Kaatsclub Op & Over Grimminge

Utility Link | Utility Link | Utility Link
Bestuur | Historiek | Hoofdsponsors | Contact & terrein |
Teams & kalenders | Historiek | Spelregels |
Historiek | Spelregels |

Archief seizoen 2005

Septemberresultaten Nationale II

Op zaterdag 10 september speelde onze eerste ploeg thuis tegen Laneffe een barragewedstrijd voor het behoud in 2de nationale. Deze match werd gewonnen met 15-7. Bij de moeilijke verplaatsingen van zondag 12 september moest men nog 8 spelen halen. Het werd 15-10 in het voordeel van Laneffe, maar volgend jaar speelt "OP en OVER" Grimminge terug in 2de nationale, wat dan ook de doelstelling voor dit seizoen was.
Op zaterdag 24 september speelde onze eerste ploeg, met de nieuw aangekochte spelers, een tornooi te Grimminge tegen Galmaarden en BN Rebecq. Ook Galmaarden (1ste Nationale) en Rebecq (topper 2de Nationale) speelden met hun nieuwe spelers. In de 1ste wedstrijd won Galmaarden van BN Rebecq.
Daarom stond bij de 2de wedstrijd Grimminge - BN Rebecq op de affiche. Het werd 7-3 in het voordeel van Grimminge. De 3de wedstrijd, Grimminge - Galmaarden werd 7-2.
Zowel onze nieuw aangekochte spelers als de anderen speelden een uitstekende match. Ook de supporters kregen deze dag waar ze voor gekomen waren nl. een vriendschappelijk tornooi met 3 mooie matchen op een zonnige herfstdag...


Prepupillen kampioen

Zondag 4 september speelden onze prepupillen hun laatste kompetitiewedstrijd van het seizoen tegen Kokejane. Ze hadden 2 punten voorsprong op Brussegem, die 2de stond en hun laatste match met 12-1 won van Herne. Met andere woorden, de titelstrijd bleef spannend aangezien Grimminge hun laatste match met 10-3 moest winnen om kampioen te worden.
En dat deden ze ook!!! Ze werden kampioen van Vlaanderen onder het goedkeurend oog van de talrijk opgekomen supporters. Proficiat hiervoor...


Grimminge kan titel verlengen

Vorig seizoen was Grimminge de enige Vlaamse kaatsclub die ook de Belgische titel veroverde. Na de Vlaamse titel in Lagere II volgde dit seizoen ook de titel in Lagere I. Zaterdag kan Grimminge voor een exploot zorgen door zich voor de 2de keer op rij tot Belgisch kampioen te kronen. In Montignies-Les-Lens moet Grimminge in een driehoekstornooi dan wel de maat nemen van de lokale club Montignies en van Bassilly. Pikant detail is wel dat ook vorig seizoen Grimminge de Belgische titel veroverde in Montignies...

(Het Nieuwsblad - 07/09/2005)


Kadettentornooi te Idegem

Kaatsclub Idegem Geluksbal richtte zaterdag 9 juli een tornooi voor kadetten in.
De match Idegem - Rebaix eindigde op een 7 - 4 eindstand voor de thuisploeg. Grimminge - Oeudeghien werd 7 - 3. In de finale kwamen de twee Vlaamse ploegen dus tegenover elkaar te staan. Grimminge won deze finale met 1 - 7.
Beste speler van het tornooi werd Nicky Vanden Herrewegen, speler van Grimminge.


Isières wint de topper

Door het algemeen forfait van Durnal is het programma in 2de Nat. elke week beperkt tot 4 of 5 wedstrijden en het klassement zal dus tot op het einde van het seizoen een vertekend beeld vertonen.
6 van de 12 ploegen kregen een dubbele opdracht en Isières is de grote winnaar van het week-end.
Dé topper ging dus tussen Isières en naaste achtervolger Bever. Een grote massa toeschouwers waren getuige van dit treffen en vooral de plaatselijke supporters keerden tevreden terug naar huis. Met een 5 op 6 neemt Isières resoluut de leiding maar de drie achtervolgers, Bever, Oppuurs en Nivelles blijven op geringe afstand.

Bij de Vlaamse ploegen kan alléén Halle juichen met een niet zo vanzelfsprekende zege in Cour-sur-Heure.
Grimminge verloor tweemaal eervol en de énige opdracht van Idegem resulteerde in een droog 0-3 verlies, maar wel tegen Isières.

(FRNP-KNK.BE - 04/07/2005)


Derby flandrien

Le derby flandrien entre Idegem et Grimminge est revenu au dernier nomme qui n'ont certes pas l'intention de déjà baisser les armes. Grimminge s'impose 11-15, gagne ainsi pour la deuxième fois, et n'a que deux points de retard sur Idegem, 11e classé. Mais, on le répète, rien n'est joué dans ce passionnant championnat de division 2 nationale.

(www.e-sports.be - 06/06/2005)


Dubbel verlies voor Nivelles

Bever blijft autoritair aan de leiding : zaterdag 3 (gemakkelijke) punten op Sirault en zondag 2 (veel minder gemakkelijke) punten thuis tegen een zeer verdienstelijk Oppuurs.
Ook Isières won beide wedstrijden en blijft in het spoor van de leider. Nivelles daarentegen moet niet juichen : 2 uitwedstrijden en evenveel nederlagen, de tweede weliswaar op Cour-sur-Heure waar iedereen het moeilijk krijgt.
BN Rebecq deed zaterdag een goede zaak met een driepunter thuis tegen Durnal maar moest zondag in Halle de duimen leggen. De jongens van voorzitter Cannaerts mochten zaterdag genieten van een vrije dag zodat ze zondag, uitgerust en fris, de zware klus tegen de fusieploeg konden klaren. De Biezeweide kon opnieuw feesten.
De andere Vlaamse ploegen, Idegem en Grimminge, blijven op de sukkel maar vermits ze in een onderlinge strijd waren gewikkeld moest er wel een winnaar zijn; het werd Grimminge.

(FRNP-KNK.BE - 05/06/2005)


De drie leiders staan pal

Durnal, Nivelles en Cour-sur-Heure blijven winnen. Het klassement is hier ietwat vertekend door het ongelijke aantal gespeelde wedstrijden.
Cour-sur-Heure haalde zwaar uit tegen Ottignies dat blijkbaar in vrije val verkeert.
De Vlaamse ploegen deden het goed : Halle, Idegem en vooral Oppuurs (op Isières) werden 2 punten rijker. Zelfs Grimminge keerde met een punt tevreden terug uit Durnal.

(FRNP-KNK.BE - 29/05/2005)


Eerste nederlaag voor Bever

“The place to be” was vandaag de kaatsbaan van Durnal waar de 2 leiders in strijd waren. De thuisploeg won, blijkbaar moeizaam, met 15-11. Aldus blijft Bever weliswaar leider, met één spel boni, maar wordt in het klassement bijgebeend door Durnal en… Nivelles dat met een droge 0-3 thuisploeg Grimminge ging kloppen. Nivelles is zelfs, percentsgewijze en met 1 wedstrijd minder gespeeld, virtueel leider.
Halle en Oppuurs mogen juichen, de ploeg van Jean Cannaerts zelfs met een driepunter ten koste van Idegem. Halle staat nu tussen de middenmoters. Oppuurs kon thuis vrij vlot afstand nemen van het nochtans sterk gestarte Ottignies.

(FRNP-KNK.BE - 22/05/2005)


Prepupillentornooi te Grimminge

Onze prepupillen wonnen op zaterdag 21 mei het tornooi in Grimminge.
Er waren 5 deelnemende ploegen: Bever, Galmaarden, Kokejane en Grimminge. Buizingen Start was de voorziene 6de ploeg maar kwam niet opdagen. Hierdoor had men een oneven loting en werd er beslist om alle ploegen tegen elkaar te laten spelen, als een soort mini-competitie. Grimminge behaalde het meeste punten en won hierdoor het tornooi. Jordi Van Der Stricht, speler van Grimminge, werd uitgeroepen tot beste speler van het tornooi.

Klassement G G V GS VS Ptn
Grimminge 4 4 0 20 6 10
Brussegem 4 3 1 18 7 8
Galmaarden 4 2 2 12 16 5
Bever 4 0 4 11 20 4
Kokejane 4 1 3 9 18 3


Geen enkele 6 op 6

Geen enkele ploeg kon 6 op 6 halen. Idegem kwam er het dichtste bij : 2 overwinningen en 5 punten, met een fraaie zege tegen Cour-sur-Heure en een gezondheidswandeling tegen het zwakke Sirault. Die forse puntenoogst brengt Idegem in één ruk naar de 5de plaats.
De ongeslagen leider Bever gaat onverstoord door. Twee thuiswedstrijden en evenveel zeges; Nivelles (1ste verlies) en Halle konden slechts het verhoopte punt veilig stellen. Ook BN Rebecq werd met winst en verlies 4 punten rijker.
Grimminge blijft sukkelen, al was het zondag heel nipt : 14-15 verlies tegen Oppuurs.
Ottignies verloor in Durnal eveneens voor de 1ste keer. Het beroemde 29ste spel viel te beurt aan de thuisploeg.

(FRNP-KNK.BE - 16/05/2005)

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name