieuw naast Bousval (dat echter nog een inhaalmatch tegoed heeft) op de derde plaats in het klassement.

Volgende weekend is er maar één wedstrijd : zondag thuis tegen dat Bousval. Het betreft hier al de laatste wedstrijd van de heenronde.

... Ook Grimminge blijft het met 4 op 6 heel goed doen.
Bever kwam zaterdag tevreden en opgepept terug met 2 punten uit Lodelinsart maar kwam zondag niet verder dan één punt tegen, jawel Grimminge. ...

(www.frnp-knk.be - 10/06/2007)


Bevordering (9 juni)

Grimminge moest dit keer op bezoek bij Buizingen AR, dat net boven hen in het klassement stond. Een haalbare kaart dus om opnieuw de talrijke puntenverliezen van de voorbije weken weg te werken.

En de bezoekers deden ook wat van hen verwacht werd : Buizingen AR werd met 10-13 verslagen.

Sfeerbeelden van deze wedstrijd zijn te bekijken in het foto-album!

Door deze puntenwinst komt Grimminge opnieuw naast Buizingen AR en Opstal op de negende plaats te staan.

Volgende zaterdag staat een thuismatch tegen Herne te wachten. Deze ploeg staat momenteel vierde en telt slechts twee punten achterstand op leider. Een niet te onderschatten tegenstander dus. Het wordt eveneens een terugzien met ex-Grimmingespeler Michel Vanderhaegen.


2de nationale (2 en 3 juni)

Dit weekend stonden twee verplaatsingen op het programma : Ottignies en Isières.

Zaterdag ging de trip dus naar Ottignies. Deze ploeg maakt momenteel een mindere periode door en staat bijgevolg pas in de tweede kolom van het klassement. De voorbije seizoenen was dit echter een ploeg die Grimminge niet zo goed lag.

Grimminge startte goed en bij de rust stond het zelfs 2-7 voor. Na de rust kwamen beide ploegen echter anders voor de dag : de thuisploeg begon beter en beter te spelen en bij de bezoekers ging het steeds minder vlot lopen. Ottignies kwam opnieuw in de wedstrijd en kreeg weer uitzicht op de zege. Het was echter toch Grimminge dat met twee punten opnieuw huiswaarts kon na een thriller die eindigde op 11-13.

  Wedstrijdstatistieken: Ottignies 11 - Grimminge 13
  Ottignies : Nijs, André, Marchal, Halin, Donadello
  Grimminge : Stevens, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 1-0, 1-6, 2-6, 2-7, 4-8, 4-9, 9-9, 9-10, 10-10, 11-10, 11-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 1-2
  Blanco gewonnen spelen : 1-0
  Behaalde vijftienen : 64-69
  Opslagbeurten : Donadello 4 - Stevens 1, André 1 - Van Cauwenberg 4, Halin 2 - Van Kerckhove 3, Nijst 1 - Lievens 4, Marchal 3 - Vanden Herrewegen 1
  Buitengeleverde ballen : 17-10
  Courte : 2-0
  Overgekeerde ballen : Stevens 6, Halin 6, Vanden Herrewegen 5, Marchal 4, Lievens 3, Donadello 2, André 2, Van Cauwenberg 2
  Overgeleverde ballen : André 1

Zondag stond Isières dan op het programma. Dit is de enige ploeg uit de reeks die nog geen enkele nederlaag had geleden.

Onder een grote publieke belangstelling begonnen beide ploegen goed aan de wedstrijd. Isières nam het voortouw, maar Grimminge kon de thuisploeg volgen tot 7-4 aan de rust.

Na de rust stak de thuisploeg echter nog een tandje bij en de bezoekers konden maar één spelletje meer behalen. Grimminge speelde nochtans een verdienstelijke tweede helft, maar Isières speelde een quasi perfecte wedstrijd na de rust : zelf weinig of geen fouten maken én ieder spelletje verschillende ballen overkeren van om op het even welke positie.

  Wedstrijdstatistieken: Isières 13 - Grimminge 5
  Isières : Y. Flament, Sammels, J. Flament, Pozzebon, Potiez
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 1-0, 1-1, 3-1, 3-2, 5-2, 5-4, 7-4, 9-4, 9-5, 13-5
  Gewonnen spelen op 40-40 : 4-1
  Blanco gewonnen spelen : 0-2
  Behaalde vijftienen : 61-46
  Opslagbeurten : Y. Flament 4 - Van Der Bracht 0, Pozzebon 3 - Van Cauwenberg 1, Sammels 3 - Van Kerckhove 1, Potiez 1 - Lievens 2, J. Flament 2 - Vanden Herrewegen 1
  Buitengeleverde ballen : 10-8
  Courte : 2-0
  Overgekeerde ballen : J. Flament 9, Pozzebon 8, Van Cauwenberg 4, Vanden Herrewegen 3, Potiez 3, Sammels 2, Van Der Bracht 1, Lievens 1

Des Isièrois intraitables face à Grimminge.

Devant un public avide de victoires, les joueurs locaux se devaient de rester sur leurs gardes car les Flandriens n'étaient pas venus en victimes consentantes. Après 3-2 et de bons rechas de part et d'autre, les visités se détachent à 5-2 mais sous l'impulsion de Van Cauwenberg, conjugué à un passage à vide de Potiez, la marque passe à 5-4. Le 10e jeu s'avère un tournant dans la partie quand, à 40-40, les visiteurs, pour la troisième fois, servent en dehors des limites et Y. Flament conclut à son avantage. Les "Jaunes" reprennent en force pour se porter à 9-4; Potiez, pas trés heureux au service, cède sa mise mais bien vite, J. Flament et Pozzebon se montrent inabordables. Tout en ne baissant par les bras, les visiteurs, trop naïfs sur les tamis, se laissent asphyxiés (10-5). De nombreuses balles (plus de 20) passent entre les perches alors que les livreurs locaux montrent leur savoir-faire. Sammels, à 30-30, assure 2 belles chasses et la lutte est jouée (13-5).

Avec sa modestie habituelle, Pozzebon admet le contraste : "Hier, je suis passé à coté mais aujourd'hui, la motivation et le collectif ont fait leur oeuvres."

C'est bon résultat inespéré" notait Sébastien Potiez. " Après le répos, nous avons vraiement joué à un très bon niveau.

(Vers l'Avenir - 04/06/2007)

Na het behalen van deze twee punten dit weekend, zakt Grimminge een plaatsje in het klassement en staat het nu vierde.

Volgende weekend zijn er opnieuw twee wedstrijden : zaterdag thuis tegen Sirault en zondag op bezoek bij Bever. Sirault staat vijfde in de stand, met echter nog een inhaalmatch tegoed. Bever staat pas zevende, maar is de laatste weken aan een echte remonte naar de top begonnen. Opnieuw twee niet te onderschatten tegenstanders dus.


Bevordering (3 juni)

Grimminge moest het deze keer thuis opnemen tegen leider Herdersem.

Van het verschil in de stand tussen beide ploegen was tijdens de wedstrijd niets te merken. Beter nog, Grimminge had voortdurend een lichte voorsprong. De bezoekers konden echter tot 12-12 terug komen en dan toch nog de wedstrijd winnend afsluiten. Achteraf uiteraard teleurstelling alom in de rangen van de thuisploeg.

Ondanks het behaalde punt zakt Grimminge een plaatsje in de rangschikking en komt op de 11de plaats terecht.

Volgende zaterdag staat er echter een haalbare kaart op het programma : dan moet op bezoek gegaan worden bij Buizingen AR dat momenteel 1 punt meer telt in het klassement.


Miniementornooi (3 juni)

Op zondag 3 juni organiseerde "OP en OVER" Grimminge een kaatstornooi voor miniemen. Drie ploegen namen hieraan deel : Bassilly, Idegem en Grimminge.

Winnaar werd thuisploeg Grimminge en als beste speler werd Michiel De Geeter van Grimminge verkozen.

Eindstand:
1. Grimminge
2. Idegem
3. Bassilly

Foto's van dit tornooi zijn te bekijken in het foto-album.


Sporta-Cup prepupillen (2 juni)

Zaterdag 2 juni mei organiseerde "OP en OVER" Grimminge een groot kaatstornooi voor prepupillen.

Naar aanleiding van de Sporta-cup namen 8 ploegen deel : Bever, Herne, Galmaarden, Idegem, Wieze, Ninove, Kokejane en thuisploeg Grimminge.

Winnaar werd de ploeg van Kokejane en als beste speler werd Robin De Nutte van Grimminge verkozen.

Eindstand:
1. Kokejane
2. Grimminge
3. Idegem

Foto's van dit tornooi zijn te bekijken in het foto-album.


Bevordering (26 en 28 mei)

Grimminge nam het tijdens dit weekend op tegen twee hoger geklasseerde ploegen uit de rangschikking.

Zaterdag werd thuis nipt verloren tegen Aalst (3de in de stand) met 11-13.

Op maandag kon nog net een punt gehaald worden in de derby tegen Idegem (momenteel leider, samen met Herdersem). Eindstand : 13-6

Bijgevolg blijft Grimminge op de 10de plaats staan in de rangschikking.

Volgende zondag staat alweer een moeilijke match op het programma : leider Herdersem komt dan op bezoek.


2de nationale (27 mei)

Zondag kwam Bassilly-Silly op bezoek. Deze jonge ploeg heeft een plaats veroverd in de subtop van het klassement en maakt het de topploegen geregeld moeilijk. Een niet te onderschatten tegenstander dus.

Beide ploegen hielden de score steeds in evenwicht. Bij een 5-5 stand konden de bezoekers echter toch een kloofje slaan en werd met 5-7 de rust bereikt. Deze eerste helft werd in beide kampen vooral gekenmerkt door een hoge foutenlast.

Grimminge kwam echter sterker uit de kleedkamer en zette de achterstand al snel om in een 10-8 voorsprong. Ook Bassilly begon vanaf dan een hoger spelpeil te halen en kwam terug tot 11-11. Deze wedstrijd kon vanaf dan alle kanten uit. De laatste twee spelletjes werden beslist met een 40-40 stand op het bord. Het was uiteindelijk Grimminge die aan het langste eind trok de wedstrijd beëindigde met 13-11 winst.

Beide ploegen waren dus gedurende de volledige match aan elkaar gewaagd, als bewijs hiervan ook de volgende statistieken:
- behaalde vijftienen : Grimminge 73 - Bassilly 74
- winst op 40-40 : Grimminge 6 - Bassilly 6

Voor de talrijk opgekomen supporters van beide ploegen had deze wedstrijd alles wat een wedstrijd moet hebben: een aangename, spannende wedstrijd met uiteraard de bijhorende discussies over enkele scheidsrechterlijke beslissingen.

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Bassilly-Silly 11
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Bassilly-Silly : Leleux, Ducobu, Verset, Toubeau, Dubart
  Verloop van de stand : 2-0, 2-2, 4-4, 5-5, 5-7, 7-8, 10-8, 10-10, 11-11, 13-11
  Gewonnen spelen op 40-40 : 6-6
  Blanco gewonnen spelen : 0-2
  Behaalde vijftienen : 73-74
  Opslagbeurten : Van Der Bracht 3 - Toubeau 2, Van Cauwenberg 3 - Ducobu 3, Van Kerckhove 4 - Verset 1, Lievens 2 - Leleux 3, Vanden Herrewegen 1 - Dubart 3
  Buitengeleverde ballen : 16-25
  Courte : 3-3
  Overgekeerde ballen : Lievens 3, Van Kerckhove 3, Toubeau 3, Dubart 3, Vanden Herrewegen 2, Verset 2, Van Cauwenberg 1, Van Der Bracht 1, Leleux 1, Ducobu 1
  Overgeleverde ballen : Verset 1

Ondanks deze winst zakt Grimminge in het klassement echter terug naar de 3de plaats. Co-leiders Isières en Oppuurs behaalden immers een driepunter en/of hadden een inhaalmatch op het programma staan.

Volgende weekend staan er opnieuw twee matchen op het programma : zaterdag op bezoek in Ottignies en zondag op bezoek bij Isières. Beide ploegen stonden dit weekend tegenover elkaar en Isières won met 13-4.


2de nationale (19 en 20 mei)

Dit weekend stonden twee moeilijke verplaatsingen op het programma: zaterdag naar Oppuurs en zondag in Ladeuze. Beide ploegen waren sterk aan het seizoen begonnen en bevonden zich in het eerste deel van het klassement.

Zaterdag was het terrein en de wind in het voordeel van de opslagers. De bal bij de opslag in het spel houden en rekenen op een goede dag van de keerders was dus de boodschap.
Beide ploegen waren in het matchbegin aan elkaar gewaagd: via 2-2 ging het naar 5-3. Bij Oppuurs stak het duo Cardon-Dispa echter nog een tandje bij en de rust werd bereikt bij 7-3.
Na de rust was het voor Grimminge de opdracht om zo snel mogelijk een punt veilig te stellen. In eerste instantie lukte dit aardig: de wedstrijd ging weer gelijk op tot 9-5. Maar het duurde uiteindelijk toch tot 11-5 (na een spel met 40-15 in het voordeel van de thuisploeg toch nog terug te pakken) vooraleer het verdiende punt bereikt werd. Oppuurs kon daarna de match rustig uitspelen en winnen met 13-6.

  Wedstrijdstatistieken: Oppuurs 13 - Grimminge 6
  Oppuurs : Van Damme, Verheyden, D. Van Kerckhove, Dispa, Cardon
  Grimminge : Van Der Bracht, J. Van Kerckhove , Stevens, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 0-1, 2-1, 2-2, 5-2, 5-3, 7-3, 9-3, 11-5, 11-6, 13-6
  Gewonnen spelen op 40-40 : 3-3
  Blanco gewonnen spelen : 6-0
  Behaalde vijftienen : 66-48
  Opslagbeurten : Cardon 3 - Van Der Bracht 1, Verheyden 3 - Van Cauwenberg 1, D. Van Kerckhove 2 - J. Van Kerckhove 2, Dispa 2 - Stevens 2, Van Damme 3 - Lievens 0
  Buitengeleverde ballen : 12-19
  Courte : 0-0
  Overgekeerde ballen : Cardon 5, Dispa 4, Van Der Bracht 3, D. Vankerckhove 1

Op zondag startte de thuisploeg heel sterk en de bezoekers zwak, bijgevolg stond het in geen tijd 4-0. Grimminge herpakte zich en kwam terug in de match tot 4-4 en bij de rust was de scheve situatie met 5-7 helemaal recht getrokken.
Na de rust begon de motor bij Ladeuze wat te sputteren en waren er talrijke positiewissels. Grimminge ging door tot 8-12 en leek de match rustig te kunnen uitspelen. De thuisploeg kon echter toch nog enkele spelletjes terug pakken, maar op 10-12 kon Jochen Van Kerckhove dan toch de zege veilig stellen.

  Wedstrijdstatistieken: Ladeuze 10 - Grimminge 13
  Ladeuze : Bronckaert, Joaris, Livis, Masse, Ducarmois
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 4-0, 4-4, 5-4, 5-5, 5-8, 6-8, 7-8, 7-12, 10-12, 10-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 2-3
  Blanco gewonnen spelen : 1-3
  Behaalde vijftienen : 60-71
  Opslagbeurten : Bronckaert 2 - Van Der Bracht 3, Joaris 2 - Van Cauwenberg 3, Livis 1 - J. Van Kerckhove 4, Masse 2 - Lievens 2, Ducarmois 2 - Vanden Herrewegen 2
  Buitengeleverde ballen : 12-12
  Courte : 1-0
  Overgekeerde ballen : Ducarmois 5, Lievens 4, Van Der Bracht 3, Vanden Herrewegen 3, Van Cauwenberg 2, Livis 1

Na een moeilijk weekend met 3 punten op 6 blijft Grimminge blijft in de stand op een gedeelde eerste plaats, samen met Oppuurs en Isières.

Volgende weekend staat er maar één match op het programma: op zondag thuis tegen Bassilly. Deze jonge ploeg draait rustig mee in de subtop, maar is zeker niet te onderschatten. Dit weekend wonnen ze nog in Ottignies en Ogy.


2de nationale (17 mei)

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Lodelinsart 7
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen (7-6 : Stevens), Van Cauwenberg, Lievens
  Lodelinsart : Piérard, Bux, G. Dubois, De Keyzer, M. Dubois
  Verloop van de stand : 0-2, 2-2, 2-3, 4-3, 4-4, 5-4, 5-6, 7-6, 9-6, 9-7, 13-7
  Opslagbeurten : Van Der Bracht 1 - Piérard 3, Van Cauwenberg 3 - Bux 1, Van Kerckhove 3 - G. Dubois 1, Lievens 4 - De Keyzer 0, Vanden Herrewegen 0 - M. Dubois 2, Stevens 2 - M. Dubois 0
  Buitengeleverde ballen : 18-23
  Courte : 0-1
  Overgekeerde ballen : De Keyzer 4, Lievens 3, Piérard 3, Van Der Bracht 1, Van Kerckhove 1, Vandenherrewegen 1

2de nationale (13 mei)

  Wedstrijdstatistieken: Genappe 8 - Grimminge 13
  Genappe : M. Vandendaele (4-7 : Gaspard), Corbisier, Delfosse, Goulard, R. Vandendaele
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 1-3, 2-4, 3-6, 4-7, 6-8, 7-10, 8-11, 8-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 3-3
  Blanco gewonnen spelen : 2-1
  Behaalde vijftienen : 51-68
  Opslagbeurten : M. Vandendaele 1 - Van Der Bracht 4, Corbisier 2 - Van Cauwenberg 2, Delfosse 2 - Van Kerckhove 2, Goulard 0 - Lievens 4, R. Vandendaele 3 - Vanden Herrewegen 1
  Buitengeleverde ballen : 17-15
  Courte : 0-0
  Overgekeerde ballen : onbekend
  Overgeleverde ballen : Lievens 1

2de nationale (12 mei)

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Ogy 8
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Ogy : Mauroit, Rasson, Daubechies, Bellemans, Delavallée (7-2 : Hageman)
  Verloop van de stand : 3-0, 3-1, 4-1, 4-2, 7-2, 7-4, 8-5, 9-5, 9-7, 10-7, 10-8, 13-8
  Opslagbeurten : Van Der Bracht 2 - Mauroit 3, Van Cauwenberg 4 - Rasson 0, Van Kerckhove 2 - Daubechies 2, Lievens 1 - Delavallée 1, Lievens 2 - Hageman 0, Vanden Herrewegen 2 - Bellemans 2
  Buitengeleverde ballen : 15-18
  Courte : 1-0
  Overgekeerde ballen : Daubechies 6, Bellemans 4, Van Cauwenberg 4. Van Kerckhove 3, Vanden Herrewegen 2, Lievens 2

2de nationale (6 mei)

... Grimminge zorgde voor een stunt : op Châtelet gaan winnen is steeds een succes. De ploeg van voorzitter Gommers telt één punt voorsprong op een meute Henegouwers ...

(www.frnp-knk.be - 06/05/2007)


  Wedstrijdstatistieken: Châtelet 7 - Grimminge 13
  Châtelet : Vanderbeck, Dumont, B. Van Nuffelen, Vidrequin, Leclercq
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Verloop van de stand : 2-0, 2-1, 3-1, 3-2, 4-2, 4-3, 5-3, 5-4, 6-4, 6-7, 6-8, 7-8, 7-13
  Gewonnen spelen op 40-40 : 4-4
  Blanco gewonnen spelen : 0-2
  Behaalde vijftienen : 52-68
  Opslagbeurten : B. Van Nuffelen 2 - Van Der Bracht 2, Vanderbeck 1 - Van Cauwenberg 3, Dumont 1 - Van Kerckhove 3, Vidrequin 1 - Lievens 2, Leclercq 2 - Vanden Herrewegen 2
  Buitengeleverde ballen : 16-13
  Courte : 2-1
  Overgekeerde ballen : B. Van Nuffelen 6, Van Cauwenberg 6, Vidrequin 3, Dumont 2, Leclercq 2, Lievens 2, Vanderbeck 1, Van Kerckhove 1, Vanden Herrewegen 1

2de nationale (1 mei)

  Wedstrijdstatistieken: Grimminge 13 - Kastel 3
  Grimminge : Van Der Bracht, Van Kerckhove , Vanden Herrewegen, Van Cauwenberg, Lievens
  Kastel : De Decker, De Kinder, Peelman (7-1 : Verhelst), Van Duysen, Vlieghe
  Verloop van de stand : 6-0, 6-1, 7-1, 9-1, 9-2, 10-2, 10-3, 13-3
  Gewonnen spelen op 40-40 : 4-1
  Blanco gewonnen spelen : 4-1
  Behaalde vijftienen : 56-32
  Opslagbeurten : Van Der Bracht 3 - De Kinder 1, Van Cauwenberg 2 - De Decker 1, Van Kerckhove 2 - Van Dusyen 1, Lievens 1 - Peelman 0, Lievens 2 - Verhelst 1, Vanden Herrewegen 3 - Vlieghe 0
  Buitengeleverde ballen : 16-10
  Courte : 1-2
  Overgekeerde ballen : Van Cauwenberg 4, Van Kerckhove 2, Vanden Herrewegen 1, Lievens 1, Vlieghe 1, Verhelst 1

Bijlage bij Vers l'Avenir van 26/04/2007


About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name